Kayıt ol

Eski 01-09-2011, 02:35   #1

Otomobil: Mazda 121 bp swap

Standart motor için turbo seçimi

Benim Bp motoru turbolamayı düşünüyorum. Bu motorun 323 gtx ve gtr da turbo versiyonu mevcut. Bu turbolu olan motordan yola çıkarak;

1- Orjinal turbo manifoldu ve orjinal turboyu (ihi vj-11) mu?
2-Afermarket manifoldlardan birisini ve 200hp ye kadar yetecek bir turbo mu ?

alsam daha sağlıklı olur.

Yurt dışında standart motoru 0.7-0.8 bar basınçla 9.3 cr ile kullananlar var.

Benim sıkıştırmam 9.0 cr, Ben 0.5-0.6 bar basınçla gündelik binebilirim diye düşünüyorum.

Bilgili arkadaşlar seçeceğimiz turbo hakkında yorum yaparlar ise sevinirim.

Aşağıda benim standart kol ve turbolu olan versiyonun kolu yanyana gözüküyor. Motor içine girmeden şu anki 140hp olan gücümüzü 200hp civarına çıkarmayı hedefliyorum. Ne dersiniz?

omer_yildir isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 01-09-2011, 02:38   #2

ibooo - ait Avatar

Otomobil: 05 STİ,07 s2000

ibooo - MSN üzerinden Mesaj gönder
Güzel bi kombinasyon iyi bi ecu tune ile keyif alırsınız diye düşünüyorum
ibooo isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 01-09-2011, 11:22   #3

Otomobil: passat b5

hocam bence custom yap daha verimi olacağını düşünüyorum . MS le yürütursun çok ta güzel olur. egzantrik oem mi kalıcak ?

bide tutunma problemi yaşıyodun sanırım . yürüyeni napcaksın ? aks lar dayanmaz o güce
rebel isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 01-09-2011, 12:48   #4

Schumi - ait Avatar

Otomobil: Peugeot 206 RC

Böyle birşeye niyetiniz var ise önce ECU işini atmosferik iken çözüp fabrika kondisyonunda soğuk marş, tam gaz zenginleştirmesi gibi herşeyi ayarladıktan sonra mekanik kurulma geçmeniz sizin yararınıza olur. Kolay gelsin.

Never drive faster than your guardian angel can fly
Schumi isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 01-09-2011, 20:51   #5

Otomobil: Mazda 121 bp swap

Yorumlar içi teşekkürler. Zaten araçta ms v1 var. ms ile yürüyor yaklaşık 2 senedir. cold start olsun diğer durumlarda felan gayet stabil. Orjinal ecu gibi, saat gibi çalışıyor.

Benim asıl öğrenmek istediğim turbo seçimiydi. Hangi turbo ile standart motoru kırmadan 0.5-0.6 bar arası basınçla gündelik kullanabilirim?
omer_yildir isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 01-09-2011, 23:23   #6
TechTurkey

o.b.k - ait Avatar

Otomobil: fio emo 95ps

Ömer, kollar arasında gözle görülür derecede bir fark var. Kaldı ki alaşımında da fark olabilir. Alaşım aynı olsa bile bariz bir şekilde güçlendirilmiş bir kol var turboda.

BPT'de ihi vj-11 turbo 1 bar basıyor. BP'de stock internalle senin hedeflediğin 0,5-0,6 bar basınçlar gayet makul görünüyor. Kaldı ki sen sıkıştırmaya dokunmayacaksın.

BPT'deki log manifold senin hedeflediğin güce göre doğru ve stabil bir seçim olur. ihi vj-11 ise ileriye dönük güzel bir yatırım olur. Internallere girip 1 barda da kullanabilirsin. Tabi bunları uygun fiyata bulma imkanın varsa. Yoksa daha uygun fiyata daha yaygın turbolar uygulama şansın varsa orası da sana kalmış.

Eğer BP-T değil de BP-SC yapmak istersen bende Eaton M45, bağlantıları, by-pass valfi vs var. 0.5 bar gibi bir basınç ve stock internal için süperşarj da mantıklı olabilir.

Bu arada yol tutuş sorunun için bence senin arabaya Eibach yaylı Ground Control coilover sleeves getirelim. Ben getirdim, güzel oldu. Hem istediğin rate'de custom yay seçebiliyorsun.

Kolay gelsin.
Görüşürüz.

“ Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better. ” Samuel Beckett
o.b.k isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri

:::: Şu Anda Saat: 18:18 ::::