|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: '93 200SX S13 - '95 Del Sol VTi EG2
|
selamlar arkadaşlar;
çok yakın bir arkadşımın S14 ü için intercooler araştırıyoruz , araç motor olarak tamamen dolu üst kapak dahil ,gt2871R Ball Bearing 1-1,1 Bar da kullanılıyor. şu anda 9-10 litre arası bir front mount intercooler la yürüyor, fakat intercooler ı büyütmek istiyoruz, araştırdığıma göre HKS Type S 450 hp ye kadar ideal üstü için Type R geçiyor fakat fiyatlar 1000 dolar civarı gerçekten yüksek.. T4/T3(ext Housing. T3 - Inlet T4 Hybrid) den GT28 e çektik fazla keyifsiz olduğu için alt devirler. alt devirlerin az da olsa canlı kalmasını istiyoruz dolayısıyla . 15 litre civarı bir intercooler düşünüyoruz fakat sizin de fikirlerinizi almak istedim . ayrıca elinde bulunan varsa , konuşabiliriz.. teşekkür ederim şimdiden Son Düzenleyen Spawn; 10-11-2009 19:03. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Honda Civic
|
Efe IAT yi ölçüp eğer gerkiyorsa büyütmekte fayda var bence... çalışan bir sistemi bozmak genelde pek iyi olmuyo
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: rwd
|
greddy kitleri inanılmaz başarılı. kite sadece emme kısmının polisiyajlı aliminyum boru kısmı yok onu siz yaptırıyosunuz veya ekstra alıyosunuz. hks baya pahalı 450hpye kadar yeten denilende pek tatmin edici değil bi üstüde gereksiz pahalı.
__________________________________ Sakin güç... Son Düzenleyen gorke; 10-11-2009 19:28. |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
|
okan şu anda kulalnılan ic çok dar - sıcak üflediği kanısındayım kullandığımız basınçta..
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
|
Güncel???...
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]() |
yonaka tavsiye edebilirim. gt2876r la 22"x9"x3" Yonaka kullanıyordum ve iat baya uygun seviyelerdeydi
__________________________________ dp-engineering&haltech&UtkuSelamoğlu |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
|
fiyatları ne seviyelerdeydi - nerden edinebiliriz rc kid.. teşekkür ederim
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
TechTurkey
Otomobil: STI,Picanto
|
15 litre o turbo için iyin uygun mudur?
__________________________________ ---------- I do not hope a better world for anyone... ------- |
|
|
|
|
|
#9 | |
![]() |
http://www.yonaka.com/Yonaka_Interco..._p/ymic010.htm bendeki bu gerçi 9.7lt yapıyor sizin istediğiniz hacimde değil ama daha büyükleri mevcut http://www.yonaka.com/Yonaka_Interco..._p/ymic011.htm 15.3 lt bu da __________________________________ dp-engineering&haltech&UtkuSelamoğlu |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
TechTurkey
|
15 litre çok büyük bence ,
en güzeli sıcaklığı ölçmek ,böylesi kör uçusu tadında ! biliyorsunuz , her getirinin birde götürüsü vardır .. __________________________________ |
|
|
|
|
|
#11 |
|
TechTurkey
|
nasıl ölçeceğimizi de anlatabilir misin?
ben de ölçemiyorum biliyorsun, cooler ne kadar yeterli hiç bir fikrim yok. __________________________________ ---------- I do not hope a better world for anyone... ------- |
|
|
|
|
|
#12 |
|
TechTurkey
|
valla bence o kadar para harcanan arabalara
yada şöyle söyleyeyim o kadar para verilen parçalar gerçekten işe yarıyormu ?? ben olsam bilmek isterim her zaman . yarıyorsa ne ala ama yaramıyor ve sen yaradığını hayal ediyorsan çok trajik . ölçmek için haliyle 2 sıcaklık bilgisinin okunması şart . ic girişi ve ic çıkışı . bu şöylede olası , turbo çıkışı ve emme manifold iç sıcaklığı . hemen aklıma geldi , ic çıkış sıcaklığı - ic giriş sıcaklığı = intercooler verimi 55 derece - 30 derece = 25 derece ( bak bu kaka )
__________________________________ |
|
|
|
|
|
#13 |
|
TechTurkey
|
Ben bir yeri delmek istemiyorum, bizim için önemli olan; kelebekten içeri giren hava sıcaklığı
zaten hava filtresinin üzerinde iatlar mevcut. __________________________________ ---------- I do not hope a better world for anyone... ------- |
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: Ford
|
İyide o ölçüm zaten intercoolerdan önce. Eğer değiştirmeyi düşünüyrosan, yeni taktığının eskisine göre verimli olup olmadığını karşılaştırmanın tek yolu IC den sonrada bir ısı sensörü eklemen..
__________________________________ Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami --..-.----.-.. |
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: Honda Civic
|
MAF olan araçlarda IAT MAF ın içinde velhasıl kelam aracınızda MAP varsa emme manifoldunun hemen önünde olması gerekiyor. Eğer standalone bir beyniniz varsa beyinden görmek mümkün ancak yoksa harici göstergeli bir IAT sensörü alıp ölçümlemeleri yapıp ardından buna uygun ölçüde cooler kullanmak daha mantıklı çünkü ne kadar büyük cooler o kadar fazla lag ...
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
TechTurkey
|
ben de onu diyorum bir tane daha iat lazım kelebekten hemen önceye...
__________________________________ ---------- I do not hope a better world for anyone... ------- |
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: Lightside GP
|
garrett core tavsiye ederim
__________________________________ Experience is what you get when you don't get what you want.
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |