|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: insignia 1.6 turbo vs ds3
|
merhaba arkadaşlar 306 gti'ımıza nos gırmeyı dusunuyoruz fakat pıston degısmesı gerekıyor bıldıgımız kadarıyla. bıze soylenen pıstonu aşırı beslemeye uygun turbo pıstonlarından yana olması ama dusuncem atmosferıge gore aşırı besleme pıstonlarda sıkıstırma oranı daha dusuk bu yuzden gunluk kullanımda guc kaybı yasarım dıye dusunyorum konu hakkında bılgılendırırsenız sevınırım. şimdıden teşekkurler..
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Tempra 2.0 16 V
|
aleyküm selam
stock motora bas gitsin.kırarsa değiştirirsin zaten
__________________________________ barnak bassam olurmu ? |
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
|
daha guzel bı cozum yok mu
) ıkı masraf yapmasam daha ıyı olur sanırım yardımmm
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Tempra 2.0 16 V
|
stock nos basanda var.tabiki forget piston kullanmak daha mantıklı ve kollarda tabi.
ben olsaydım motor içine girdikten sonra atmosferik yuklerdim __________________________________ barnak bassam olurmu ? |
|
|
|
|
|
#5 |
![]() |
Islak kullanırsan kırma riskin fazla olmaz kuruda daha yüksek olur.
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: look for new one
|
306 gti ın kapağı ve contası genelde sıkıntı çıkartıyo die okumuştum biyerde ama nekadar doğrudur bilemicem
aşırı besleme için olan pistonların sıkıştırması düşüktür üstüne nekadarda nos basarsan bas (atmosferik kullanımda) standart bi 306 gibi gidersin yine yüksek sıkıştırmalı olanlarını tercih edebilirsin sıkışık trafikde felan belki sıkıntı çıkartabilir onun içinde kalın kapak contası yada tepeli pistonu az traşlıyabilirsiniz illa forget piston alıyım dersen bence stock motora ıslak 50 hp lik bi nos basarsan bi sıkıntın olucağını sanmıyorum kaldıki dolduracak yer bulmak bile çok zor olmaya başladı artık __________________________________ You can sleep in your car but can't race with your house Megasquirt, Vems tamircisi
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
|
peki bu atmosferık pıstonların sıkıştırma oranları 11.8 ve 12.2 gıbı yuksek oranlar bunların ustune nos bastıgımızda ne gıbı zarar olabılır ?
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]() |
NOS basan 306 bi kaç kişi biliyorum onlarda OEM pistonla basıyordu kırmamıştı
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]() |
bende bılıyorum stock nos basan kırmadılar...
__________________________________ 34 EY 237 98KIRMIZI 106GTI
34 VA 3216 98 SIYAH 106GTI 34 ZR 1367 01 KUL GRISI106 GTI 34 BF 8372 97 BEYAZS16 34 ZM 500 00 SARI 106GTI 34 BF 8089 01 KIRMIZI 106GTI 34 BE 2920 01 SİYAH 106GTI |
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Peugeot 206 RC
|
AEM fic gibi bişi kullanıp ateşlemeyi retard edersen tahminimce stock motor üstüne 75-100 shot basabilirsin. Ayrıca şu anki sıkıştırması ile aynı forged piston yaptırtabilirsin.
__________________________________ Never drive faster than your guardian angel can fly |
|
|
|
|
|
#11 |
![]() |
forgetten daha iyidir benim gözümde 306 nın orginal pistonu uzun vadeli düşürsek
|
|
|
|
|
|
#12 | |
![]()
|
O ne demek şimdi. Neye dayanarak daha iyi. Sen yapma bari.
__________________________________ Never drive faster than your guardian angel can fly |
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]() |
sorunlu kanka her araça forget yarıcak diye bişe yok hele 306 motor zaten sorunlu forgettle daha sorun çıkartıyor. hele kapak taşlı ise zaten forget koyan bi kişi sadece pistonla bırakmaz bunu
|
|
|
|
|
|
#16 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]() |
melih ne içtin evladım sen
__________________________________ Drift Spec TenekE30 Swap M50B25 + Supercharger + Nos EcuFast 'Dr.Ecu Özgün Güleç PPR Motorsport 'Kaan Güvenir AlpineStar Garage 'Fatih Çelik Performans Debriyaj Ankara 'Şahin Binboğa |
|
|
|
|
|
#18 |
![]() |
|
|
|
|
|