çevrenizde varsa tempra motoru haber bekliyorum sizden :))
Printable View
çevrenizde varsa tempra motoru haber bekliyorum sizden :))
İlla tempra motoru olucak diye birşey yok güzel 100 hp üzeri motor koysanız yeter. açık havanıda takarsın. yok turbo 1 bar basıcanda güç alıcanda derdin yok bas marşa git. atmosferik her zaman iyidir.
Benimde hayalim var hala ileride koyucam Şahin'in kaputun içine V8 yan vermek neymiş :D ön kalkıcak önnn :D :D :D Vtec Turbo Şahin olduysa V8 Şahin Neden Olmasın :soru: :icon_tup:
1.6 sahın motoru ıle aralarındakı tek fark silindir capı farkı 124 lerın..bloklarıda aynı zaten,sadece silindir çapı genısleterek 1.6 şahın motoru oluyor,ugrasmanıza değmez baska motor alıp takmakla,lada motoru deniyor,lada motoru yan motor,ayrıca şanzıman baglantıları uymazkı 124 e,cok ugrasmak lazım...silindirleri genişlettikten sonra bı de turbo takıldımı tadına doyulmaz valla 124 ün..:)
yanlışın var.1.6 motorla 1.2 murat motorunun blokları aynı değil.kapaklarıda aynı değil.
ayrıca niyetiniz turbolamaksa piston büyütme işindende vazgeçmelisiniz.hatta pistonlar 0.4 yada 0.6 ise std'a çevirmek daha güzeli.
sıkıştırmayı düşürdükçe basıncı ve avansı açabilirsiniz.buda performansın ana etkenleri zaten.
[QUOTE=1.24;5980471]yanlışın var.1.6 motorla 1.2 murat motorunun blokları aynı değil.kapaklarıda aynı değil.
ayrıca niyetiniz turbolamaksa piston büyütme işindende vazgeçmelisiniz.hatta pistonlar 0.4 yada 0.6 ise std'a çevirmek daha güzeli.
sıkıştırmayı düşürdükçe basıncı ve avansı açabilirsiniz.buda performansın ana etkenleri zaten.[/QUOTE
ben aynı olarak bılıyorum,ve emınım,kulaktan dolma değil ..ama yıne arastırırım..türkıyede üretılen 124 ler 1250 cc,yanı 1300 131 le aynı motora sahıpler..
Dostum 2 ltre tempra motoru koy daha ck gc alırsın
2.0 148 hp tempra motoru bulabilirsen zaten direkt bul hem daha ucuza denk gelır hem atmosferık guc bekleme olayı yok hem hacim kazanırsın her turlu sıkıntısız.
ha turbo evet ayrı bı memleket cok daha hıssıyat verır. ama amac gucse turbodan alamadıgın verımı stock motordan alacaksın.
ama amac yok ben urasıcam edıcem heves ettım dıyorsan turboyla devam et.
2.0 tempra motoruda başlıbaşına kendisi sıkıntı zaten.. onu adam etmek içinde çok para dökersiniz en iyisi sen turbola keyfine bak caf cuff :D
gti93 konu ne durumda bi ilerleme falan varmı?
k4m clio sıfır motor 3500 tl. şanzımanı, motor kulaklarını uydururz dıyosanız guzel seçenek 110 ps motor 124 de güzel şeyler yaşatttırır
Motor dairesine enlemesine konumlandırılacak şekilde tasarlanmış motoru dikey pozisyonda uygulamak bayağı uğraştırır.Motor kulak bağlantıları, su giriş ve çıkışları vs. hepsi başlı başına custom çalışma gerektirir.
Swap düşülüyorsa bence rwd bir aracın motoru tercih edilmeli.Ayrıca karter kazanı ile ön travers ilişkisinide göz önünde bulundurun.Bazı motorlarda karter kazanının (gerekiyorsa yağ pompasının da) custom çalışma yapılarak yönü değiştirilebiliyor ancak bazı motorlarda bu mümkün olmuyor aldığınız motor elinizde kalmasın.
en iyiysi s13 harika olur al std. sekilde koy alayina git :D
aynen :D :D
arkadasın serce yı satsın dırek hazır yapılmıs arac verelım :D turbo sahın 150-160 beygır aralıgında suanda basınc acarak yenı yazılımla 200 e kadar cıkabılır
var mı hacı dayıda gelişmee