|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Çaça Spec C
|
front mount ic yerine bu sistem daha mantikli geldi. ic borusu kisaliyor lag az, daha soguk hava basiliyor. ic, pompa, radyator, rekor hortum vs. hatta bazi modellerde rezervuar ic icinde mantik gayet basit. kullanan eden varmi trde ne gibi avantajlari dezavantajlari var
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: no car no cry
|
sistem daha efektif ama bazı handikaplar var..
1 cisi basit değil.. air air intercooler radyatör yerine (1 parça) en az 3-4 parçadan oluşan bir sistem kuruyorsun 2 cisi su belli bir süre sonra ısınacak, bunu engellemek için suyu soğutmak adına bir radyatör kullanman gerekir, yoksa performans kaybı yaşanabilir.. Su radyatörü koymak sisteme 1-2 komponent daha ekleyecek. air air intercoolerda hep dışardaki havayla soğuttuğundan böyle bir sıkıntı yok. avantajları yok mu var tabi.. basınç kaybı gözardı edilecek kadar düşük, yol kısaldığı için de lag da azalma etkisi var.. ama sistem komplike.. oem kullanıldığı araçlar var galiba mercedesin kompresör motorlarında kullanılıyor ve mustang cobralarda (o da supercharger lı motor) |
|
|
|
|
|
#3 |
|
TechWorks
Otomobil: billet
|
kullananlar var yalnız efektif olmasına rağmen uzun süreli kullanımlarda sistem sıcaklığı arttığı için çokta etkin olamıyor bir süreden sonra maalesef
__________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Impreza GC8 - Audi S3 8L - R21 Concorde - International Scout V8 4x4
|
Ben 75 turboma yaptım bu sistemi. Standart top mount intercoolerimin üst ve altına kapak kaynattım, bir de su koyma yeri koyduk. Ön tarafa 1 lt radyatör ve bir tane elektrikli 15 lt/dakika pompa koyduk, sürekli çalışıyor. Şu anda kış olduğu için iat 15 derece seviyesinde. yazın ise 35 dereceyi geçmiyor.
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: Corsa 1.7 Dti - Honda Pcx
|
içindeki suyu boşaltıp doldurmak kolay bir işmi peki?
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]() |
bende vr6 turbo aracımda bu uygulamayı sectim ön panjurun arkasında yeterli bir radyatör olursa sıkıntı olmaz gibi düşünüyorum cooler boruları yarı yarıyadan fazla kısaldı
__________________________________ EGETUNING PROJECT ECUFAST İZMİR chip tuning & remapping |
|
|
|
|
|
#7 |
![]() |
YouTube - VRT6.mp4 buda videosu
__________________________________ EGETUNING PROJECT ECUFAST İZMİR chip tuning & remapping |
|
|
|
|
|
#8 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: audi
|
vw grubu tum 1.4 tfsi larda 125-122 hp air to water kullaniliyor sistemin tek dezavantaji biraz komplike olmasi onun haricinde cok faydali oldugunu dusunuyorum.
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: Scirocco
|
Peki bi 160lık sciroccolarda intercooler nerede?
__________________________________ Old BUGEYE Mafia Member " Kontrolsuz güç gerçek güçtür. "RWD yanlarım demiş FWD sardırırım demiş AWD yahu gençler sizinle uğraşamam demiş....
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: Impreza GC8 - Audi S3 8L - R21 Concorde - International Scout V8 4x4
|
yazın 60-70 derece...
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
|
onceden bilgisayara su sogtuma kurdum az cok biliyorum sistemi. benim kafamda soyle bi sistem var tmic yerine cooler olucak coolerla scoop arasinada radyatoru yerlestiricem, rezervuarda tasirma kabi boyutunda olucak bagaja buyuk biseye gerek yok, pompa isinmayacak iyi bisey akvaryum pompasi bile olabilir 2000l/h.
geri kalanlar rekor ve hortumlar. perrin aps arc vs. gibi fmic e 1500+ dolar vermektense az maliyete daha kaliteli bisey cikar gorusundeyim...
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: 958 3.0d
|
heat exchanger kullanmayı düşünüyor musun ?
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
TechWorks
Otomobil: billet
|
sıcak iklimde çok etkin olarak çalışmayabilir belirli bir süre sonra soğutma sıvısını soğutamazsan eğer iat hava soğutmalı efektif bir sisteme göre daha yüksek olabilir,ya farklı soğutma sıvısı kullanacaksın yada yarış vs amaçlı bir sistem için yapacaksın uzun süreli gazlamaları kaldırmayabilir
__________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: audi
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]() |
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 17:58 ::::

geri kalanlar rekor ve hortumlar. perrin aps arc vs. gibi fmic e 1500+ dolar vermektense az maliyete daha kaliteli bisey cikar gorusundeyim...