bunları düşünüyorum tabi de , 1.6 da nadir olan insanlardan olmak istiyorum , gti alınıp yüklenebilir yazılım vs , benim niyetim 1.6 102 hp nin neler yapabileceğini görmek , farklı olmak , ama swaplama olayı biraz daha ılımlı geldi bana
Printable View
uğraşma arabanı sat, tsi al.
Şuayib abi sadece işin motor kısmından bahsetmiş dediklerimi lütfen yanlış anlamayın bu işin önemli kısmı mesela frenden bahsedelim bunları yaptıkdan sonra orjinal 1.6 105 hp lik bir arabanın freni ile nasıl durmayı becerebiliceksiniz ? Golf gti freni yaptığınızı farz edelim minimum işçilik haricinde 2000-4000 tl para ödeyeceksiniz diyelim ki fren işinide çözdünüz orjinal gti frenleri 16 jant'a sığmaz,güzel bi jant 800 ile 1000 tl arası tutar,buna ek olarak iyi bi lastik tutunma demektir ki iyi bi lastiğin tanesi 320 liradır. İyi bir amortisör kwV2 2000tl.
Dediklerimi umarım yanlış anlamamışsınızdır.İnşallah projenizi gerçekleştirip hayata geçirebilirsiniz.Kolay gelsin.
Sırıtarak okudum konuyu :) Ben turbo aracımda turbo değiştirmek için ne taklalar atıyorum flanşıydı, coolerıydı, göstergeleriydi, egsozydu, dpsiydi, tornacısıydı, elektrikcisiydi, kaportacısıydı, enjektörüydü, metanoluydu, debriyajıydı, yazılımıydı hepsiyle uğraşıyorum. Ben var olan sistemin üzerine bu kadar uğraşıyorken, bu sistemi baştan yaratmak 10-15bine sadece hayal olur. Swap yap sen swap çok basit vede maliyetsizdir o ;)
Bu işler öyle olmuyor, ya iyi paran olucak yada işten anlıcaksın ;)
İlk adım: Google gir.
İkinci adım: Turbo yaz entere bas.
Üçüncü adım: İlk sayfadaki bütün yazılanları oku. Arada gördüğün otomobillerle ilgili bütün terimleri kopyala, sağ tuşa tıkla googleda ara de. Aradıklarını buldugun sitelere gir, ordaki bütün terimleri koplaya ve yine googleda arat taaki ben bu işi kaptım diyene kadar( Ara sıra görselerdende yararlan Gif falan izle ;))
Dördüncü adım:Üçüncü adım yaklaşık 2 sene sürer 2 sene sonra tekrar burda bi görüşelim :)
Alternatif yollar
1-Arabanı sat üstüne elindeki parayı ekle alabilceğin en güçlü arabayı al.
2-Loto, Piyango vs. oyna ;)
Kolay gelsin.
Arkadaşın duymak istediklerini ben söyleyim ;
Çıkma coolerla turbo, 2de harici enjektör, araya bi regülatör atar kara düzen .3-.4 basarsın. taş gibide olur maliyeti bin lira.
Arkadaşa söylemem gerekeni söyleyim ;
Öyle bi iş değil bu iş. stock 106 gti alsan yüklesende dersinki arabada GTI kanı var. sen tutup 8v aile arabasından o güçleri alıcam dersen sırf 2 kere motor kırarsın 10 bin liran motor ve şanzuman toplamaya gider. Emin ol bu forumdaki insanların tamamı içinde hasetlik fesatlık yoksa senin tek olmanı yapılmamışı yapmanı ister. ama aklın yolu bir. tecrübeyle sabit çok deneme yapan oldu. böyle konu açıp 2 gün sonra ortadan kaybolanda. mantıklı hareket etmek istiyorsan daha limitlerde bişeyler dene. atmosferik yükle bişey yap ama sıfırdan başlayacak adama gelmez turbo. atmo halde bi gör sıkılırsan turboya geçersin. normalde bende demem sat şunu al bunu diyede olmayacak duaya da amin demem. ya swap yap ya atmo yükle ama ben tezcanlıyım atarlıyım giderliyim diyorsanda bu iş sana göre değil. sen 50 milyar parada harcasan benzin pompan bi cortlar yada usta bi fişi takmaz bişey olur, artık bütün emeğini simit yapar martılara mı atarsın ekmek arası mı yersin sen bilirsin.
100 hp den 300 lere 500 lere çıkılsa dediğin çok ama çok mantıklı ama motor belli araba belli alınabilecek max güç 200 hp oda 10k ile imkansız hadi sağdan soldan ordan burdan topladık 10k ya 150 170 hp aldık normal seyir halinde veya gazlarken araba şuanda yaptığı süratlerin dışına çıkmayacakki bence mantıklı gazlanırsa saydıklarına gerek yok zaten saydıklarını alan adam 1.6 hitler motorla uğraşmaz gtı alıp ona takar die düşünüyorum
Turbo konusunda aracına sıkıntısız binilebilecek şekilde turbo yapılır ama bunu şahin turbolamış ustalardan bekleme Küçümsediğimden felan değil senin total bütcenle sadece turbo alan adamlar okadar profesyonel garajlarda iş yaptırıp sıkıntı yaşıyolar sen birde ikinci el parçalarla sistem topluyacaksın, malzemeyi aldığında kullanmadan ne mal olduğu belli olmayacak madem sıkıntısı olmasın diyosun ilk önce ustanın tecrübeli olması lazım ki en ufak arızayı tespit edip büyümeden önlesin
malzemelere gelirsek çok uçmadan kabaca
Turbo : subaru veya 1.8 t turbosu işini görür ortalama 600 tl
İntercooler : as 950 coolerı gayet iyidir 400tl
Regülatör : ebay malı 100 tl
Enjektr : rover 220 turbo veya 1.8 t olabilir ortalama 300 tl
Blow-off : ebay malı çakma hks 100 tl
Headers : custom cromdan olucak kaynak torna vs. Ortalama 700 -1000 tl
Komple egzost : 300 - 500 arası sonada freeflow son susturucu
Ara borular : 150-200 tl
Pompa : 300 tl valbro
Silikonlar kelepçeler : 100 - 150 tl hortum market
Beyin : en ucuzu megasquirt veya benzer bi sistem ortalama 2000 civarı gider
Piston kol : 81 mm b16 turbo pistonuna custom kol yaptırıp kullanabilirsin piston 1000 kol 1000 civarıdır
Yağ giriş çıkış : 100 tl
Oem parçalar : 700 - 1000 tl
İşcilik : 1000 tl
Torna kaynak vs : 500 tl
debriyaj : bronz vs : 300 - 500 tl
Wideband boost egt : 1000 tl
Bunlar kaba taslak fiyatlar bunun parça tedarigi gümrüğü vergisi dolandırıcısı kırılanı kaybolanını saymıyorum bu haliyle bile en kötü 10k dan fazla tutuyo zaten bu yukardaki parçaları hangi arabaya takarsan tak 100 hp den fazla güç alırsın ve maliyet ortalama aynı çıkar arkadaşların demek istediği golf için değicekmi yarın öbürgün turbo vtı turbo gtı turbo typ-r satılırken sen arabayı söküp orj haline geri getirip o şekilde satabilirsin bunuda unutma
Kardeşim yanlış anlama beni, ama 1.6 da nadir olmaktan kastın ne? Kaç tane 1.6 8v golf var ki yüklü? Kimse vaaay 1.6 golfe bak nasıl gidiyor demez ki? Tamamiyle ekonomiye yönelik bir araç, yapılan işlemler arabanın karakteri dolayısıyla çok da verimli olmayacaktır.
İlla yapacaksan, swap daha mantıklı. 1.8T motor sık bulunan, parçası bol, yüklemek için de önü açık bir motor. Faturalı bir 1.8T motor al, tabi bir de şanzıman gerekecek, ruhsata işlet gayet yeterli. Ha yetmezse turbo büyütme, yazılım veya nos gibi birşeyler yapılabilir.
yok estağfurullah yanlış anlaşılma yok , arabada şuan brembo balatalar var , proje gerçekleşirse komple brembo sisteme çevirilir muhtemeln , sadece motor aksamına 10bin ayırdık , bakalım uyarsa burda daha önce jettaya turbo uygulaması yapmış bi ustamız var yardımcı olacaklar
hocam yanlış anlama ama ben bu konuyu açarken bilmemezlikten açmadım , maksadım tecahul i arif yaptım yerindeyse , bazı şeyleri bende biliyorum , ben kafamda bişey tasarlıyorum , onun için sizin görüşleriniz almak istiyorum , olay bu yani , illa dalga geçmenin anlamı yok , 10 bine çıkan sistemlerde var , eğer sen olan sistem üzerine 10 15 bin harcadıysan kusura bakma ama ustan kimse öpmüş seni , tabi ahım şahım bi sistem yapmadıysan , ben o kadar bi sistem istemiyorum şimdilik
ustam almanyada vw de çalışan bi ustamız var serviste , bize ordan parça tedariği sağlayacak o pistonlara uygun forged ler gelicek sadece piston değil tabi , intercooler falan filan da gelicek ordan , ben arabadan normal bir basınçla 80-120 hp alırsam yeter , almanyadaki ustanın dediğine göre aynı motoru orada yükleyip 310 hp alan arkadaşlar varmış , gti turbosuyla
İnşallah başarılı olursunuz kolay gelsin :)
sağolun , yardımcı olduğunuz için
Hocam bu proje olursa cidden ses getirir.Yalnız sanayi işine girdiniz mi daha önce bilmiyorum.5000 diye girersiniz,10000 olur.Tsi önermeyin demişsiniz ama.Ben şöyle düşünmüştüm direk konuyu görünce.1.8 T motor alın.Hem keyif alırsınız.Hem de daha kolay olur.Ya da biraz fantazi yapıp 1.4 tsi alın.122 hp olana biraz yüklenseniz çok güzel olur kanââtindeyim.6 ileri de şanzıman alırsanız...Demeyin keyfine.Hiç görmedim ama 180hp olan tsi motora 6 ileri koysak.Of of. :) İnşallah projeniz hayata geçer.Kolay gelsin.
SELAM olumsuz konuşmalar olabılır bende e30 m10 b18 motor kodlu aracımı turboladım hemde standart halıyle burada bazı arkadaşlar olmayacağını motoru kıracağımdan bahsetti ama istedikten sonra olmayacak bır sey yok tabı ılk baslarda çok sıkıntı çektım aracı turbolamak ıntercoler ve turbo almakla bıtecegını sandık oysa burada afr,egt degerlerını okuyabılecegımız sensorlerden bahseden az oldu hep beyın dedıler ama sonuçta beyınsızde turboladık kullandığım malzemelerı aşağıda yazacağım
tata garette turbosu
doblo intercoleri
as250 yag soğutucusu
benzın reguletörü
passat benzın pompası
afr yakıt ve hava olçer
boost basınç göstergesi,
egt göstergesi
kendı imalatım eksoz manifoldu
Port polish işlemi
ve sonunda 0,8 bar basınç ıle tatlı bır yuruyuş 4 aydırda gazlıyorum
http://www.facebook.com/photo.php?v=...type=2&theater