Yag ne marka kullaniyorsunuz ?
yag eksiltmesi sorun değil haledilir ya peki eksikkenki verdiği zararlar şuanda kimsebişi anlamaz
şimler yag nekadar azalırsa azalsın ses yapmaya baslar 500gr bile ksilse ses yapar yagı tamamlayınca keser ama aldıgı aşıntı ve zarar.
peki turbo zaten stop halindeken turbo yagsız araç çalışır çalışmaz yag basıncı turoyu yaglıyor yag eksikken bu yalama ister istemez basıncı zayıflar misal 1 sn yede yaglicakdı 1.5 saniyede yaglar ama siz bu sıkıntıyı hissetmezsiniz ilerde erken km lerde turbonuz ses yapmaya yada milinden egzosa yada emişe yag verince hiç sasırmayın.. simdilik hiç sorun olmaz ama ilerki boyutu bunu unutmayın..
King performance
Ben Polo GTI'ın yağ yakma problemi ile ilgili VW Almanya'ya mail göndermiştim, gelen cevap aşağıdaki gibi.
Adamlar özetle motoru korumak için bir kısım yağ feda ediliyor, silindir duvarlardındaki yağ benzin ile birlikte yanıyor diyor. Hatta diyor ki en iyisi yağ seviyesini her benzin aldıktan sonra ve uzun yola çıkmadan kontrol etmek gerekir. Benim merak ettiğim belki bu motor tasarımının sonucu olabilir ama başka bu tarz çalışan bir motor var mı ?
Bir de diyor ki Distribütör veya servis size bu konu ile ilgili bilgi verebilir. Konu çok önemli görünüyor, bu bilgi en başta verilmemeli mi sizce ?
The engine oil has to serve manifold purposes: Beyond the reliable lubrication of all glide and bearing areas, it has to lead away heat from those areas which are thermically highly stressed, ensure cleanness inside the engine and help to keep up a sealing between the piston and cylinder. Thereby, the oil is exposed to high temperatures and pressures which, with the increased distance driven, lower both its quality and level.
Therefore, it is mentioned in the owner's manual that the oil consumption for new modern engines can be up to 1l per 1000 km.
For the lubrication of the upper piston rings, a thin oil film has to remain at the cylinder walls and must be "sacrificed" - it burns off together with the fuel and gets lost for the oil sump volume. It is only a minimum amount of oil per stroke and cylinder, but with longer distances driven, it sums up to full liters.
To provide effective lubrication and cooling for internal engine parts, all internal combustion engines use some oil. Oil consumption varies from engine to engine and may change over the life of the engine.
Engines tend to use more oil during the break-in period than they do afterward, when oil consumption has stabilized. Under normal conditions, the rate of oil consumption depends on the oil quality as well as viscosity, engine speed (rpm), outside temperature, road conditions, the amount of oil dilution caused by condensed water or fuel residue, and oxidation of the oil.
Oil consumption may increase with engine wear over time, until replacement of worn engine parts may become necessary.
We urge you to check the engine oil level at regular intervals, preferably every time you fill the fuel tank, and always before a long trip. Keep in mind that accurate measurement of oil consumption requires great care and may take some time. Your Volkswagen dealer and our importer have instructions for how to measure oil consumption accurately.
Castrol koyuyodur muhtemel
Motul ya da mobil e gecmeni tavsiye ederim
1000 km test et bu yaglar ile 1 gr dahi eksiltmiyecegini goruceksin
"Wagen"thusiast
Motul veya mobil, yine 5w30 ve eksiltmeyecek mi ?
Bu arada motul' un 2 tip yağı var;
8100 X-clean 5W30
300V Power Racing 5W30
VW' nin onayladığı ilki. İkincisi racing diye geçiyor ama deneyen var mı ?
Arkadaşımda düz 1.4 polo var 0 aldı onun bile 5 bindemi 7 bindemi ne yağ lambası yandı servise gitti yağ testimi bişey yaptılar dedi yağı tamamlayıp 1000 km sonra yağı boşaltıp ölçmüşler normal çıkmış bu tarz bişey anlatmıştı tam hatırlayamadım![]()
Sizin arkadasınıza gti vermişlerde haberi yok
Bütün yağı boşaltıp ölçüyorlar ne kadar yaktıgına bakıyorlar işlem doğru ancak motor yanlış![]()
Ben x clean 5-40 kullaniorm gecen hafta serdara (dbs polo gti) gonderdim ayni yagi o da su an test ediyor.4bin km dir araliksz gazliyorm herhangi bi eksilme soz konusu degil
Valla castrol un iyi bi yag oldugu soylemem
Kulaktan dolma degil kendi arastirmam ve kendi testlerimde yag degisimi ile bunu aştım
Dv montajindan sonra 1 litre yag yaktim 1000 km de hemen ardindan yagi degistirdim herhangi bi eksiltmem yok
"Wagen"thusiast
+
bende bu sorunun yağ ile alakalı olabileceğini duymuştum,
hiç kendi dışarda yağ değiştirip yinede yağ eksilten oldu mu acaba?(olduysada aynı miktarda mı eksiltti)
çünkü araçlar daha çok yeni model,çoğu servis bakımlı yani servislerde kullanılan yağlar genelde aynı,castrol vs..
Arkadaşlar arabada ilk motorun içinde gelen yağ Gulf marka. Bu yağ en fazla eksiltebilecek yağ... İlk değişimden sonra yağ eksiltme problemi olabilecek motor bile normal turbo motorların bile azami eksiltme değerlerine yaklaşabilir. Yine yaklaşamaz ise bu yanlış rodaj veya ciddi agresif kullanım veya bilinçsiz kullanım kaynaklıda olabilir. Eğer ciddi agresif kullanıyorsanız Mobil 1 5-50, daha profesyonele girmek istiyorsanız Motul kullanabilirsiniz. Bayisiyiz diye söylemiyorum ama spor ve süper spor araçlar için castrol daha iyi yağları çıkartmalı diye düşünüyorum.Ben mobil 1 5-50 ile bakımımı yaptırdıktan sonra Mersine gittim bir kaç ay önce önüme gelen M3'le Kayseride Mersinde denedim,Top speed denemesi,2 saatte Mersine gitme- 2 saatte gelme, Bir çok araçla rolling vesaire her denemeyi yaptım ve 5.500-6.000 km sonra 500 gram yağ ekledim.. Ben Mobil 1 5-50 kullanıyorum. Benim gözümde bu iş Yağ eksilten motora değil, çok büyük oranda başarısız yağa ve dikkatsiz kullanıma bağlıdır ..
Vw Cc & Mk 5 Gti
Selam son durum nedir yarın kısmetse 2012 polo gtı alacağım mart ayından bu yana konuda bir ilerleme yok sorun çözüldümü? Motul ile eksiltmeden kullanmak mümkünse bende motul kullanacağım
Motulla alakasi yok.Benim araba yukluyken de eksiltiodu stokkende motulluykende.Sadece motul ilr daha az eksiltiyo tuketim yari yariya dusuyor nerdeyse.Yag yakma kolayca anlasilcak bisey degil.Sahibinin hic yormamis olmasi 60 yasinda olmasi da yakmasina engel degil.Ben rodaji duzgun yaptim start-stop prosedurlerine cok acelem olsa bile dikkat ettim yine yakti
Bu araclar fabrikada robotize bir sekilde uretilsede ilginc bir sekilde sans isi.
Tolga eksiltmeme durumu markadan degil bir nebze kalin yag kullanmayla cozulur. Yani sorunun cozumu markada degil, 5w-40 kullanmakta demek daha dogru olur.
Bu motorlara senin kadar asina degilim fakat, bu kadar stresli asiri beslemeli motorlar icin bana kalirsa 5w-30 ince kaliyor Turkiyenin hava kosullarinda.
Castrol, Mobil, ikiside iyi markalar. Motul 1 tik daha ustte marka olarak. Fakat 5w-40 Mobil 1 yok, Mobil Super serisi var o da alt seri bir yag ve %100 sentetik degil.
Mobil super 5w40 tam sentetik, nasıl değil?
Türkiye Mobil™ | Otomobil Motor Yağları | Mobil Super™ 3000 X1 5W-40
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)