ewet abi araba ısınınca bu durum kendini çok belli ediyor.. aslında ben arabamı iyi tanıyorum :D yapmış olduğum sistemde kafama yatmayan iki nokta var bunlardan birincisi SC dan önce olan IAT onu sonraya almam lazım çünkü blow off tan çıkan havaya bi elimi tuttumda bir insan onbeş dakka o sıcak havaya maruz kalsa herhalde bi kese atılır :D yani ilk giren hava ile SC dan sonra emmeye giren hava arasında ciddi sıcaklık farkı var.. bunun için kullanabileceğim bi ısı sensörü arayışı içindeyim..
ikinci durum ise benim araba normalde termik ile soğutma yapıyordu ama ben alır almaz bozulan termiklerden ve kırılan pervanelerden buktığım için opellerin çift kademeli fanlarından alarak 83 te yavaş devir 89 da hızlı deviri aldığım çift kademeli bi müşür sayesinde fana geçtim termikten kurtuldum.. gayet de memnunum.. ancak araç çok ısındığında özellikle şehir içi trafik yada sehir içi aşırı kullanımlarda fan devreye girince haliyle çektiği akımdan dolayı rolantıda bi düşme oluyor.. bu rolantıdaki düşme farlarda kaloriferde filan olmuyo sadece fan da oluyo aslında fan elektriği de direk almıyo arada role var.. ben sıkıntımı en çok fan devreye girince (yani araba baya ısınınca) yaşıyorum.. bu arada blow offun fazla boşaltma sorunu var o ayrı-- yine kendi bilgi dağarcığım fanı beyin kontrol etmediği için bu sıkıntıyı yaşıyor olabilir miyim dio ama şu an sanki uzak bi ihtimal.. bu ara beyinleri de inceliyorum ya bazı beyinlerde fan kontrolü olduğu için böyle bişey geldi aklıma.. çok saçma gelebilir bazılarınıza..
olay böyle yani..