|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: M 1,2,3,4,5
|
aracıma dün ortayı iptal edip sona kadar düz boru yaptım 60lık son susturucu da orjinal kaldı. Ses çok güzel oldu fakat esikisi gitmiyor gibi geldi delircem. Turbo'nun dolduğunu anlamıorum artık. bu işlemlerden sonra :S sizce sorun nedir?
Not: filtreyi de sisin oraya aldım. egzoz sistemim şöle : kat iptali +63 lük dp+60 lık düz boru + orjinal son susturucu (55lik) __________________________________ Whey Protein + Creatin + Pompa = Yeminli Pompacı Rs Racing Garage Eşşek Cennetinin en ÇILGIN yancısı ![]() ![]() Son Düzenleyen flexamin; 03-07-2011 12:41. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Clio 1.6 16V
|
alt devirlerinizin bu şekilde kayıba uğraması cok normal bence, kalkışlarda veya ani hızlanma gereken durumlarda motor yapısı gereği biraz geri basınc ister diye biliyorum, işte bunuda sağlayan ortadaki susturuculardan tutunda boru çapına kadar olan faktörler..
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
|
anladım fakat mesela yokuş aşağı 4 te veya 5 iken ayağımı gazdan çektiğimde kompresöre biner gibi hız düşüyor. boşa atıp ayağımı gazdan çekince hız artıor. ortayı iptal etmeden önce böle birşey olmuyordu yani hızlanıyordu.
__________________________________ Whey Protein + Creatin + Pompa = Yeminli Pompacı Rs Racing Garage Eşşek Cennetinin en ÇILGIN yancısı ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
TechTurkey
Otomobil: fio emo 95ps
|
İşte budur beni headers+düz borudan vazgeçiren.
Gündelik kullanım için, özellikle düşük devirler çok ölüyor. Edit: Arkadaşın araç turboymuş, sonradan farkettim, durum farklı. __________________________________ “ Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better. ” Samuel Beckett Son Düzenleyen o.b.k; 03-07-2011 14:16. |
|
|
|
|
|
#6 | |
![]()
|
algıda yanlış olabilir ama dediğim gibi turbo nun dolduğunu falan hissetmiyorum orta duruyor ve filtreyi sisin oraya uzatmamışken 3000 die dolduğunu hissediyordum şimdi hiç hissetmiyorum kaç dolduğunu anlayamadım.
__________________________________ Whey Protein + Creatin + Pompa = Yeminli Pompacı Rs Racing Garage Eşşek Cennetinin en ÇILGIN yancısı ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: passat b5
|
turbo geri basıncı sevmez.amaç gazı bian önce en kısa yoldan atmaktır. şuan için çok iyi toparlanması lazımken tam tersi düşüklük olmuş sebebi montajdan kaynaklanabılır
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
|
hocam bence senın sorunun 55 lik son. aracı sıkıyor. onuda 60 lık yapıp bi denermısın. bıde bağlantıları kontol et kaçak delik vs vs olabılır
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
|
Bağlantılarda herhangi bir kaçak yok kontrol ettim. 60 lık son koydum onda da ses çok yüksek oldu mecbur 55lik orjinal e döndüm.
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
|
hocam 55 lik sıkar . ozaman sona warex koyucan yada SS- hks type alıcan sesi çok çıkmaz
60 da nasıl dı performans denedınzmı ? |
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: Clio 1.6 16V
|
turbo olayı gerçekten dikkatimden kaçmış..
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
|
deneme şansım olmadı.
ama ortayı iptal etmeden öncede egzoz sistemi şöle idi kat iptali + 63 lük dp + orta susturucuya kadar 60 lık boru. orta ve sonrası orjinal. onda bundan daha fazla sıkması gerekmezmiydi ? __________________________________ Whey Protein + Creatin + Pompa = Yeminli Pompacı Rs Racing Garage Eşşek Cennetinin en ÇILGIN yancısı ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
TechTurkey
|
Diger yerlerde kacak vs kontrol edilmeli.Ayrıca her turbo aynı ölçüde olmadigi icin her turbolu aracta sıfır backpressure olmalidir dusuncesi yanlistir.Onemli olan sadece backpressure degil , o sistemin hangi sikistirmada kullanildigi gibi diger etkenlerde goz onune alinmalidir.
__________________________________ "If you aren't breaking parts on your car, you aren't going fast enough" "If you can leave two black stripes from the exit of, one corner to the next, you finally have enough horsepower" |
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
|
orj. nekadar bilmiyorum ama tabiki sıkar fakat orta susturucu muabbetinden olsa gerek bence psikoljik bi yanılsama var. ama ben son susturucuda ısrarlıyım
sızın 63 luk dp. zaten sona kadar 60 lıkta cekmısınız miss. kat la ortada yok nefis bi son susturucu işi bozmuş bence . bağlantıda da biişey yok diyosanız şayet anlamanın en güzel yolu son susuturucuyu sokup gazlayın bı deneme maksatlı turlayın.turbo aracta en ıyı egzoz susturucuz egzozdur ama sesten duramassınız o ayrı konu
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
|
acaba filtre yolu uzadığı içinde böyle bir olay olabilir mi ?
|
|
|
|
|
#17 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: Q4
|
sonradan tekrar taktığın susturucuyu kontrol et. İçi tıkanmış olasılığı yüksek. Selenoid basınc okuyor mu passatlarda bilmiyorum ama eğer okuyorsa aracın kotu olması normal çünkü devir bandındaki basınç değişti dolasıyla basıncı yükselymiyor. basınc okumuyorsa ve egzozda tıkanıklık yoksa kaçak kontrolu yapın. belki hortum çıkmış olabilir.
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: Pure White
|
egzosunu ortadan bı yerden sokerek gıdışını bır kez daha kontrol etme şansın var ıse dene derım eger duzelme olursa cutout la guzel olur ama deılse ya egzosunun kaynagında bı sıkıntı var boru ıcıne akmıs flow u kesıyor olabılır yada fıltre borundan gelen hava motora kadar ısınıo olabılır.
__________________________________ Hareli köyün polisajcısı !!! ![]() 88 coming soon...
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 18:12 ::::

algıda yanlış olabilir ama dediğim gibi turbo nun dolduğunu falan hissetmiyorum