Kayıt ol

Eski 11-10-2010, 23:41   #1

0M42 - ait Avatar

Otomobil: Kadett

79 model karburatörlü araca turbo sistemi.

Merhabalar.

1.2 lt. karburatörlü 8 valf 60 hp 108 tork OHV motorlu 79 model opel kadett aracıma bir kaç ay önce turbo uygulaması yaptım turbo olarak k03 kullandım motor tamamıyla stok halde orjinal sıkıştırma oranı 8:1 araç yürüyor ancak üst devirlerde (özellikle turbo açtıktan sonra) fakire düşme problemim başlıyor ve 4750 d. gibi motor yığılıyor kesintiye uğruyor (6500 de red line a giriyor) ama yakıt sistemi orjinal (mekanik pompa) bir değişiklik yapmadım elektrikli pompa ile uygun bir regülatör aldığımda fakire düşme problemini aşacağımı düşünüyorum.Şu an boost nedir hiç bir bilgim yok yeni yakıt sistemi ile birlikte gerekli saatleri alıp neyin ne olduğunu öğrenecem ancak turbonun westgate i iptal turbo için bir kısıtlama yok şu an direk üflüyor egsoz sistemi ise turbodan sonra kompe 60 mm ve sonda sadece bir adet AS 250 susturucusu var.

Sorum ise şu bir kaç ay sonra motoru tamamen aşağıya alıp iyice masaya yatırmayı düşünüyorum eğer uygun parçaları bulabilirsem turbo için motorun alt yapısınıda hazırlamak istiyorum yani 79 model kadett in motoru için forget piston varmıdır bilmiyorum ama belki başka motorlar için üretilmiş forget pistonları icabında blokta taşlama işlemi yaptırılarak bu motora uydurabiliriz böyle bir şey mümkün olabilirmi ? Motorumun silindir çapı ve stroğu 79mm X 61mm. dir ayrıca piston kolu ve egzantrik te dahil tabi.

‎5 yaşindaki Rize'li bir Çocuğun dolmuşta Annesine dediği gibidir Belkide Hayat ;

"Hem vuriyysun Hem Ağlama Diysun"
0M42 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri

:::: Şu Anda Saat: 17:49 ::::