özgün abi benim aracı hazırlayalım... Turbolar gitti roccoya kaldık :/ Listenin h.epsi bende var...
K04 yada Hibrit turbo yapcam az daha paralanırsm kol piston inş
Printable View
Burada sanırım birşeyler atlanıyor. Benim bildiğim gti ile rocco arası zaten sadece buji farkı var, birazda cooler ölçüsü vs. Yani motor arası 20 hp fark olsada, aslında ağırlıklı yazılımsal bir farktır. Geriye aşılması gereken tek problem; ağırlık farkı ve aerodinami. Tabiki poloda hafifletilir daha vs, illaki aynı şeyler yapıldığında polo 1 adım önde olabilir yine. Konum sadece en ii polodan ii yürümek değilde. Yazılım filtre eksozlu birçok polodan ii gitmek.
2012 roccolara yazılım atılabiliyormu?
Abi bujiler farklı değil ikisindede aynı. Platinium buji var ama bakım paketleri farklı. Polo gtida 60.000 km bakım paketinde değişen bujiler roccoda 90.000 km bakım paketinde değişecek diye öneriyor turkuaz sistemi. Bana soracak olursanız tek fark yazılım ve şanzuman. Stock halinde polo gti 6900-7000 rpm dönüyor, scirocco yanlış hatırlamıyorsam 6300 rpm de kalıyordu manueli.
Ozaman tek derdimiz roccoya rejim yaptırmak, birkaç karbon parça araştırmasına girmek (ki ben örneğini dahi görmedim daha) birde mümkün oranda kısa şanzıman uydurmak.
Diğer liste zaten hepsi için aynı
Oranlara bakarız hemen çıkar ortaya :D sende vardır sen gönder
Benim aracın son hali ile Manuel revo Rocconun son hali
Tarkan ben 2. roccomu aldım biliyorsun. İlki bomboştu white edition ise gerçekten dolu bir araç. 1.99 TL/ € kur sabitlemesiyle bu araca bu fiyat cidden cok iyi (netteki 2.el ilanlarına bakıyorsundur )
Benim araç trafik sigortası dahil 62.500'e geldi. Coiloverdan sonra senin de gördüğün üzere üzerindeki jantlar sırıtmıyor ;)
Biz demiştik hacı :D
AL DEDİ - GİT DEDİ - YouTube
Bu arada Alp'e hastayım ya :)
Maşallah cupraya , açılan boya bir soylemim yok ama bu kadar hızlı yanından geçmesi için roccoda problem olması lazım gibi geliyor , sanki rocco stock gibi gidiyor , yanından uçarak geçiyor cupra.
Ben anlamadım birşey bu rocco revo stage 2 birde oyle mi ?
Rocco Stage1 yazıyor
Beyler scirocco Revo Stge1 38VV plakalı stage2 si yeni çıktı Manuel oldugu için yaklasık 1 hafta sonra stage 2 olucak ozamanda deneyip farkı koyarız ama 1 2 boydan fazla fark ediceğini dusunmuyorum.
Hani specler eşit oldugu surece hafifletme vs yapılmadıgı taktirde Rocconun herzaman geride kalıcagını dusunuyorum.
Birde soyle bişey var Manuelin stage1 i DSG nin Stage2 sinden iyi yuruyor. Manuelin stage2 si nasıl olur merak konusu...
Edit Rocconun specler:
İtg Fİltre kiti
Revo stg1 Yazılım
Milltek TBE
Forge Cooler
Forge DV
NGK iridyum Buji
Jantlar 17
camtavan bodykit Manuel
Bide bu var. İki aracın specleri aynı. Polo gti evotech stage2 dsg ile evotech stage 2 dsg scirocco. Ciddi sürelere sahip sağlam yürüyen bir rocco bu videodaki.
Not=polo gti KH plaka. Benim araç değil :)
Evotech Polo Gti vs Evotech Scirocco vs Mazda RX8 Roll 2 Turkey - YouTube
Bende ilk alacağım zaman scirocco düşünmüştüm. Gti aldım hiçte pişman olmadım. 19.5 aydır 29.300 kmdirde paşalar gibi biniyorum :)
rocco istendikden sonra ibiza cuprayi polo gti dolusunu neyse o doluluk o havada ucusan revo stage 1-2 xxx lerini sikintisiz ayiklar.
Rocco 6400 ibiza-polo 6900 ceviriyor hersey mumkun cokda zor degil.
Teknik farklarını net bilmiyorum ama net biçimde motor sesleri ve devirlere göre ses reaksiyonları farklı..
şimdi baktım tamamen aynı gibi.
Polo 6R GTI 0-230 km/h Sprint - YouTube
Scirocco 1.4 TSI DSG "ABT Remap 210 Ps" 0-200 km/h acceleration - YouTube
açık konuşayım :) düz rocco tercihimdir :D kimle ne zaman deniyoruz biri beni gazagetirsin sıkıldımm :D
evet gti cılar istanbuldakiler ortada büyük iddaa var :D :D :D
önceki postlarda golf gt ve scirocco düz vites arasındaki oran farkları sorulmuş. bir bir yazamam ama orjinal şanzıman 6.vites 7000devirde 300 görüyor. GT şanzıman 6.vites 7000'de 260'ta kalıyor.
Orjinal şanzıman 6.vites 140'la giderken 3000dd'de oluyor. GT şanzıman 3500dd'de oluyor.
160 lık tsi orjianl şanzımanı kadar gereksiz bir şanzıman yok "BENCE" bu dünyada.
+1 yaw. Ömürlük vites geçişleri var. Aracı 240hp'ye çıkar, 3den 4e , 4den 5e geçirirken bilee bayaa bekliyosun. Çok geri düşürüyor aracı. Ama örneğin bir yolda basınca 280 görebilecekken 260'ta kesiciye girmekte koyar adama :)
Ben 4.viteste 215 görürken, sen 5. viteste görüyosun :) Bu sayede daha seri gidiyosun, şanzımanı bulsam anında değiştiricem bende ya :) Bulamıyorum işte
Ben 200 de 6 ya atıyorum :) Ve düz yolda 240-250 yi çook rahat görüyorum. Eskisinden çok daha rahat.
stage 1+ itg sicrocco ile denedim benim gti stock sayılır suanda( orta iptal -sonda küçük) 2 boy gibi bıraktım araç manuel şimdi bu rocco sıkıntılım yani ?
Hangi hızda bastınız ?
Benim aracım stock sadece orta iptali var. Rocco manuel 160 yazılım + son iptal. 50 60 arası bastıgımızda ben direk kafa cıkartıyorum . Rocconun bana yetişmesi 150 yı buluyor ondan sonra ufak ufak uzuyor. Aynı şartlarda bi rocconun gti ı geçme şansı yok.
en son onların isteği üzerine 3.vites 100de bastık orda işte ufak ufak uzadı o kadar. GTI farklı.