User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
49 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Turbo Acil Yardım

Red10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Turbo Acil Yardım

arkadaşlar abiler kafaya taktım benim alfaya turbo koymadan rahatlayamayacağım kaç gündür kuzenimle konuşuyoruz kimizde var gücümüzle uğraşıcaz ancak bu konuda açıkcası pek bilgi ve tecrübemiz yok. öncelikle şu konularda yardım lazım;
    1-0.5-0.6 bar arası düşünüyoruz stocta (motor:1.6 120hp 150nm dohc çift egzantrik) bu barla aişağı yukarı veriler ne olur
    2-hangi turboyu önerirsiniz yada standart oem turbo taksak ne olur
    3-sadece turbo ve intercooler ve ekipman ne tutar
    4- son olarakta düzgün bi ayar ve montaj yaptırabilecek yer önerisi olan varmı(istanbul)

şimdiden teşekkürler...
    Ride Or Die

Günkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Küçük bir not : Turbo yapıcaksınız motorunuzun saglıgından emın olun ve oem kolların nelere dayandıgını ogrenın yoksa bloktan parca toplayabılırsınız.Belki basmak istediginiz 0,5 bile fazla olabilir sanmıyorum ama aklınızda bulunsun.

edit:ayar içinde ecufast çözer olayınızı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Günkut Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Küçük bir not : Turbo yapıcaksınız motorunuzun saglıgından emın olun ve oem kolların nelere dayandıgını ogrenın yoksa bloktan parca toplayabılırsınız.Belki basmak istediginiz 0,5 bile fazla olabilir sanmıyorum ama aklınızda bulunsun.
    motor kontrolü yapıldı herhangibi sıkıntı bulunmadı kompresör testi vs. ustam çok zıplamıycağım sürece neşeli bi şekilde gezersin dedi
    Ride Or Die

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle pistonlarının buna dayanıklımı değilmi onu öğrenmek lazım. farzedelimki motor açmadan yani piston falan değişmeden sadece turbo işine girecek olsan tahmini masraf (yaklaşık olarak) ben muhtemelen eksik parça söylemişimdir. benden çok daha bilgili arkadaşlar yanlışım varsa mutlaka düzeltirler.
    1-turbo 1.000 tl
    2- intercooler ve ara borular 1.000 tl
    3- enjektör, yakıt pompası ve baskı balata da değişmesi gerekir diye düşünüyorum. bunlar toplam 2.000 tl bulur sanırsam
    4- komple egsoz yapacaksın 1.000 tl de o
    5- bu arada arabanın ecusu yani beyni ne olacak?değişmesi gerekirmi bilmiyorum
    6- en son yazılım o da 1.000 tl
    kesin daha bişeyler çıkar.benim çok ama çok kaba olarak yaptığım hesap bile 6.000 tl tuttuki bence dahada çıkar masraf. yani atmosferik arabayı turbolamak kolay ve ucuz bir şey değil. arabanı satıp turbo beslemeli bir araç almak daha hesaplı olur.
    SEAT SPORT

erdem325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sabah hemen arabayımı turbolayacaksınız?
    neden acil yazdınız?
    If you have no LAG, you have no turbo..

alihan_27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle kolay gelsin.
    1.0.5 barla kabaca (1+0,5)x120=180 bg civarı güçler elde edilebilir.
    2.Güç/devir bandıyla değişmekle birlikte örneğin alt devirlerden gelen bir güç için vag 1.8t 150-180 bg olan modellerden çıkan k03xxx modeli kullanılabilir. Biraz daha üst devirleri dolduran turbo olarak k04xxx, megane rs'lerden çıkan td04-14t, gt2861 vb. turbolar kullanılabilir. Örnekler çoğaltılabilir. İstenen turbo için önemli olan, hangi devir aralığında basınç istiyorsun?
    3.Fiyatlar markaya, sıfır/ikinci el olmasına birazda şansa bağlı olarak değişiyor. Zamanında td04-15g sorunsuz, ikinci el turboyu 250liraya almıştım. 150 lirayada intercooler almıştım örnek olacaksa. Tabii bununla bitmiyor. Hatta bunları almak daha başlangıç yapmak gibi. Baskı balatası, enjektörü, pompası, ıvırı zıvırı bir sürü şey gerekli sağlıklı bir uygulama için.
    4.Üzerindeki oem ecu remap yapılabilirmi bilmiyorum. Yapılamazsa ve motor twinspark olan motorlardansa ateşleme ayarı sıkıntı olabilir. Bu işle ilginenler daha iyi bilir.

Birde konu yanlış yerde. Aşırı besleme bölümüne açsaydın iyi olurdu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı erdem325 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sabah hemen arabayımı turbolayacaksınız?
    neden acil yazdınız?
    bi acileyeti varki acil yazdım orasıda bende kalsın
    Ride Or Die

erdem325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Red10 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bi acileyeti varki acil yazdım orasıda bende kalsın
    konu yanlış yerde, başlığa bakınca sandım ki turbonuz arıza falan yaptı onun için konu açtınız..
    neyse..
    If you have no LAG, you have no turbo..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı erdem325 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konu yanlış yerde, başlığa bakınca sandım ki turbonuz arıza falan yaptı onun için konu açtınız..
    neyse..
    aciliyet konusu biraz derin ve uzun sadece arabayı 1 hafta içinde bitirmem gerek kişisel bi durum söz konusu. konu bölümüne gelince bilmiyodum adminler taşırsa sevinirim
    Ride Or Die

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alihan_27 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle kolay gelsin.
    1.0.5 barla kabaca (1+0,5)x120=180 bg civarı güçler elde edilebilir.
    2.Güç/devir bandıyla değişmekle birlikte örneğin alt devirlerden gelen bir güç için vag 1.8t 150-180 bg olan modellerden çıkan k03xxx modeli kullanılabilir. Biraz daha üst devirleri dolduran turbo olarak k04xxx, megane rs'lerden çıkan td04-14t, gt2861 vb. turbolar kullanılabilir. Örnekler çoğaltılabilir. İstenen turbo için önemli olan, hangi devir aralığında basınç istiyorsun?
    3.Fiyatlar markaya, sıfır/ikinci el olmasına birazda şansa bağlı olarak değişiyor. Zamanında td04-15g sorunsuz, ikinci el turboyu 250liraya almıştım. 150 lirayada intercooler almıştım örnek olacaksa. Tabii bununla bitmiyor. Hatta bunları almak daha başlangıç yapmak gibi. Baskı balatası, enjektörü, pompası, ıvırı zıvırı bir sürü şey gerekli sağlıklı bir uygulama için.
    4.Üzerindeki oem ecu remap yapılabilirmi bilmiyorum. Yapılamazsa ve motor twinspark olan motorlardansa ateşleme ayarı sıkıntı olabilir. Bu işle ilginenler daha iyi bilir.

Birde konu yanlış yerde. Aşırı besleme bölümüne açsaydın iyi olurdu.
    bu turboların çıkmasını nerde bulabilirim birde dizel 1.3 1.5 araçların turboları uyumlu olurmu ? birde işçilik ne alıyor ustalar
    Ride Or Die

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    1 hafta içinde o iş imkansız, bu işi hakkıyla yapan yerlerde zaten 1 haftadan oldukça fazla süre için sıra vardır.

izo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu isler oyle anlamadan arastirmadan bi haftada olmaz; ha soyle olur, gider birakirsin bi garaja arabani 1 haftada turbolalayip verir cok bastirirsan...

Yiğit Özgür – Hızlandırılmış İngilizce Kursu — Egonomik
    06-09 01' Megane 1.6 turbo 09-10 05' Clio Rs 182 10-11 01' Mustang GT 4.6 11-12 03' Allroad 2.7tt 12-14 06' Eclipse GT 3.8 V6 14-15 07' Infinity G35 3.5 V6 15+ 16' Mustang GT & 2011 Z4 35i-sdrive

alihan_27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu turboların çıkmasını nerde bulabilirim birde dizel 1.3 1.5 araçların turboları uyumlu olurmu ? birde işçilik ne alıyor ustalar
    Öyle küçük hacimli dizellerin turbosu ile bu iş olmaz. Hatta bu öyle 1 haftada filan hiç olmaz. Sanayiye girersin tıstıs sesleri, seni geçen elemanları geçme hayaliyle ustalar seni yolarlar kusura bakma, sana dost tavsiyesi bu işe böyle girişme. Araştır nedir, nediğildir, birsürü proje konusu var forumda, turbo yapanlar ne alıyor, ne değiştiriyor hangi ustalarla çalışıyorlar iyice öğren sonra takıldığın yerleri sor.

Yoksa daha önceden olduğu gibi benzer konularda da 10-15 bin lira maliyet çıkarıldığında vazgeçeceksin. İyi geceler.

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Dikkat,

Konunum sohbet bölümüne açılması uygun değildir.
    Lütfen bölümlere ve amaçlarına göre konu acalim
    Built to fall....

President - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motorun yapı olarak uyumlu olduğunu varsayarsak.

Adam gibi bir turbo,
    Adam gibi yapılmış bir manifolt,
    Tial wastegate,
    intercooler ve ara borular,
    BOV,
    Downpipe+eksoz,
    pompa+enjektör+regulatör
    Ecu+mapping, duruma göre map sensörü gerekebilir.
    Wideband, boost gauge,
    İyi bir işçilik ve bol bol şans.

Şu anda aklıma gelen minimum gereksinimler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sabahtan gidip parçaları aldım tek tek garett 3071 turbo +garett intercooler westgate aem wideband defi boost controller defi turbo timer manifold yapılıyor sona hks hi-power gelicek yarın diğer egsoz işleri için iskender ustaya gidicez dereceli egzantrik siparişi verildi duruma görede wisecodan piston set siparişi yapılıcak şuanlık beklediğim 3 4 parça var yarında onları alıcam gidip bi arkadaşımın vasıtasıyla çok iyi bi ustada nazımızı geçirip pazartesi bırakıcaz cumartesi alıcaz arabayı bütün işlemler bittikten sonra yaptırdığım yeri dyno verileri vs herşeyi paylaşıcaz kısmetse motoruda açarsak 200 225 hp arası bekliyoruz
    Ride Or Die

VTECizm
    Misafir
    sabahtan gidip parçaları aldım tek tek garett 3071 turbo +garett intercooler westgate aem wideband defi boost controller defi turbo timer manifold yapılıyor sona hks hi-power gelicek yarın diğer egsoz işleri için iskender ustaya gidicez dereceli egzantrik siparişi verildi duruma görede wisecodan piston set siparişi yapılıcak şuanlık beklediğim 3 4 parça var yarında onları alıcam gidip bi arkadaşımın vasıtasıyla çok iyi bi ustada nazımızı geçirip pazartesi bırakıcaz cumartesi alıcaz arabayı bütün işlemler bittikten sonra yaptırdığım yeri dyno verileri vs herşeyi paylaşıcaz kısmetse motoruda açarsak 200 225 hp arası bekliyoruz
    umarım başarılı bi işlem olur ve diger Alfa (vb. Turbolanmak istemeye sıcak bakılmayan araç sürücülerine) örnek olur.

Başta basıncı düşük tutmak daha saglıklı olabilir. Böylelikle aracın kaç bara kadar dayanacagınıda ögrenirsiniz. Hayırlı olsun...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı VTECizm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    umarım başarılı bi işlem olur ve diger Alfa (vb. Turbolanmak istemeye sıcak bakılmayan araç sürücülerine) örnek olur.

Başta basıncı düşük tutmak daha saglıklı olabilir. Böylelikle aracın kaç bara kadar dayanacagınıda ögrenirsiniz. Hayırlı olsun...
    teşekkürler inşallah herşey yolunda gider ilk bukadar yüklü 147 yi yapmış oluruz diğer alfacılarada cesaret olur
    Ride Or Die

Hondafatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla özgüveninize hayran kaldım inşallah hakkınızda hayırlısı olur yanlız 5 msjdan sonra bu kadar çabuk ve hızlı bir biçimde parça listesi oluştup vede almak büyük bir cesaret örneği inşallah dilediğiniz gibi olur arabanız.
    Honda Eg
    Mk 6,5 Fiesta
    Mk 7 Fiesta
    Kuş Serial 90 Doğan L
    Honda Ek

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)