User Tag List

Sayfa 383/383 İlkİlk ... 283333373381382383
7267 sonuçtan 7.259 ile 7.267 arası

Konu: 1.4 Tsi Polo Gti,İbiza Cupra Bocanegra Sorunlarınız Önerileriniz Paylaşımlarınız

CabrioMan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Stock motora da ethanol koyabilirsiniz.
    Hpfp den önce buji bobin değiştirip deneseydiniz keşke. Pompa adı üstünde yüksek basınçlarda gereken değerleri veremezse tekleme yapar, araba kendini korumaya alır. marş sırasında yüksek basınç pompası full performans çalışmıyor.
    Akü / ne durumda.
    Tsi marş sırasında emmede kalan dumanı bırakır bazen.
    Enjektör olsa her marşta aynı sorunu yapar sadece cold startta yapıyorsa eğer akü gibi duruyor.
    Yüksek basınç pompasını keyfi değiştirmişler gibi.

Gittiğimde sadece problemimin bu olduğunu belirttim, onlar da yüksek basınç pompamın arızalı olduğunu beyan ettiler o şekilde değiştirdim. Hatta değiştikten sonra biz tam emin olmak için arabayı bir gün geç teslim edelim, bi sabah marş yapalım bakalım yapacak mı dediler daha sonra aradıklarında da yarım marşta çalıştığını ve hiçbir problem olmadığını iddia ettiler, getirdim park ettim sabah denedim yine aynıydı...

Aküsü yine 3 ay önce yetkili serviste sıfır olarak değişti.

Bugün sabah zor aldıktan sonra hemen stop ettim. Tekrar marş yaptım yine yapacak mı diye ama hayır, yarım marşta aldı. Eski sahibi ile görüştüğümde hiçbir problem olmadığını söyledi, Bodrum'da yaşıyordu. Soğukta yaptığını düşünüyorum ben de ama çözümü bulamamam can sıkıcı oldu cidden.

Edit: Az önce hissetmişler gibi beni aradılar, probleminiz devam ediyor mu diye, ben de kendilerine problemin devam ettiğini ilettim. Kendileri biz bujilerine bakmadık, bir de buji kontrolü yapalım gibi bir cümle kurdular. İlginç, haftaiçi bir gün bırakacağım tekrar.
    Konu CabrioMan tarafından (28-02-2025 Saat 16:49 ) değiştirilmiştir.

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    233 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CabrioMan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gittiğimde sadece problemimin bu olduğunu belirttim, onlar da yüksek basınç pompamın arızalı olduğunu beyan ettiler o şekilde değiştirdim. Hatta değiştikten sonra biz tam emin olmak için arabayı bir gün geç teslim edelim, bi sabah marş yapalım bakalım yapacak mı dediler daha sonra aradıklarında da yarım marşta çalıştığını ve hiçbir problem olmadığını iddia ettiler, getirdim park ettim sabah denedim yine aynıydı...

Aküsü yine 3 ay önce yetkili serviste sıfır olarak değişti.

Bugün sabah zor aldıktan sonra hemen stop ettim. Tekrar marş yaptım yine yapacak mı diye ama hayır, yarım marşta aldı. Eski sahibi ile görüştüğümde hiçbir problem olmadığını söyledi, Bodrum'da yaşıyordu. Soğukta yaptığını düşünüyorum ben de ama çözümü bulamamam can sıkıcı oldu cidden.

Edit: Az önce hissetmişler gibi beni aradılar, probleminiz devam ediyor mu diye, ben de kendilerine problemin devam ettiğini ilettim. Kendileri biz bujilerine bakmadık, bir de buji kontrolü yapalım gibi bir cümle kurdular. İlginç, haftaiçi bir gün bırakacağım tekrar.
    Ön pompanın çalışma prensibi Turboya üst basınçlarda istenen yakıtı basmaktır.
    Örneğin turbo 1.4 barda iken pompa 10 birim yakıt basıyorsa araba rolantideyken yani turbo emiş durumundayken / turbo aktif değilken 1 birimlerde yakıt basar.
    Yetkili servis Pompanın bozuk olduğuna nasıl kanaat getirmişler acaba ben en çok ona takıldım.
    VCDS ile ön pompa değerlerini gözlemleyip karar verdiler desem, ön pompanın komple bozulduğunu farzedelim ki hiç bir zaman aniden bozulmaz yavaş yavaş pompanın basıncı düşer.
    Bunu zaten sen tapagaz bastığın zaman araç turbo boost halindeyken bi tekleme yapar yakıt yetiştiremediğinden ve epc yakar görürsün.
    Ben servisin boş yere pompa değiştirdiğini düşünüyorum. O yüzden takıldım bu duruma.
    Kendim aracımı yüklediğimde ön pompa üst basınçlarda yetiştiremiyordu araç kesinti yapıyordu, turbo basıncını kıstığımda ne kadar basarsam basayım kesinti yapmıyordu.
    Gittim sıfır ön pompa aldım üst basınçlarda kesinti yapmayı bıraktı.
    Bu tür arıza durumlarında hatayı bulmak için en basitten en zora doğru bakarak gitmekte fayda var. 1500 liralık buji yapmış bile olabilir.
    elm cihazın varsa arıza kaydı düşmüş mü bir bak istersen.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ön pompanın çalışma prensibi Turboya üst basınçlarda istenen yakıtı basmaktır.
    Örneğin turbo 1.4 barda iken pompa 10 birim yakıt basıyorsa araba rolantideyken yani turbo emiş durumundayken / turbo aktif değilken 1 birimlerde yakıt basar.
    Yetkili servis Pompanın bozuk olduğuna nasıl kanaat getirmişler acaba ben en çok ona takıldım.
    VCDS ile ön pompa değerlerini gözlemleyip karar verdiler desem, ön pompanın komple bozulduğunu farzedelim ki hiç bir zaman aniden bozulmaz yavaş yavaş pompanın basıncı düşer.
    Bunu zaten sen tapagaz bastığın zaman araç turbo boost halindeyken bi tekleme yapar yakıt yetiştiremediğinden ve epc yakar görürsün.
    Ben servisin boş yere pompa değiştirdiğini düşünüyorum. O yüzden takıldım bu duruma.
    Kendim aracımı yüklediğimde ön pompa üst basınçlarda yetiştiremiyordu araç kesinti yapıyordu, turbo basıncını kıstığımda ne kadar basarsam basayım kesinti yapmıyordu.
    Gittim sıfır ön pompa aldım üst basınçlarda kesinti yapmayı bıraktı.
    Bu tür arıza durumlarında hatayı bulmak için en basitten en zora doğru bakarak gitmekte fayda var. 1500 liralık buji yapmış bile olabilir.
    elm cihazın varsa arıza kaydı düşmüş mü bir bak istersen.

Cihazım yok maalesef, benim de ilk defa servis tecrübem daha önce hiçbir aracımı servise sokmadım. Haftaiçi gittiğim zaman konuşacağım neden değiştirdiklerini. Ancak dediğiniz ani hızlanmalarda tekleme ya da EPC yakımını yapmadı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracım stock hatta servis bakımlı öylesine stock hocam
    Buji-bobinden olma ihtimali de var lakin buji bobinden olsa tam gazda yüksek devirlerde kesme yapar. VCDS vagcomla ilk marştan itibaren loglara bakılırsa ateşleme durumu netleşir. Haricen enjektör işiyor desek marş aldıktan sonra düzensiz çalışması devam ederdi. Kapak contasından veya blokta bir çatlaktan su alıyor olabilir mi silindire? Hiç yağ ve su kontrolü yaptınız mı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aderinkaya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Buji-bobinden olma ihtimali de var lakin buji bobinden olsa tam gazda yüksek devirlerde kesme yapar. VCDS vagcomla ilk marştan itibaren loglara bakılırsa ateşleme durumu netleşir. Haricen enjektör işiyor desek marş aldıktan sonra düzensiz çalışması devam ederdi. Kapak contasından veya blokta bir çatlaktan su alıyor olabilir mi silindire? Hiç yağ ve su kontrolü yaptınız mı?
    Kontrolleri yapıldı, 10.000 KM önce de

Piston, segman, subap keçeleri, yağ keçesi, silindir kapak contası, manifold contaları, zincir, triger, v kayış, buji değişimi yapılmış.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kontrolleri yapıldı, 10.000 KM önce de

Piston, segman, subap keçeleri, yağ keçesi, silindir kapak contası, manifold contaları, zincir, triger, v kayış, buji değişimi yapılmış.
    Zincir deyince aklıma geldi sente kaçık olabilir mi acaba? TSI da çok sık yaşadığımız bir sorun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aderinkaya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zincir deyince aklıma geldi sente kaçık olabilir mi acaba? TSI da çok sık yaşadığımız bir sorun.
    İnternette bir kaç bağlantıda ben de okumuştum, kaçıklık değil de gevşek oluşundan dolayı da olabilir demişlerdi. Onu da gittiğimde soracağım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mini bir ekleme yapayım,

İki gün önce aracı tekrardan bıraktım yetkili servise, usta ile görüşmek istedim. Kendisi yüksek basınç pompanızda sızdırma vardı, yağa hafif benzin karışmıştı bu yüzden yağ da dahil değiştirdik dediler. Bu işlemden sonra "biz bunu değiştirdik ama probleminiz bu olmayabilir, bakmaya devam edelim mi?" diye aranmadınız mı dendi beni kimse aramadı. Daha sonra uzlaşmak istediğim için aracı bıraktım. Ekspertiz ücreti almayacaklarını problemi bulmak için tekrar bakacaklarını söylediler. Bakalım, nasip. @aderinkaya tavsiyeniz üzerine sentenin kaçık olma ihtimalini sordum. Bağlandığımızda sente kaçık olsa uyarı verirdi, senteniz düzgün dediler. Ben problemin enjektörden çıkacağına biraz eminim ama bakalım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sente çok kaçık olursa arıza yakar haricen yakmıyor. Vcds ile eksantrik derecelerine bakarak da kontrol edilebiliyor. Veya zincir kapağı sökülerekte kontrol edilebiliyor. Çokça şahit olduğum bir durumdur. Götürdüğünüz serviste bu seferde netice alamazsanız özel bir servise götürmenizi tavsiye ederim.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)