|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: 200 SX,Ibiza stella
|
arac 200 sx ca18det gecenlerde depoya Wurth un enjector temizleyicisinden doktum arac uzun zamandir yattigi icin cesitli partikulleri atsin diye ancak yaklasik 1 haftadir alt devirlerde oldukca fazla tekleme var ve gaz yemiyor ancak 3000 dd den sonra turbonunda devreye girmesiyle gitmeye basliyor..3 defa 50 olmak uzere benzin aldim ancak halen duzelme yok ve sanki cig yakiyor gibi bir koku var egsozda
acaba benzin filtresi fln tikanmis olabilirmi veya aklima gelen diger bisey arac uzun zaman yattigi icin egsoz veya katalitorde tikanma varmidir
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Kadett
|
Aklıma gelen olası bir ihtimal atılan katkı zamanla yatmadan kaynaklanan gerek depo içerisindeki gerek depo sonrası benzin hattı içerisindeki oksitlenmeleri söküp filtreyi yada enjektör-leri tıkamış olabilir tabi bu durumda motorun fakire düşme ihtimalininde olacağından bence en kısa zamanda yakıt sistemi gösden geçirilmeli.
__________________________________ 5 yaşindaki Rize'li bir Çocuğun dolmuşta Annesine dediği gibidir Belkide Hayat ; "Hem vuriyysun Hem Ağlama Diysun" |
|
|
|
|
|
#3 |
|
TechWorks
Otomobil: billet
|
wideband yokmu ? mafine bi bak ilk başta tekleme dediğin şey nasıl bujilerini kontrol et ne durumda yakıt sistemiyle beraber
__________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
|
#4 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
TechTurkey
|
o2 sensor durumu nedir bilmiyorum ama 3000dd'dan sonra gitmesi bende o2 sensoru veya benzin pompası ihtimalini guclendirdi , bu ihtimalllerden dogru giderek deneye deneye enjektör testine dogru ihtimalleri kolaydan zora dogru sıralayarak denemende yarar var.
__________________________________ "If you aren't breaking parts on your car, you aren't going fast enough" "If you can leave two black stripes from the exit of, one corner to the next, you finally have enough horsepower" |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
TechWorks
|
bujilerine bi bak ilk başta renkleri nasıl __________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
![]()
|
arabayi teslim aldigimda icinde sifir benzin vardi dolayisiyla depoda biriken toz,toprak vs yeni benzin alimiyla birlikte benzinin gidis hattinda bulunan sirasiyla benzin pompasi,rekorlar,benzin filtresi ve enjectorler gececeginden bunlar icinde benzin akisini saglayacak en onemli organ filtre gibi geliyor..ancak enjectorlerede pislik gelmesi ihtimali yuksek..Bi ikinci soru zamanla yatan bi arac oldugundan(2 yil)egsozun tikanmasi ama yuksey devirlerde nie sorun yok o da ayri bi soru isareti |
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: var
|
ben de geçenlerde würth'ün enjektör temizleyicisini full depoya boşalttım
depo tam yarıya geldiğinde arıza ışığı yandı (aşırı besleme yetersiz diye bir hata vermişti) bujilerle benzin filtresini değişince düzeldi ve o gündür sorun yok |
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
|
evt bu arada buji ihtimali de kafamda yer edinmeye basladi..
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
TechTurkey
|
eksozun boyle birşey yapabilmesi cok zor, depoyu bile açtırmıştım temizlettim tertemizdi , kat orjinaldi 140 binde mesela sonuc o2 sensorunde cıkmıştıki oksijen sensorunun voltajını falan tek tek incelemistim.bakman yer ateşleme ünitesi ve benzin hattı.sen bu sırayı takip et derim, wideband bulabiliyorsan gecici bir wbden afryi kontrol et kesiklik anında wb baglayip afr durumu - ateşleme ünitesi kontrolu - benzin hattı ( benzin filtresi-benzin pompasi vb) - o2 sensoru durumu. __________________________________ "If you aren't breaking parts on your car, you aren't going fast enough" "If you can leave two black stripes from the exit of, one corner to the next, you finally have enough horsepower" |
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
|
afr yi safc ile olcebilirmiyiz?
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: teg & lada jip & fluence &scooter
|
sanmıyorum öyle bişe olacağını...
büyük olasılık o2 sensörü aynı sorun bende yaşadım sensörü değiştirdikten sonra problem kalmadı __________________________________ oğlum olursa pipisine dolar dövmesi yaptıracam,parayla oynasın aslan parçam ![]() ![]() the GOTFATHER |
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
|
evt onada bakacaz bu gidisle..
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
|
evt arkadaslar sorunumuz devam ediyor:
suana kadar degistirdigim parcalar; -yakit filtresi -hava filtresi -platinium bujiler(NGK) -enjector temizligi -yag degisimi -radyator temizligi vs vs basitce yapilabilecek herseyi yaptik die dusunuyorum ama hala alt devirlerde araba tekliyor gaz yemiyor.o2 sensorunde de sorun yok artik aklima bi tek katalizor veya egsoz tikali sorusu geliyor baska onerisi olan varsa sevinirim
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
TechWorks
|
wideband taksana bi nasıl değerler okucaksın? ecu reset yaptınmı?
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
|
wideband bulamadim ecu ya nasil reset cekebilirim aku basini sokersek oluyormu
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
TechWorks
|
maf temizliği yaptınmı?
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
TechTurkey
|
__________________________________ "If you aren't breaking parts on your car, you aren't going fast enough" "If you can leave two black stripes from the exit of, one corner to the next, you finally have enough horsepower" |
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 17:49 ::::

acaba benzin filtresi fln tikanmis olabilirmi veya aklima gelen diger bisey arac uzun zaman yattigi icin egsoz veya katalitorde tikanma varmidir

eksozun boyle birşey yapabilmesi cok zor, depoyu bile açtırmıştım temizlettim tertemizdi , kat orjinaldi 140 binde mesela