|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: astra gsi
|
Selamlar Kenne Bell firmasının kullanmış olduğu Autorotor firmasına ait superchargerlar hakkında bilgisi olan var mı aracıma uygulamayı düşünüyorum
![]()
__________________________________ [SIGPIC][/SIGPIC] |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
|
yok mu arkadaşlar fikri olan
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: Vectra GT
|
genel bilgiler verebilirmisiniz arkadaşlar, nerlerde zorluk yaşayabiliriz, hangi parçalar gerekir vs. ben turbo diyorum, çok basit uygulaması ve hazır parçalar mevcut ama ucuza bulduğumuz için sc düşündük. yardım bekliyoruz.
__________________________________ http://img21.imageshack.us/img21/8364/23897876.th.jpg BTCC Silverstone Finale Lap- 1992 |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Ford
|
Kenne Bell de hangisi? Supercharger ın max devirdeki flowunu ve kaç beygir çaldığını bilirseniz alabileceğiniz max gücü hesaplamanız falan çok kolay. Bu konularda Kenne Bell çok ketum.
__________________________________ Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami --..-.----.-.. |
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: Vectra GT
|
özellikle sizden yardım alacağız projeyi gerçekleştirmeye karar verirsek. yakında biraz daha ayrıntı verir arkadaş.
__________________________________ http://img21.imageshack.us/img21/8364/23897876.th.jpg BTCC Silverstone Finale Lap- 1992 |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: Ciğerli Böbrek
|
Kapak olarak XEV' mi devam edeceksiniz?.İşletim sistemi olarak Simtec mi devam edecek?.
Projeyi biraz daha büyütürseniz Z20LET'e dönmek çok keyifli olur diye düşünüyorum. __________________________________ R-Turbo |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
|
kapak olarak x20xev devam edeceğim ilerleyen zamanda port ları genişletmek gerekecek
simtec 70 ile devam edip map düşünüyorum. __________________________________ [SIGPIC][/SIGPIC] |
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: Ciğerli Böbrek
|
Bence bu setup'ında kal yada birşeyler yapmayı planlıyorsan Z20LET'e geçmeyi düşün.
Verimsiz bi kapak XEV. __________________________________ R-Turbo |
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
|
Eğer o SC lerden birisi takılacaksa kapağın verimi pek ciddi bir sorun değil bence. Adam 1000CFM@13K rpm demiş. Eğer 1/2 oranlı kasnak kullanılırsa 6500 devir civarında 600-650 hp civarında bir güce kadar yolu var o işin. 1e1 kasnak kullanılırsa bile 300 hp civarı demektir ki standardı 150 hp olan alette neresinden bakarsanız bakın 1 bar civarı boosta karşılık gelir. (2.4 lt olanını kastediyorum) Kafasına boost u yedikten sonra o kapağın ne olduğunun pek bir önemi yok. He manifoltta 1 bar yerine 0.9 bar basınç görmek istiyorum deniyorsa o zaman kapağın daha verimli olması gerekir. Onun haricinde bir faydası olmaz.
__________________________________ Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami --..-.----.-.. |
|
|
|
|
|
#11 | |
![]()
|
Bu arada ben sizin yerinizde olsam bu aleti kullanırken "mutlaka" intercooler takardım. Direk manifolta takmayın. Takarsanız abuk bir basınç olur ve o kadar sıkışan havanın girdiği motorda mutlaka EGT sorununuz olur. __________________________________ Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami --..-.----.-.. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
|
Bence vazgeç bu sevdadan. Hazır manifoltunda ön taraftaymış, illede aşırı besleme istiyorsan çak turboyu gitsin.
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|