|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: skoda favorit
|
Aracımı turbolama istegim yılllardır var aklımda ama bunu fiiliyata geçirmek zaman aldı biraz ortam ve imkanın oluşmasını bekledik . ve sonuçta imkan zinciri tamamlandı ve şu anda parçalarının çogunu hazırladıgım projeye başlayacagım inş...
ARAÇ : SKODA FAVORİT. KULLANACAGIM TURBO : CITROEN C3 TURBOSU İNTERCOOLER ( TURBO SOGUTUSU OLARAK ) 1.3 DOBLO sogutucusu var elimde 0 onu kullanacagım . Bi arkadaş daha bu araçtan turbolamıştı yıllar önce ankarada yanılmıyorsam ancakk pek dikkatli hatırlamıyorum hangi turboyu kullandıgını . benım elimde sıfır ayarında C3 turbosu var onu kullanacagım .... aklıma takılan en büyük sorn turboya yaglamayı nerden vermem gerektigiydi . düşündügümde mantıklı olarak buldugum tek yer yag müşürünü söküp yag müşürünün yuvasından turboya vermek . daha farklı bi fikri olan varmı yaglama ve manifoldun turboya baglanması konusunda. turboyu manifolda baglamak için araya bi flanş yaptım mecburen ... karşılamadı çünkü agızları turbo ile manifoldun.. daha farklı fikirleri olanlar iletirlerse sevinirim ! şimdiden ilgilenen herkeze sevgimi ,saygımı sunarım ! |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: bugün var yarın yok
|
işte bunu bende takip ediyorum..
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: Audi A4 ( B5 ) 1.8T ( AEB )
|
selam,
Öncelikle basarilar, skoda dan anlamam ama skodaya özel bi durum yoksa , yag müsürü dogru yer. Manifolt konusunda ise, uygun manifolt yapilmasi en dogrusu olucaktir ama flans kullananlarda var , isi fazla uzatmadan ve maliyeti düsürmek adina yapilabilinicek bi islem. Saglikli mi? Degil. Ama olur. Kolay gelsin __________________________________ Batuhan M. Ince |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Kadett
|
Ne gerek varki bir sürü uğraş çıkartacak sana bunun için aparatlar var "sandwich plate" diye geçiyor fiyatları uygun al bir tane kafan rahat olsun çoğunun üzerinde müşür yeride var yağ basıncınıda okuyabilirsin.
![]() ![]() Kolaylıklar dilerim ancak aracın karburatörlü ise çok uğraştıracak seni haberin olsun umarım istediğin şekilde bitirirsin projeni. __________________________________ 5 yaşindaki Rize'li bir Çocuğun dolmuşta Annesine dediği gibidir Belkide Hayat ; "Hem vuriyysun Hem Ağlama Diysun" |
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: 1.2 Muratjet
|
yağ müşürüne rekorcuda bir adet T bağlantı al.rekorcuya müşürü ve takacagın turboyu gösterirsen yardımcı olur. manifold için flanş yaptırabilirsin.iki adet flanş olacak biri manifold cıkısına biri turbo girisine göre.flansların arasınada yeterli genişlikte boru kaynatılacak.
yada direk manifoldu turboya kaynattır. ![]() aynı turboyu bende kullanıyorum. IHI marka. benimki de çok az kullanılmış.bozuk diye sökülmüş.ama değilmiş.tamirsiz hiç oynanmamış. 1barda biniyorum.sıkıntı yok çok şükür. kolay gelsin.. __________________________________ TURBOSUZ ARABA İSTEMİYORUZ
|
|
|
|
|
|
#6 | |
![]()
|
Teşekkür ederim gösterdigin ürünü emin ol bulup uygun olanı alacagım kendime . karbüretörlü bi araçta bu işin bence imkanlar saglandıgında daha kolay olacagına inanıyorum. ama verim konusunu demiyorum yanlız verim konusunda hiçbir beklentim yok çünkü karburatör sistemi sıkıntılı bu tip olaylarda tam yansıtacagına inanmıyorum . biraz torku toparlaması benim için yeterli. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#8 | |
![]()
Otomobil: 1.2 Muratjet
|
__________________________________ TURBOSUZ ARABA İSTEMİYORUZ
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
![]()
Otomobil: Getz 1.3 - Turbo
|
Turbo ayrı bir dünya, çok zevkli ama proje aşaması çok zorlu Kolaylıklar dilerim...
|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
![]()
|
yani elinizde varsa başka birisinden almak yerine forumdan bi arkadaşımızdan almak benim için daha ii olur.projemde kullanmak için alacam ama benım aracıma uyum saglayıp saglamayacagını düşünüyorum aslında kafamda o var. bide bana bi fiyat söylerseniz bende müşürümü iptal edip bu ürünü alayım ona göre seçeçcemm ikisinden birini!
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: Kadett
|
Bir karburatör daha turbolanıyor demek başarılar ve kolaylıklar dilerim elimden geldiğince bende yardımcı olmak isterim.
__________________________________ 5 yaşindaki Rize'li bir Çocuğun dolmuşta Annesine dediği gibidir Belkide Hayat ; "Hem vuriyysun Hem Ağlama Diysun" |
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: integra ls vteg/skoda fabia 1.9 sdı
|
arkadşım ben skoda cıym ve skoda felicia turbo projem olmuştu
fakat gerek yok bence çünkü araç durmuyor frene baştıgın zaman dahada hızlanıyor ben passat turbosu kullanmıştım eger ben toplarım dersen krankı felicia krankı tak projende başarılar dilerim __________________________________ SONGÜR GARAGE TEAM mapped by Utku SELAMOĞLU |
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
|
teşekkür ederim öncelikle başarı dileklerin için ! frenler konusunda uyarın için teşekkür ederim emiyn ol göz önunde bulunduracagım bu düşünceni. krank konusunda kendi krank ımın c3 turbosunu kaldıracagını fazla etkilenmeyecegini düşünüyorum ..bu projemde orjinal krankını kullanayım inş. bidahaki araç projelerimde krankı degiştirmeyi uygularım . şu an hem elimde krank yok hem benim aracımın motoru yeni sayılabilecek bi km oldu revizyon yapılalı! fazlada masraflı olmasından yana degilim açıkcası !
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
|
ben bu forumda pek zaman geçiremedim bundan önceki zamanlarda ama turboladıgınız kadetti duymuştum .. arkadaşlarımdan . ben tamirciyim ama yaşım daha 18 genç denilebilecek bi yaştayım bu benım bu tip ilk projem birz deneyimsiz kalabilirim yardımlarınız konusnda aklıma takılanları sorarım . biraz kafayı kullanarak altından kalkarım die düşünüyorum ama yinede deneyim önemli bu tip işlerde aklıma takılan şeyler olursa ulaşırım size emiyn olun !
|
|
|
|
|
|
#15 | |
![]()
Otomobil: integra ls vteg/skoda fabia 1.9 sdı
|
__________________________________ SONGÜR GARAGE TEAM mapped by Utku SELAMOĞLU |
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
|
![]() ![]() içimi kararttın valla tahmin ediyodum ama böyle bi rakam yani![]() ne yapalım haftada 1 gün kullanırız
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]() |
Öncelikle kolay gelsin kaç bar basıcaksınız? ve en merak ettiğimn yakıt yetişicekmi? fakire düşermi acaba? Bu yaşta o seviyeye gelmişseniz maşallah biz hala yaya spec.
|
|
|
|
|
|
#18 | |
![]()
|
![]() ![]() öncelikle teşekkür ederim . bu genç yaşta geldigim seviye 0 hala ![]() araç ailecek kullandıgımız bi araçtır şahsi kendi aracım degil. ancakk şahsi arabammış gibi kullanıyorum hep bende . o yüzden pekte bi yol kat edmiş degilim . 1 bar basan arkadaşlarımız var aynı turboyu kullanarak . benim içinde 1 bar kafidir yani fazlasıına gerek yok . yakıt konusundada hafta sonları kullanacagız mecburr yani başka türlü para yetişmezz bu tip bi uygulamadan sonra .!!
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: skoda felicia & skoda fabia 1.9sdı
|
1 bar falan basamassın ben 0.4 barda biniyordum
__________________________________ SONGÜR PERFORMANCE TEAM mapped by utku SELAMOĞLU ![]() ![]()
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |