arkadaşlar boğucu sıcaklar bir geldi pir geldi... bu sıcaklarda rölantideki AFR 14 lerden biranda 15,5 lara çıkmaya başladı, sizce normal midir başka bir sıkıntı mı var?
araç 2,0 bi-turbo maserati ghibli...
arkadaşlar boğucu sıcaklar bir geldi pir geldi... bu sıcaklarda rölantideki AFR 14 lerden biranda 15,5 lara çıkmaya başladı, sizce normal midir başka bir sıkıntı mı var?
araç 2,0 bi-turbo maserati ghibli...
iat değerlerini takip ediyormusun abi? benim passat varken iat yüzünden timing retard ediyordu sıcak havalarda büyük bir cooler ile sorunu çözdüm senin sorunda buna benzer olabilir
ve birde coolant temp de kontrol etmeli bence 100 dereceleri görüyor olabilir buda karışımı etkiler aynı şekilde
Ben de aynısı oluyor. Kışın 12-13 yazın 13-14 oluyor. Fakat senin 15.5 bence sakıncalı. Benim arabada hem Engine Coolent Temp sensor hem Air Coolet Temp sensor var. sizde de öyle ise Air Coolet Temp sensore bakmak lazım.
Rolantide dediginiz icin cok sorun teskil edecegini sanmiyorum.Hatta sicakta giderken aksine zengine ceker tam gazda diye biliyorum en azindan bende oyle.Yine rolantide dediginiz icin acaba egzosda bir kacak olabilirmi misal downpipein civatasi gevsemistir gibi??
Bülent abi rolantide kaç gr hava sokuyorsun görme şansın var mı?
Arabanın bu afr değişirken çalışmasında bir değişiklik hissediliyor mu?
1.4 TSI GTX28 Loading...
Ecu correction ile ilgili. Herhangi bir sorun yok ,
Hava sicakligi arttiginda, iceri giren giren Hava yogunlugu az oldugu icin, ecu yakit degerlerini kisiyor.
tdi power a katılıyorum.
ecu iat tan gelen değere göre ateşlemeye ve yakıta müdahale ediyor.
aynı zamanda coolant tan gelen değere göre de müdahale ediyor.
sizin rölanti afr si normal değerler arasında. (15.5)
son derece normal. vectra-tuner'in açıklaması yeterli. yanmayacak benzini boşa göndermemiş oluyor.
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir. - Mustafa Kemal ATATÜRK
Peki AFR zenginleşirse? Yazılımlı aracım zengin çalışmaya başladı. Bunun sebebi ne olabilir?
hocam aracın su sıcaklığı ne seviyelerde dolaşıyor?
biliyorsun water temp correction var ecuda (biz buna jikle diyoruz aslında)
ip gibi yaz-kış 90 derecemi?
kışın kullanımda biraz aşağılarda dolaşıyor olursa eğer ntc sıcaklığı
enjeksiyon süreleri bir miktar zenginleşir
bu da afr nin zengine doğru kayması demek
water temp correction şunun gibi kabaca sallıyorum
-50 derecede +2.5ms
-20 derece +2ms
0 derece +1.8ms
20 derece +1.5ms
40 derece +1.2ms
60 derece +1ms
70 derece +0.6ms
80 derece +0.2ms
90 derece 0 ms
100 derece 0ms
o yüzden olaya tersten bakarsak
sıcakta fakire çekme değilde
soğukta zengin çalışma diyebilirmiyiz?
hocam araçta yaz-kış 85 derecede sabit çalışıyor araç çift fan var, ben hararete çok dikkat ederim daha hiç 85 i geçmemiştir uzun yolda ise 80lerde geziniyor...
dün yazılımı yapan Vtanju Volkan abiyle de konuştum, rölantide sıcaklarda yapabilir normaldir, tam gazda fakire dikkat et dedi, onda sıkıntı yok 11-12 gibi...
Vipecle BMW ye ayar yaparken correctionları net gördüm, IAT ve coolant temp daki yükseklik direk avansı geriye çekiyordu, bendeki o tarz bir şey değil, gidişinde hissedilir bir fark göremedim çünkü...
Okuduklarımdan anladığım kadarı ile bence bir sıkıntı yok.
Pistten kaçmak için bahane arama... peşindeyim..
Kovboyların en fazla iki tabancası olur sizde üç tane Maseratti, Alfaromeo, Porsche ben hangisi ile uğraşıcam.
Hele bazılarına bakıyorum sanki belediye otoparkı nerdeyse 10 -15 tane.
Şu an kullandığım arabam olmasa Maserati çok beğendiğim arabadır. Benim için güçlü değil de kendine özgü kişiliği olan arabaları severim. Sen bir keresinde kült mü ne bişey demiştin.
ben sizin aracın da hastasıyım, benim için de güç vs önemli değil, tarzı olan arabaları severim90 lı yılların tasarımları bir başkaydı...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)