Çoğumuzun aracınd akullandığı aem dry flow filtre ile ilgili 1 hafta iş günü içerisinde 2 kere mağdurluk yaşadık.
1.araç
Vw Passat 1.9 tdi üzerinde büyütülmüş gt22 turbo montajlandı sonra yazılım v.s yazılım yapıldığında maf sensörü iptal edildi yazılımdan.Aracı toplayan arkadaşımın akrabasının dükkanında topladılar.Telefonla arayarak araçta ciddi çekiş düşüklüğü olduğunu belirttiler aracın kalkışı normal sonra birden çekişten düştüğü söylendi.Ona hazırladığımız turbo ve yazılımda kesinlikle bi hata yoktu .Tamiricisi maf iptal edildiğini söyleyerek tekrar bi yazılım istedi.Maflı olarak tekrar programlandı.Sonuç hüsran gene aynı şekilde araçta çekiş düşükmüş askerde olduğum için malesef aracı yakından görememiştim.Askerden hazır izine geldim ve aradım problemlerini buldularmı diye turboyu orj olarak geri taktık hata var çözülmüyor kiti söktüm kenarda yatıyor dedi.Aracı vw servisi olan bi tanıdığım kadir ustaya götürdük.Parçalarımızı tekrar montajladık.Araç standarta çevirildiğinde dry flow sökülmüş.Ve filtre büyük turbo yapılacağı zaman sıfır olarak satın alınmış ürün kendisine kutusunda ve poşetinin içinde gelmiş..Montajı yaptık aynı şekilde gücümüz düşük.Başladık kafa kurcalamaya ve vw topuzlar kadir usta ile hava filtresini söktük.Araç ile denemeye çıktım arabanın o hüsranlı halleri geçmiş sanki içine başka bi 1.9 tdi daha eklemişler gibi oldu.Hava filtresini tekrar taktım ve tekrar çekişten düştü.Elimde hks mantar filtre var bunu üzerine montajladık ve aracın çekişi tekrar düzeldi.Alınan aem dry flow filtre henüz 100 km bile yapamamış.Ama dry flow takıldığında çekişten düşüyoruz .Şimdi bmc marka filtre aldık ve çekiş düzeldi şuan araç düzeldi ve herhangi bi problemimiz yok.
2.araç 1.8 t audi a3 150 hp üzerine k04 turbo yazılım walbro pompa cooler kiti vardı.K&n nin kutu içi filtresi ile yürütüyorduk.Araç sahibine hediye olarak dry flow filtre satın alınmış.Bunu montajlamışlar.Araç ortalama 1000 km kullanıldı her zaman yol yapan bi araç değil ve bu 1000 kmyi 10 ayda yaptılar.Arif beni arayarak arabamda aşırı duman var turbodan garip bi ses geliyor çekiş düşük dedi.Tekrar vw topuzlar kadir usta turbomuzu üzerinden söktü ve gerçektende turboda ileri geri boşluk var (sağa sola değil)
ileri geri boşluk hava filtresi tıkanıklığında meydana gelen bi boşluktur.Arife filtre mağduru olduğunu anlattım ama inanmak istemedi.O anda vw servisinde şansımıza büyük turbolu passat vardı üzerine aemi taktığımızda passatta çekişten düştü arifin gözlerinde büyük bi isyan ve şaşkınlık
Şimdi aem in bir çok ürünlerini beyin olsun filtre kiti olsun regületörleri olsun kullanıyoruz.Ama dry flow filtre yüzünden 2 araçla uğraşmak zorunda kaldık.Bu arada aem kötüdür kullanmayın demiyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın .Aklıma gelen 2 soru var.
1-Bu 2 filtre sıfır olarak takıldı ve nasıl tıkalı
2-Acaba Aem drf flow filtrelerinini piyasada replicasımı mevcut ? ve bu 2 araç üzerinde eğer böyle bi üretim var ise 2 sindede replicayamı denk geldik.Aynı zamanda bir çok kişi şuan aracında gerek atmosferik gerek turbolularda aem kullanıyorlar
Konu sizleri bilgilendirmek ve filtrelerinizi tekrar bi gözden geçirmeniz için açtım kesinlikle aemi kötülemek değil.Yada piyasada replica aemler var ve bunların yaşattığı problemleri bilgilendirmek için açtım
not: 2 filtrede gri renktedir.
buradaki linktede filtre yüzünden yaşanan problemleri yazdık okumanızı öneririm
Ege Turbo - Turbocharger Satış ve Servis