-
şahsi kanaatim düşündüğümde eğer kanal komple genişletilmediyse uç kısmını genişletmenin pek bi faydası olmaz çünkü kanalın girişi dışındaki kalan kısım aynı kalınlıkta kalacağından yağın flowu ( türkçe karşılığı aklıma gelmiyor ) değişmez çünkü kanal daraldığından (orj boyuta döndüğünden) akışkanın (yağın) hızı artacak ancak basıncı düşecek (bir tür nozzle gibi), ayrıca kanaldaki o daralma çok düzgün bi yüzey olmadıysa ki tamamen olacağını düşünmüyorum basıncın ve hızın bi kısmı artan sürtünmeye gidecek onu da yayın sertleşeceğini düşünürsek bence bi değişim olmaz :) (bu arada denediğim şeyler değil o çeşit bi uygulama yapmadım da yaptırmadım da sadece makine müh öğrencisiyim fikir yürütüyorum) yağlama kanalı komple olarak genişletilmeden basıncın artacağını düşünmüyorum. eğer 10 40 kullanıyorsanız 10 60 a döndüğünüzde soğuk motor yağ basıncı artar, motor ısındığında yağ incelikleri yakın olacağından pek bir değişim olmaz.
-
fazla yağ basıncının, turbolu araclarda turbonun emme yada egsoz segmanlarından yag sızıntısına,eger emme salyangozuna verırse sılındırlere yaglı hava basar ,bu pıstonlara zarar verır,ambeleye kalkabılır arac,pıstonu erıtmeye kadar gıder,yada enjektör memesını yakabılır,egsoz kısmına sızan yağ ıse emme ye yag vermesı kadar tehlıkelı değil, ama o da egsozun yag dolmasına ve katalızörün yuksek sıcaklıkta yağı kömürlestırıp kat ın gözeneklerını doldurmasına, ve her türlu aracın yağ eksıltmesıne veya yakmasına sebep olur..