|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: RS 172
|
Arkadaşlar EG Ex turbolamak için önerileriniz nelerdir, artıları ve eksileri nedir?
Hangi speclerde ne kadar güç alırım? Gerekli olan parçalar ve ortalama maliyeti ne kadar olur gibi sorularım var. Amacım drag koşturmak filan değil, sadece değişiklik olsun, yürüyeni kasası filan çok düzgün aracımın, bunu satıp dökülmüş bi SI almakta istemiyorum, az biraz güçlensin bana yeter ![]() Yardımlarınızı bekliyorum, tşkler.. __________________________________ ||| Renault Sport '93 Eg4 EX - AHD90 '00 Clio RS - BS348 |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: honda vtec 2
|
valla bı arkadasımın bana tavsıyesı vardı piston gömlek yataklar degısırse bıraz arabanın sıkstırması artar demısdı daha sağlam olr demsdı
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
|
forumda bi konu buldum bununla ilgili, genel düşünce enjeksiyonlu sisteme çevirilip turbolanması, onda da maliyet yüksek oluyo haliyle, beni aşıyo.. en basit şekilde nasıl halledilebilir onu öğrenmek istiyorum aslında
__________________________________ ||| Renault Sport '93 Eg4 EX - AHD90 '00 Clio RS - BS348 |
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
Rahatını hiç bozma bence ahmet
__________________________________ 'Songür Garage Team' - 'Utku SELAMOGLU' |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: Opel Astra
|
Kardeşim turbo çok güzel olur dediğin gibi maliyet zorlayabilir biraz... Benim turbo konusunda pek deneyimim yok ama supercharger tavsiye edebilirim 0,8 - 1 bar civarı basan bir superchargeri 700 lira civarına alırsın montaj filan derken 1000 tl ye malolur ondan sonra piston gömlek değişmesi gerekir mi bilmiyorum ama küçük basınçlara stock motorun dayanabilir diye düşünüyorum
__________________________________ Custom Electronic Projects
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#8 |
![]()
|
Selman abi bende fikir almadan bi ise kalkismak istemiyorum o yuzden sordum foruma
![]() yorumlariniz icin cok tesekkur ederim, enjeksiyona cevirip turbolamak mantikli ancak biraz masrafli, ve is uygulamaya gelince gercekten kagit uzerindeki gibi durmuyor hicbisey.. Az biraz fiyat arastirdim, enjeksiyona cevirip turbolamak ile b serisi motor koymak arasinda yaklasik 3bin lira gibi bir fark cıkıyor, turbolayip macera aramaktansa direk b serisi swaplamak daha mı mantikli olur? __________________________________ ||| Renault Sport '93 Eg4 EX - AHD90 '00 Clio RS - BS348 |
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: loading..
|
aracını EFI yapmadan turbolarsan sanayi köşelerinde yapılan turbo şahinlerden farkın kalmaz kısa sürede kırarsın. en mantıklısı ies emme manifoldu, gaz kelebeği,yakıt rayı enjektörler vs vs. standalone ile önce enjeksiyona geçmen zaten bu şekilde aracını tanıyamazsın. sonra turbo için setup hazırlarsın
__________________________________ piston garage |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Focus
|
d15b jdm kapak
edit maliyet 2000 tl |
|
|
|
|
|
#11 | |
![]()
Otomobil: Jr. T-REX , 1.6 IES
|
|
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#12 | |
![]()
Otomobil: Opel Astra
|
doğrudur net bir bilgim olmadığını söylemiştim.
__________________________________ Custom Electronic Projects
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: Jr. T-REX , 1.6 IES
|
k makinası hariç herhangi bir honda makinasına 1 bar basmazdım ben stock olarak.
d lerde 0.6 üstü haram. o bile çok çok iyi bi ayar ve sağlam makina gerektirir b 16 da 0.8 den fazla basmazdım. ama k makinasının stock nelere dayandığını minikler gösterdi sağolsunlar
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: seat ibiza
|
turboya bi girince insan çıkamıyo içinden çok para lazım çok =))
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: HONDA VTI
|
Arkadaşlar bence biraz abartıyorsunuz kimse yanlış anlamasın d serisine stok 0,8 çok rahatlıkla basılıyor arkadaşım yaptı gayet memnun 1 de basılır ama aşırı yüklemede riskli olabilir bence insanları yanlış yönlendirmeyelim.
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: eg civic
|
ahmet al bi si kapak manifoldlu kelebekli dstrübütörlü tesisat beyin vs d15 enjeksiyonlu olarak devam et yoluna
ardından filtre headers egsoz sistemi ve chiple zevkli olur istersen burda bir arkadasımız yaptı ona yönlendirebilirim seni fikir alma açısından
__________________________________ Songür Garage Team | Utku SELAMOGLU |
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: 1.2 Muratjet
|
Yaşasın karbüratörlü lpg'li turbolu küçük hacimli stock eski motorlarrrrrrrrr ahmeeeeett. duy sesimi. ilkönce turboyu takalım. sonra fikirlerini kendin yönet
![]() ![]()
__________________________________ TURBOSUZ ARABA İSTEMİYORUZ
|
|
|
|
|
|
#18 | |
![]()
Otomobil: sedan eg coupe rex sir
|