İki soruda benden olsun arkadaşlar
1- Araç rolantide bekleme halindeyken örneğin kırmızı ışıkta beklerken diyelim ara ara hafifi bir silkeleme yada sarsıntı gibi bir durum varmı ?
2- Birde araç soğukken ( atıyorum 2-3 gün yatmış haldeyken ) ilk marştan sonra rolanti devri normal seyirene düştüğü anda tırtırtır diye bir ses oluyor neden olabilir acaba ?
doğrudur şıngırtılı stop var hatta ilk kalkışta araç ilk hareketi aldığında silkeme sarsıntılı kalkış olmayada başlasıdı ama araç dsg bişey farkedermi bu durumda yoksa teşhisler manuel ile aynımı
dsg beyinden yada kavramadan olma ihtimali varmıdır yoksa volant ve baskı balata değişimi sıkıntıyı aşmaya yeterli
aşağıdaki videoda çift kütleli valanttan bahsediyor. boşluk yapmadan önce kalklıştaki titremeşimi engelliyor, zamanla boşluk yapıyor zaten sökülünce görüceksiniz elinizle hariket ettirdiğinizde şıngırtılı ses onun içinden gelicek zaten. hariketli olduğu için yüksek torklara dayanamıyor.
http://www.youtube.com/watch?v=DbvP5EvpUbA
aracınızda yazılım var mı ? apr mı yazılımın markası ??stage 1 de en az 300 hp civarıdır..her 5000 km de bir değiştirmenizde yarar var çünkü kırılması sonucu bikaç milyarlık olabilirsinizyazılımlı araclarda mutlaka değiştirilmesi şart .fiyatıda en fazla 100-110 TL dir şuanda.doğuş tan alabilirsiniz.
K03 o ümit, aracınız 250 hp civarlarındadır... Ben bugün aldım 108 TL. Her 5 binde değilde her 10 binde değiştirseniz kafanız rahat eder... Bu arada dsg araçlar için ben her 10 binde dsg yağını ve mekatronik filtresini değiştiriyorum onuda tavsiye ederim, 300 TL civarında tutuyo 6 litre yağ ve filtre... S-tronic aynı mıdır bilemiyorum...
dsg yağında biraz abartmışsın levent okadar kısa sürede değiştirmeye gerek yok,dsg yağı kuyllanırken eksiltmez uçmaz yüksek ısıdan yada kullanımdan herhangi bir yerden atmaz,en fazla ya incelir yada kirlenebilir dicem ama ondada filtre var,benim araç 24.500 km de daha geçenlerde ilkkez değiştirdim
Aracim manuel dsg vs. Sikintim yok)
Fincandan bi kazik yedim demekki)
Yakinda degistirmem gerekecek 10 bine yaklasti..
Apr yazilimi niye kimse bilmiyor ya..
Leventin dedigi gibi su an 250 civari..yakinda stage2 yapicam insallah..dv arizasi basladi, oem mi taksam yoksa forge mi bilemedim..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)