|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Polo GTI
|
Arkadaşlar engin bilgilerinize ihtiyacım var. Aracım 2011 polo gtı 1.4 180 hp. Aracıma milltek komple turboback egsoz almayı düşünüyorum hadda sipariş aşamasında. Milltek sports firması 70 mm çapında bir sistem yaparken aynı araç için supersprint firması 60 mm boru çapında bir sistem geliştirip orta susturucu da koymuş. Yani milltek firması düz boru tercih etmiş. Supersprint firması 60 mm downpipe dahil komple turboback egsoz sisteminde kağıt üzerindeki dyno verilerinde 18 hp güç artışı yakalamış. Tork sabit kalmış. Ben milltek alıp stage 1 yazılım yapmayı düşünüyorum. Avantaj sağlar mı yoksa dezavantaj mı sağlar ? milltek in dyno verilerinede ulaşamadım. Ne olur yardım edin...
__________________________________ evotech stage 2 , ngk iridium buji , itg+custom intake kit , custom garage downpipe |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]() |
Turbo aracta geri basınc ne kadar az olursa eksoz cıkısı ne kadar rahat olursa o kadar verimli olur.
miltek eger 70mm ve tek son susturucu kullanıyorsa ve yazılımda düşünüyorsanız sizin için daha avantajlı olur. supersprint 60mm ve orta kullanmasının sebebi perf yanında birazda sessiz olmasını saglamak içindir. __________________________________ Satılık RedREX |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: '11'Audi A6- Vw'08' Polo- Vw'11' Polo Gti
|
Teşekkür ederim. Başka yorum yapacak veya ekleyecek arkadaşlarda var mıdır acaba?
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: reklamlardan sonra gangster e21 :)
|
Öme RS gayet açıklamış fiyatı ne kadar bilmiyorum ama ben olsam custom yaptırırdım 76mm krom potsuz borudan güzel bi egzost yaptırır sesini dinleyerek istediğim şekilde ayarlatırdım
![]() modifiye ederken custom herzaman daha keyifli ve kendine özgü olur ben custom taraftarıyım ![]() ama marka alıcam dersen bence en iyisi miltek
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: Grande Punto
|
Hangisi daha verimli bilmiyorun, am ne kadar genis o kadar verimli diye bisey yok bu kadar baside indirgenicek bir durum degil egzoz sistemi... Yabanci forumlardaa dyno sheetler vardir bence onlari incele...
|
|
|
|
|
|
#6 | |
![]() |
![]() neden yüklü araclar eksozu kaputtan veya camurluktan cıkıs veriyor hiç düşündünüzmü? __________________________________ Satılık RedREX |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
![]()
|
turbo araçlarda olabildiğince kısa geniş düz ve susturucusuz olması gerekir
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: MiTo
|
motor hacmi yerinde olan ve üzerine büyük turbolar uygulanan araçlarda bu genel kabul görebilir ve doğrudur diye de düşünüyorum, gördüğüm örneklerden, ottoman Type-r da buna örnek verilebilir. Ancak bu 1.4 turbo benzinli motorların stock egzoz işçilikleri yabana atılacak işçilikler değilk diye düşünüyorum. Turbonun verimli olduğu devirler diğer japon grubu fabrikasyon turbolu araçlara nazaran daha farklı. turboda en iyi egzos olmayan egzoz genel kabulu biraz eleştirilebilir üzerine düşünülebilir diye düşünüyorum.
saygılar. |
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: Grande Punto
|
Bence siz bi dedigim gibi bir bakin dyno sheetlere oyle bana nasil egzoz yapilir anlatin =)
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: yok
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
|
sebep ?
bildiğiniz bişey varsa açıklayında herkes yalnış yapmasın |
|
|
|
|
|
#12 |
![]() |
Turbo Exhaust Theory
açıklaması var burda, defalarca da anlatıldı. öyle düz bir mantık yok egzoz olmasın diye. turbonun boyutu vs. göre değişiyor. hem teorik hem de deneyen insanlar tecrübelerini anlattı daha önce. siz neye göre hala iddia ediyorsunuz? kaç kere tecrübe ettiniz, ne hesaplama yaptınız? __________________________________ dp-engineering&haltech&UtkuSelamoğlu |
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: yok
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: İbiza Cupra DSG
|
bende iskender 63lük boru sonunda varex var ama polisle uğraşmamak için varexi tercih ettim, o sıkıntım olmasa revo önerdiği için bile hiç düşünmeden millteki getirir koyardım arabama..
__________________________________ İbiza Cupra 2011 / Revo Stage2 / Forge Intercooler / Forge Dump Valve / Iskender Down Pipe / 63mm Pipes / Varex Exhaust / Aem Dryflow Filter / EBC Yellow Stuff Brake Pads |
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: Polo 1.6 TDi
|
Milltek en iyisiyse eğer gidip İskender'de aynısından yaptırın, en güzeli bence
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: Eco J
|
Aracınızın şu anki haliyle hiç dyno'ya çıktınız mı?
__________________________________ OTOPAK AKARYAKIT - SIVAS |
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
|
yok dynoda denemedim ama standard cuprayla roll yaptığımızda cidden ayırıp gidiyor araba
__________________________________ İbiza Cupra 2011 / Revo Stage2 / Forge Intercooler / Forge Dump Valve / Iskender Down Pipe / 63mm Pipes / Varex Exhaust / Aem Dryflow Filter / EBC Yellow Stuff Brake Pads |
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: Polo GTI
|
Arkadaşın aracı stage 2'ymiş.
240 hp civarı sanırım.
__________________________________ evotech stage 2 , ngk iridium buji , itg+custom intake kit , custom garage downpipe |
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
|
modifiyede beygirler havada uçuşsada 97 oktanla 240hp bana çok zor gibi geliyor, bir de bizim stage2ler leon cupra stage2 si gibi çok agresif değil. 225-230 aralığındaysa eğer iyi bir sonuç gibi geliyor bana.. aslında aklımda methanol var, eğer methanole geçersem sanırım zorlarız 240hpyi..
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|