Ben de ki gaz pedalinin bosa cikma olayi sanrim pedaldan artik ariza birakmaya basladi.. gaz kelebgim catlakti degistirdim rolanti vsmduzeldi o catlak yuzunden rolantide surekli stop ediyordu.. simdi srada pedal var..
Printable View
Ben de ki gaz pedalinin bosa cikma olayi sanrim pedaldan artik ariza birakmaya basladi.. gaz kelebgim catlakti degistirdim rolanti vsmduzeldi o catlak yuzunden rolantide surekli stop ediyordu.. simdi srada pedal var..
ibo bey hemen açıklıyorum :) :D
pcv emme manifolduna baglıdır ve içindeki one way valve olarak calısan hava subabı bozuldugunda (PCV genellikle bu sekilde bozulur) sanki araba rolantide emme manifoldu contasından yada herhangi bir yerinden hava alıyormuscasına dengesiz calısır. google da da bununla ilgili bircok video var zaten. ibo parcalar da bitsin boyası yeni bi pdf hazırlayıp zaten herseyini anlatıcam pcv ile ilgili ve yeni seriyi satısa suncam ;) PCV İptali isteyenler için bu yeni seri gercekten cok guzel oldu bu arada :)
bu pcv nin bi resmini alabilirmiyim
Teşekkürler erhan bey :D
aslında mantık olarak one way calısan subap rolantıde zaten otomatık acılıp yag buharını çekmiyormu. bozulsa yıne acık kalacak yıne buhar cekerek gorevını yerıne getırecek. rolantıyı neden bozuyor anlamadım hala :) bozuldugunda açılması gerektıgınden fazlamı açılıyor acaba ???
Neyse bu konuda senle tartısmak anlamsız olur :D bozar dıyosan bozar :D
Yeni yaptıgın PCV gerçekten on numara oldu :icon_tup:
Gel ibo bozuk pcv rölantiyi nasıl etkiliyor göstereyim. :)
Bozuk olunca yağ buharı ile birlikte hava da araya kaynıyor gibi düşün. Zaten arıza olarak da emme manifoldu kaçak hava gösterir.
Emme denmisken benimkilerin temiz olmadigini dusunuyorum temizletsem yakit performansa yarari olur mu?
Arkadaslar bugün Pcv yi değiştirdim rolanti duZeldi daha önce bozukken egzantrikli 106 gibi çalışıyordu
ya bu motorlar toplu iğne bası kadar delikten hava filtresi harici hava ceksin .. hemen rolanti filen bozuyor.. daha once pcv catlamıştı ufacık aynı sorun.. bogaz kelebeği catladı aynı sorun olmuştu hatta stop bile ediyordum..
PCV maalesef bu yeni nesil TFSI/TSI'ların en sıkıntılı parçalarının başında geliyor. Benim aracımda da sorun vardı, Erhan'ın PCV iptal kitini aldım ve şu an çok memnunum, catch can takımın gelmesini bekliyorum, o zaman tam randumanlı kullanabileceğim parçaları. Ürün gerçekten çok başarılı bu Erhan'ın PCV iptal kiti. PVC konusunda ben de epey bir araştırma yaptım, iptal etmek en mantıklısı ve hayırlısı her açıdan.
Arabayı kaldırırken debriyaj pedalım titriyor.. Tam kalkış yaparken ayagımı devriyajdan çekme evresinde ayagımı geri itiyor veya titriyor.. Şimdi sorarım size bunun sebebi nedir dostlar
Herkeze merhaba. Sanırım wv 2008 yılında çıkardıgı Golf 5 GTI larda yeni bir bobin kullanmış ve 2007 ve öncesinde çıkan araçlarda kullandıgı bobinleri ücretsiz olarak değiştiriyolarmış. Böyle bir durum gerçekten var mı doğuşa aracımı götürsem bobinleri bir ücret talep etmeden değiştirirlermi ?
Bobin cortlamisti kirmizi r8 bobin taktim gectim :) oem parcalari cok cins bir arac
Yeni boğaz kelebegi almıştım, sonu J olan revizyonlu getirdilerdi önce almak istememiştim. yarı fiyatına verdiler 1 sene içinde bozulursa alırız vs dedilerdi.. neyse taktık 2 hafta içinde arıza vs vermeye basladi pedal sanmıştım... (ki pedal dan kaynaklı ara ara gaz yememe sorunu vardı) pedalı değiştirdim. sorun düzelmedi.. gittim parçayı geri verdim,servisden orjinal Q revizyonlu olanı istedim bir kez daha revizyon geçirmiş, 3 hafta önce alsak Q gelecekti artık T olarak geliyormuş. Şu anda sorun yaşamıyorum.. Bilgi olarak vermek istedim..
Cam flower kod neydi farklılıklar var mi yoksa tek kod mu ?