|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: tabanway :D
|
iyi akşamlar arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. başlıktanda anlayacağınız üzere A3 1.8T(98 model 130bin KM) almayı planlıyorum ve aldıktan sonra motora ne gibi modifikasyonlar yapabilirim?Bir kaç araştırma yaptım 450 Hplere kadar destekleyen kitler var ama güvenilir mi?
benim aklımda ilk gelenler ve türkiye şartlarında yapabileceğim turboyu büyütmek,yazılımı değiştirmek,enjektör sistemini değişmek gibi şeyler var.bu iş için komple kit halinde setler varmı? En verimli şekilde motorla nasıl besleyebilirim? İstediğim Güç 300-350 Hp almak bu mümkünmüdür? Bir başka konu ise S3 motoru ile düz 1.8 T motor arasında ne gibi farklar vardır?Bildiğim kadarıyla motor hacimleri aynı |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: 220-221
|
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=33031
1.8T ile ilgili her türlü bilgiyi bu konudan ulaşabilirsin az buçuk __________________________________ Satılık Kılcal Çiziği Bile Olmayan Garantili Blackberry Bold 9900
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
|
Teşekkürler okudum burayı biraz bilgi edindim teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: GOLF 1.8T GTI
|
İstediğiniz güçlerde ve sağlıklı olarak yürüyen bir çok 1,8t araç var. 300 civarı yapabilmenizde hiç bir sıkıntınız olmaz. Tabi maddi olarakta buna hazırsanız.
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
|
arkadaşlar yokmu yardımcı olacak birileri bu işe daha önce bulaşmış illaki vardır D:
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: Civic 1.4is
|
Stock motor çok yüksek güçlere dayanamaz, hangi 1.8T motor olursa olsun 450hp için internallerin forged yapılması lazım. Ayrıca bence sağlık bir şekilde 450hp almak için GT30 serisi turbo, stroker kit, FMIC, standalone beyin yerinde olacaktır.
Diğer soruna gelirsek, A3 1.8T motorda K03 turbo var S3 motorunda K04, enjektörleri bir de internalleri farklı. 8L kasa S3 fiyatları da oldukça düşmüş durumda, ben senin yerinde olsam A3 yerine S3 tercih ederdim quattro olması, Audi Sport 6 ileri şanzuman olması, hem de donanım olarak epey farklı olması açısından. __________________________________ Four wheels move the body, two wheels move the soul.
|
|
|
|
|
|
#7 | |
![]() |
aynen öyle
S3 teki motor ile A3 teki motorun kompresyon farkı yok mu ?? ben var die hatırlıyorm, S3 ün kompresyon daha yüksek..
__________________________________ Quattro... --- YS Engineering --- Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
![]()
Otomobil: Prelude 2.2vti
|
__________________________________ ..::PASSATURBO1::.. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: 335 coupe
|
a3 ile ugrasmak yerine yaklasi ayni fiyatlara s3 almak ve yuklemek cok daha mantikli.
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Mercedes Capacity
|
S3 ün kapak aynı gibi gözükse de port ölçüleri vs farklıdır, S3 kapak modifiye ve performansa daha yatkın bir kapak diye biliyorum.
__________________________________ commodore 64 |
|
|
|
|
|
#11 | |
![]()
Otomobil: Audi
|
1.8t de 2 tıp kapak vardır.s3 ve dıgerlerı seklınde ayıramazsınız.ya large port kapaktır ya small port.yurtdısında cogu tuner 1.8t aracına agunun kapagını takar hatta komple aguya cevırır motorunu cunkı hem ınternaller stock olarak komple forged gelır hemde ust kapak ve emme manıfoldu large porttur.buna + olarak agular en az elektronıkle donatılmıs 1.8t oldukları ıcın tune edılmeye daha elverıslıdır. __________________________________ [SIGPIC][/SIGPIC] |
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: e30'lar
|
onu bunu bilmemde stock piston kol vs ile 400*450 civarı surekli kullanım eli kulagında kol demek bence ,lakin örneklerde mevcut
__________________________________ butik@sonax.com.tr - 0216 385 96 77 - Fahrettin Kerim Gökay Cad.261/A Göztepe-Kadiköy www.sonaxbutik.com |
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: Audi
|
evet haklısın.kullananlar var yurtdısında ama bencede 400den sonrası kol lazım.1.8tde en zayıf halka koldur cunkı.dıger ınternaller rahatlıkla kullanılabılır ama 400 ustude.
__________________________________ [SIGPIC][/SIGPIC] |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 18:35 ::::

ben var die hatırlıyorm, S3 ün kompresyon daha yüksek..