|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Turbo Şahin
|
Öncelikle yetersiz bilgiye sahip oldugum ıcın sizlere danısmamın en uygun cözum olacagını dusundum tofasa turbo ıcın pıston lazım ama bunun orjınalı turbo olan bır aracınkını kullanmak ama bızım olculerımıze hangı aracın uyar fazla bılgı sahıbı degılız ve bunların dunya capında ıfade terımlerınıde bılmıyoruz bunlarıda bılen varsa aydınlatırsa sevınırım aradıgımız olculer
piston capı 84 ile 87 arası degısebılır pim capımız 22mm ve pımden pıston ustune kadar olan kısımda 27.5 mm ( fotoda belırtım ) sımdıden ılgınız ve alakanız ıcın tşk ederım
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: i olmayanun bu forumda ne işi var ???
|
nissan 200 sx pistonu kullanmıştık biz 99 1.6 şahinde ama sekmanlarını düzgün bişey al yoksa böcek ilaçlama makinası gibi oluyo
__________________________________ Direksiyonda eşek varsa, motor kaputunun içinde kaç beygir olduğunun hiç bir önemi yoktur. SÜRÜCÜ: |
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
|
forged pıston kataloglarından karsılastırma yapmıstım degerler yakındı ama kafamda soru ısaretlerı vardı olurmu olmazmı die
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: loading..
|
mitsubishi pistonları kullanıyorlar genelde
__________________________________ piston garage |
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
|
acaba tam net bılgı verme ımkanınız varmı evo6 olur dıolar ama sadece dıyolar
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]() |
standart pistona kola 20psi bastım bişey olmadı
__________________________________ EGETUNING PROJECT ECUFAST İZMİR chip tuning & remapping |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
|
açıkcası biz işi garantiye almak istiyoruz olmuşken bir kere olsun tam olsun diye orj pistonlara guvenemıyoruz
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
TechWorks
Otomobil: Civic ekk2 K20A swap
|
piston pin merkezden piston üst noktasına(kenar) kadar olan mesafe kullanılıyor ölçü olarak kompresyon yüksekliği ingilizcede compression height diye geçer, 11+27.5 38.5mm yapıyor bu ölçü bana biraz fazla geldi gibi ölçüde yanlışlık olabilir mi acaba? ![]() bu resim üzerinden anlatırsam eğer resimdeki kompresyon yükseliği dediğim yer 1.210" olan ölçüdür. piston pin merkezden- piston yüzeyine. evo nun kompresyon yüksekliği 34.7mm dir. senin verdiğin ölçüler doğru ise piston içerde kalır sıkıştırman düşer. pistonun üstten ve yandan resmini çekersen ona göre yardımcı olalım. ama bu işin en sağlıklı yöntemi 1 adet piston usa yollanıp, aynı ölçülerde aftermarket piston yaptırmaktır. __________________________________ Failure is not an option. 5.88sec FI - 10.62sec N/A
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]() |
TR'de piston yapılamıyor mu ?
__________________________________ Hayatta en hakiki mürşit ilimdir. - Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
|
|
|
|
#10 |
|
TechWorks
Otomobil: Civic ekk2 K20A swap
|
istediğin ölçülerde 4adet forged üretim yapan yer bilmiyorum.
__________________________________ Failure is not an option. 5.88sec FI - 10.62sec N/A
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]() |
ben 2 sene evvel üretmiştim aşırı besleme için sıkıntısız kullanıldı isterseniz yardımcı olabilirim
__________________________________ EGETUNING PROJECT ECUFAST İZMİR chip tuning & remapping |
|
|
|
|
|
#12 |
![]() |
B20B 84mm Pistonlar mevcut eğer işini görürse çok uyguna verebilirm..
|
|
|
|
|
|
#13 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
|
131
Cyl 4 DIA 86 Piston: Length : 76.8 Comp : 34.8 Dist : - 2.5 ring : 1 1.5 comp : 1 2 oil :1 3.95 pin dia : 22 length : 69 İnternetten sıfır stock piston bu sekılde verılmıs yanlısta olabilir ama en kotu yarın aksam olculerı net bır sekılde yazarım bırısı bana evo6 pistonu oluyor demıstı ama dogrulugu ne kadar dogru bılmıyorum |
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: Korsa STİ
|
Türkiyede forget piston yapan varmı.
__________________________________ ıf ın doubt .flat out
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
|
benım bıldıgım yok ama bence olabilir gercekten turkıyede işciligi cok saglam ustalarımız v.s. var belkı ısımlerı duyulmamıs ve ufak bı dukkanıda olabilir ve bır suru kalıtelı arac yapılıo artık
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: Korsa STİ
|
yaptırmaktansa denenmiş aftermarket bir ürünü uygulamanız sizin için daha garanti olur.piston işi biraz farklı ustalıkla alakası yok,döken tornalayan yani,motor içinde saç kılı kadar mm ler önemli sonuçta,uygulama başarısız olduktan sonra aynı masraf bir daha edilecek ona göre,selametle.
__________________________________ ıf ın doubt .flat out
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: i olmayanun bu forumda ne işi var ???
|
illaki istanbulda hakkıyla turbo tofaş yapan vardır akıl akıldan üstündür ben bi sor derim. Ama üstüne basa basa söylüyorum 200 sx pistonu kullandık bunun üzerinde yoğunlaş oem 200 sx pistonu yeterli olacaktır .
__________________________________ Direksiyonda eşek varsa, motor kaputunun içinde kaç beygir olduğunun hiç bir önemi yoktur. SÜRÜCÜ: |
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
|
tabiki o yuzden burda paylastım cunku gercekten bılgısı fazla olan cok ılla tam net sonuca ulastıran bırı olucaktır 200sx in hangi motorunda kullanılan piston acaba cunku s13 ve s14 farklı olabilir tabi nissan kullanıcıları gorurse tam net aydınlatır sanırım bu arada tavsiyen ıcın teşekkuler
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |