yeter yetmez mi :D
Printable View
o araca değmez anca para harcarsın dakkada bir mtor kulağı koparıp baskı balata sıyırırsın sonrada motor kırılır dünyaya geldiğine pişman olursun aracı herkez duyar satamassın bu işler dışardan görüldüğü kadar kolay değil bence al bir turbolu araç onla oğraş sana bir arkadaş nasiatı
Daha önce renault 9 ve 11 turbonuz oldumu. Veya sonradan turbolanmış bir renault 9 turbonuz oldumu ? Bizim 1.5 yıldan uzun bir zamandır. Renault 9 turbomuz var wössner marka forget piston ve kkk 16 turbo ile 0,8 0,9 barda günlük kullanıyoruz. Ve stock debriyajımız mevcut ve 1.5 yıldır aynı debriyaj ile kullanmaya devam daha bir kere bile motor kulağımız kopmadı. Biraz daha tecrübe ile yorum yapalım.
Eğer renault 11 turbo ekipmanı istersen bende komple al tak şeklinde mevcut arkadaşım. Eğer istersen Renault F7P stock 140 hp 1800cc 16v Motor da mevcut alır oem parçalar kullanarak aracına takabilirsin.
Açıkcası eski bir R9 kullanıcısı olarak bu projeyi çok çok merak ediyorum
Zamanında merakım vardı
Kit direk al tak şeklinde ise yardımcı olan arkadaş tahmini ne kadar verim alabilir
Yani 70 hp den 130 hp lere mi çıkartabilir aracını
Stock silindir bile kapağı bile açmadan montajda t2 turbo ile 0,5 barlarda çok çok rahat 110 hp civarı cıkarıyorki. Stock renault 11 turbo 115 hp :)
+1 Yurtdışında bir Türk F4R motoru takmıştı.Hatta forumda konusu olması gerek
http://www.techturkey.com/forum/gene...f7p-motor.html
turbodan sonra stock halıyle sıkıntı cıkmıyor değil mi ?
Konuyu merakla takip ediyorum urbo yapan arkadaşlar video veya yapım aşaması paraça listesi gibi detaylar eklenirse güzel olur diye düşünyorum...
daha önce turbo reno 9 um olmasına gerek yok çalışma pirensipleri turbolu araçlar gibi olduğuna göre sorun yok emin ol 4 cü turbolu aracıma biniyorum :) alacağın güç dediğin gibiyse 50 hp civarıysa tabiyki fazla sorun çıkarmıycaktır ama 50 hp almak için turbolamaya ne gerek var onun için eleştiri yaptım yok ben 70 hp araca 200 hp biniyorum sorun çıkarmıyor diyorsan ben boşuna 4 turbo araca binmişim boşuna bukadar emek harcamışım demektir ;)
70 hp aracı sorunsuz 120 hp yapmak az mı yani? sizin dediğinizden o çıkıyor da :)
ayrıca 70 hp aracı sorunsuz 200 bg yaparsınız tabi ki ama stock olarak değil :)
Ben olsam ilk olarak motor açmadan turbolardım