|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: pro cee'd
|
ne zamandır aklımda kime soracağımıda bilemedim ...
dohc motora turbo montaj edilirmi ( piston krag vs. gibi şeyleri değiştirmeden ) aracın orjinal parcalarını zorlamayacak şekilde bir turbodan bahsediyorum kia procee'd 1,6 benzin 126 hp böyle birşey olabilirmi yoksa sacmalıyormuyum montaj edilir ise hangi yollar izlenmeli kime gidilmeli bunu yapabilecek delilikte ve bilgide birileri varmı şimdiden teşekkürler ... Son Düzenleyen nuxi; 08-10-2010 10:16. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: CTR & Megane II Hb
|
doch herhalde dohc tur diye tahmin ediyorum, ve edilir tabiki neden edilmesin turbo civic si lar falan vardı bir çok
__________________________________ www.seslidusunuyorum.com "japonun karısı drift yapsın, türkün karısı trip atsın"
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: Yok
|
doch motor ama hangi motor ? dünyada yapılan modların hatrı sayılır kısmı doch zaten ama araç ne ?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
TechTurkey
|
üstten çift egzantirikli olan motorların hepsi Dohc tur
__________________________________ www.drecu.com www.EcuFast.com Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!! |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: Honda Civic
|
Edilir tabikide edilmemesini sormanız garip geldi.Yani şöyle.Yapılırsa sonuç iyi mi olur değer mi falan diye soruyorsanız ilk önce marka model alsak daha iyi olmaz mı?
Aracın parçalarını zorlamayacak diye birşey yok illaki zorlayacak başka çaresi yok.Tek sorun sizin motorunuzun kondisyonunda eğer motor içi işleme girmeyecekseniz.Tabiki besleme organlarınıda ister istemez değişeceksiniz.Soru biraz kapalı olmuş bence açarsanız daha yardımcı olacak arkadaşlar çıkar |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: yok
|
standart motor üzerinde 0.3-0.4 bar da canavar gibi olur
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
|
araç kia procee'd
1,6 benzin 126 hp |
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: [ ABARTH ]
|
modifiyeli krankı gömleği yayı şapkası , manıfoldu , saplaması vs vs malzemeleri olduğunu sanmıyorum ama küçük bi turboyla 0.5 barda piggyback bi beyinle 150 -160 hp lik bişi alınabilir
__________________________________ hızlı olmak korkmamakdır.... |
|
|
|
|
|
#9 | |
![]()
Otomobil: Toyota Auris
|
Daha yüksek güç için motoru mutlaka açmak ve iseğe uygun değişimleri yapmak şartı ile güç daha yukarıya çıkacaktır ... Diye düşünüyorum ben... __________________________________ rezil oldum. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]() |
bence olaya sadece 25 hp değil de kazanılacak olan yuksek tork açısından da bakmak lazım.
__________________________________ Hayatta en hakiki mürşit ilimdir. - Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
|
|
|
|
#11 | |
![]()
|
peki. 150 160 hp dediğiniz 126 stoğun üzerine mi 150 yani toplamda 300 filan :S yoksa toplam 150 160 mı ? piggyback beyinsiz bu iş olmaz mı ? |
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: Ae101 96 GLİ
|
Toplam 150 dir
1.6 motorla 300 hp almak için yüksek basınç gerekir0.5 bar az gelir 300 hp için. |
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: R 21 turbo, ''YBR 125 çalındı''
|
stockta 126 hp uretiyorsa o motor sıkıstırmasının biraz yuksek olması gerekir... bolt on bi turbo islemi (motor icine girmeden) 0.5 0.6 bar basınc basılca eminim cok guzel gucler elde edilebilir cok da keyifli olur ama neresinden bakarsanız bakın bu tarz bi islem bile 5000 liradan assagı tutmaz...
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: Ford
|
126 hp atmosferik bir arabada eğer kapak açılmadan yarım bar civarı basılırsa 170 üzeri beygir bekleyin. Öyle 150 hp falan olmaz alet.. Ben mondeoda SC ile üst devirde 0.4 bar basıyordum 170 çıkartmıştı.. Ki son derece apaçi bir tune ile..
Yarım bar falan basmaya gerek yok bence. Sonuçta 1.6 olduğuna göre kafadan 150-160 nm torku vardır. 0.25-0.3 sürekli basabilecek bir turbo ile çok keyifli bir makine olur. 200 nm torku hafife almayın. Ama EVC lazım...
__________________________________ Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami --..-.----.-.. |
|
|
|
|
|
#15 | |
![]()
Otomobil: [ ABARTH ]
|
amaç 25 hp değil 125 hplik bi araba 125 beygiri nasıl veriyor yola ne gibi kayıpları war ... arkadaşa yetmıo demekki amaç beygır değil serilik ve tork sanırsam bide hyundai ve kia ların bazı motorlarında benzin geri dönüşü yok diye biliyorum turboda çok büyük bi sıkıntı açıyor söleyim ona göre yap bence işlemlerini ![]()
__________________________________ hızlı olmak korkmamakdır.... |
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: Corsa 1.3 CDTI
|
uğraşma bu işlerle sat git bi turbo al bin..
|
|
|
|
|
|
#17 | |
![]()
Otomobil: Ford
|
__________________________________ Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami --..-.----.-.. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: no car no cry
|
+0.5 barda, atmosferik 125 hp lik motor için + 25 hp düşük bir rakam değilmidir..
Not: devam postlarını okuyunca merruse abimizin yazılarını gördüm.. |
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
|
şimdilik aşırı beslemeye giremiyecez gibi gözüküyor... haritamı ona göre çizeyim bende
bundan sonraki aracım allah nasıp ederse tsi bir araç olacak sanırım ... değerli yorumlarınız için teşekkür ederim... |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|