User Tag List

Sayfa 1/6 123 ... SonSon
100 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 205 gti icin 306 swap veya 206 rc swap + turbo ?

atabay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Post 205 gti icin 306 swap veya 206 rc swap + turbo ?

205 gti kasaya hangi motor + turbo modifikasyon ile baslamali ..oto servis ve sanayilerde kiyida kosede bir cok komple sanzimanli motorlar goruyorum .turkiye sartlarinda parca sikintisi yasamadan hangi motor modifikasyonu ile ugrasmali..tavsiye ve bilgiler icin simdiden tesekkur ederim .
    NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE.

34tb9544 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    su an bı tane bahcelıevlerde 206 gtı motorlu 205 var
    mantarın yaptıgı portakal vardı 205 .306 gtı motorlu
    C R M performance

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O arkadas amerikaya tasinmis diye duydum bir kac videosuna denk geldim .cok iyi yurutmus brova.
    NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE.

Eyup Duygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mantarın yaptıgı 2.3 litre idi yarış specdi o kadarı fazla bana göre.

205 e 1.6 klasık bildigimiz 16v peugeot motoru konulup.(106 , 307 , 206 quik vs..) Güzel parcalarla turbolanabilir.Mesela 350-400hp aralıgında ki 205 kasası cokda iyi gider.

Atmosferık olacaksa kesın 206 rc veya c4 vts motoru.Hem aliminyum blok hemde 306 gti motorundan cok daha temız durumdadır cogu.Bulunamıyorsa 206 gti dedigimiz 136hp 406 ve 307 xslerde cıkan motor alınıp Rc kapak uygulaması yapılabilir yada direk motor üzerinden gidilebilinir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eyup Duygun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mantarın yaptıgı 2.3 litre idi yarış specdi o kadarı fazla bana göre.

205 e 1.6 klasık bildigimiz 16v peugeot motoru konulup.(106 , 307 , 206 quik vs..) Güzel parcalarla turbolanabilir.Mesela 350-400hp aralıgında ki 205 kasası cokda iyi gider.

Atmosferık olacaksa kesın 206 rc veya c4 vts motoru.Hem aliminyum blok hemde 306 gti motorundan cok daha temız durumdadır cogu.Bulunamıyorsa 206 gti dedigimiz 136hp 406 ve 307 xslerde cıkan motor alınıp Rc kapak uygulaması yapılabilir yada direk motor üzerinden gidilebilinir.
    Sikintisiz turbo ile yurutecegim bir motor istiyorum sadece izmirde hasarli bir s16 vardi sari gecen hafta satilmis motor istiyordu dediler ...simdiden hedefi belirleyim istiyorum bilgiler icin cok tesekkur ederim eyüp kardesim.
    NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE.

JusticeForAll
    Misafir
    orjinal 1.9 gti motorunu mıncıklamayla bişey elde edilemez mi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı JusticeForAll Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    orjinal 1.9 gti motorunu mıncıklamayla bişey elde edilemez mi ?
    İzmirde her kafadan bir ses cikiyor ) bir bilen vardir elbet tech.t de
    NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE.

JusticeForAll
    Misafir
    Alıntı atabay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İzmirde her kafadan bir ses cikiyor ) bir bilen vardir elbet tech.t de
    başka bi motor swap yerine o motoru kurcalarsanız daha verimli bişeyler olur diye düşünüyorum sonuçta swap için ayrı para gidecek ondan sonra tekrar bi turbo işlemi

34tb9544 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bahcelıewlerde bırınde var su anda adamın ısmını bılmıyorum 205 gtı da 206 gtı motoru takılı mamimakinen gorurse yazar yada pm at ona sor
    C R M performance

TurboJDM
    Misafir
    206 RC,GTİ motoru veya 306 GTİ motoru olabilir bunun dışında diğer markalarında olurda sorunsuz bu 3 aracın motoru rahat olur. şimdilik bu motor idare eder sonra bütçeni ayırırsın bi turbo zaten araç 900kg bile değil çok güzel gazlarsın yani.

JusticeForAll
    Misafir
    aralarında bana göre en iyi tercih RC motoru olurdu hem daha düzgün bi şekilde bulunabilir sonuçta 2004 model arabadan çıkacak veya motoru sağlam gtilerden çıkma motorda olur o kasayı her türlü yürütür bu motorlar. turboya bile belki gerek duymazsınız

TurboJDM
    Misafir
    Alıntı JusticeForAll Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aralarında bana göre en iyi tercih RC motoru olurdu hem daha düzgün bi şekilde bulunabilir sonuçta 2004 model arabadan çıkacak veya motoru sağlam gtilerden çıkma motorda olur o kasayı her türlü yürütür bu motorlar. turboya bile belki gerek duymazsınız
    880 kg stock ağırlığı bazı gereksiz şeyleri söküp 80 kg hafifletse boş ağırlığı 800 kg olduğunu düşünürsek 175 hp rc motoru takarsan Kg/Hp oranı 4.5 kg falan oluyor stock typer'ın bile Kg/HP oranı 6.5 kg gayet güzel yürütür. bide estra olarak dereceli, hava filtrsi eksoz yazılım manifold aracı sağlam yürütür.

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sahsi fikrim turbo olayina girerseniz cok zorluk cekersiniz, bir cok seyi custom yapmak zorundasiniz. Custom demek= nakit ve vakit demek...
    Bulursaniz temiz 306 s16 alip koymak en mantiklisi. Ugrasacak vakit ve nakit varsa 206rc yada c4 vts olur. Turbo fikrinizi bence erteleyin.
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kesip bicerim diyorsaniz k20 koyun. Tr sizi konusur
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

JusticeForAll
    Misafir
    Alıntı TurboJDM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    880 kg stock ağırlığı bazı gereksiz şeyleri söküp 80 kg hafifletse boş ağırlığı 800 kg olduğunu düşünürsek 175 hp rc motoru takarsan Kg/Hp oranı 4.5 kg falan oluyor stock typer'ın bile Kg/HP oranı 6.5 kg gayet güzel yürütür. bide estra olarak dereceli, hava filtrsi eksoz yazılım manifold aracı sağlam yürütür.
    aynen öyle. yapılan ekstrayla 200e merdiven dayar ki 205i çok rahat yürütür bildigim kadarıyla 1.9 125 bg orjinalleri

snan1910 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ankarada caglarin 205 i var bildiğim kadariyla 680 kg tamamen söküp. forumda bakarsanix bulursunuz en son swaplayan odur heralde

R21TURBO 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    405 mi16 yı söylemeye gerek yok , hem eski , hem bulunmaz hint kumaşı mübarek.306gti ye ait 2.0 motor şamzıman , 607 ye ait 3.0 V6 motor+manuel şanzıman , 406sv ye ait 2.0 motor şanzıman çok ufak işlemler ile konuluyor. Diğer seçenekler kezme biçme gerektirir. Çok para harcamıyım , piyasadaki 106 - vtec sınıfı arabalarla yüriyim diyosan , 1.9 motora ufaktan sıkıştırma , egzantrik , 4lü karbüratör , 4.06 şanzıman mis..
    ^^ Insallah ; Masallah ile maneviyatiniz gelisir , guzellesir. Arabani gelistirmek guzellestirmek istiyorsan , para harcamalisin. ^^

caglargungor
    Misafir
    turbo yapcaksan eğer 306 motoru koy ama atmosferik yükleyeceksen 206 406 gurubu motor tavsiye ederim parça sıkıntısı olmaz orjinal 205 motorundan çok vermli olrak güç alan azdır parça sıkıntsıda çok

mannerboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    saydığın 2.0 hacimli makinalara turbo uygulaması bi hayli zor olucaktır 205 kasasında çünkü egzos manifoltları arkada kalıyor 205lerde motor geriye yatık gibi kalıyor manifolt nerdeyse gözükmüyor buda bir hayli uğraş vede fantazidir. eğer elinde temiz bir blok ve kapak varsa onları değerlendir boş yere para harcama swapla. karbüratör denen olayda eskide kaldı artık 30 sene öncesinin teknolojileri. Sanırım sen baya niyetlisin bu işe açtığın konular hep o yönde.

Swap olsun istiyosan koyabilceklerini az çok yazmışlar
    405 mi-16 eski ve de alüminyum bloğa sahip orijinal beyin sistemi geç tepkimeli megasuirtle daha iyi olur. bu motoru bulması zor
    306s16 yada 306 gti ikiside döküm bloklu hacim ve turbo işlemlerine daha fazla gelir.gtı6nın farkı devir çevirme momenti daha fazla koldan dolayı
    206 rc yada gti alümünyüm bloklu taze motorlar piyasada fazla varlar malzemesi bol kolay swap işlemi ayrıca 205ede yakıştığını düşünmüyorum devir çevirmeyede 306 gibi gelmez çevirirmi çevirir kolay güç elde edilir tekere verdiği vede alındığı tork tartışılır.

sizin yapıcağınız işlemler tamamen aklınızdaki planlara göre olmalı. benim tercihim 1.9 motorlarda güzel yüklenebilir swap olucaksada 306gti6