User Tag List

15 sonuçtan 1 ile 15 arası

Konu: 1.4 tsi twincharger yağ değişimi hakkında.

bektas_talay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

1.4 tsi twincharger yağ değişimi hakkında.

merhabalar, aracımın 75.000km bakımı yaklaştı 1000 km kaldı
    aracım Polo Gti benimkide kullanma durumuma bağlı 2-3 binde 1 litre yağ yiyor
    kullandığım yağ mobil 1 vw tsi onaylı 5w30
    fakat elimde olmadığı için geçen castrol koymak zorunda kaldım

sormak istediğim şey ise;

Doğuş Otomoiton sadece Castrol kullanıyor.
    dışarıdan yağ getirdiğimde faturası olmak şartı ile benim istediğim yağı koyabileceklerini söylediler

Bende Motul 300V 5w30 2 litrelik 2 tane almayı düşünüyorum kullanan bilgisi olan önerisi olan varmıdır ?

ayrıca ben senede 20.000 km yapıyorum

nisan başı dp filtre dv ne varsa allah nasip ederse doldurucam

hem ona alt yapı olmuş olur diye düşünüyorum stock kalacağını düşünüp gereksiz görülebilir çünki

herkesin düşüncelerini bekliyorum

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kanka Dışarıdan yağ getirirsen servis kabul ediyor ama Castrol dışında yağ getirdiğin zaman kabul etmiyorlar malesef.
    "Yani Dışarıdan faturası ile yağ getirirsen kabul ederiz" kelimesi doğru ama eksik...
    Doğrusu:"Dışarıdan getirdiğiniz Castrol 5w30(faturalı) getirdiğiniz yağı koyabiliriz" olacak

Castrol dışında yağ koydurtmuyorlar malesef,ama sen genede Castrol 5w30'unu al git,sana maliyeti 80 lira ise serviste faturaya 180 lira yazıyorlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmetmert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kanka Dışarıdan yağ getirirsen servis kabul ediyor ama Castrol dışında yağ getirdiğin zaman kabul etmiyorlar malesef.
    "Yani Dışarıdan faturası ile yağ getirirsen kabul ederiz" kelimesi doğru ama eksik...
    Doğrusu:"Dışarıdan getirdiğiniz Castrol 5w30(faturalı) getirdiğiniz yağı koyabiliriz" olacak

Castrol dışında yağ koydurtmuyorlar malesef,ama sen genede Castrol 5w30'unu al git,sana maliyeti 80 lira ise serviste faturaya 180 lira yazıyorlar

servis danışmanına sorarım, böyle bişey varsa alırım yağı , dışarda tekrar değiştiririm ben

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maslakta bu durumu sorduğumda farklı marka bi yağ koyarız sıkıntı olmaz demişti ama bi belgeye mi ne imzamı ne atmam gerekiyormuş farklı yağ koyulduğuna dair sonra en ufak sıkıntıda bunu bahane ederlerdi bana o nedenle castrolden devam ediyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmetmert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Alıntı Suleyman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maslakta bu durumu sorduğumda farklı marka bi yağ koyarız sıkıntı olmaz demişti ama bi belgeye mi ne imzamı ne atmam gerekiyormuş farklı yağ koyulduğuna dair sonra en ufak sıkıntıda bunu bahane ederlerdi bana o nedenle castrolden devam ediyorum
    mantıklı 80 tl için deymez bu durum , ben koyarım yağı dışarda hemen motul ile değiştiririm çıkan yağıda başka araca koyarlar ziyan olmadan :P

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bektas gti konusu var.motul yada mobil kullanan arkadaslarda yag eksiltme azaldi diyorlardi oyle hatirliyorum.bnce motulun 300v serisi olmasada aracin icin onayli olan bir motul koymaya bak buyuk ihtimal x clean plus olur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bektas gti konusu var.motul yada mobil kullanan arkadaslarda yag eksiltme azaldi diyorlardi oyle hatirliyorum.bnce motulun 300v serisi olmasada aracin icin onayli olan bir motul koymaya bak buyuk ihtimal x clean plus olur.
    baya aradım bulamadım forumda o yüzden konu açtım.

almışken 300v alırım diye düşünüyorum hem yağ sıcaklığıda tavan yapmıyor diye duydum

Cansın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eğer yazılım yaparsan 300v 5-40 koy hem biraz daha geç ısınır hemde yüksek ısılarda daha iyi yağlar. Yalnız 5000-7000 km arasında yağı değiştirmen gerekir.

Merthan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bektas_talay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    baya aradım bulamadım forumda o yüzden konu açtım.

almışken 300v alırım diye düşünüyorum hem yağ sıcaklığıda tavan yapmıyor diye duydum
    Eğer pist kullanımı ve roll peşinde değilseniz 300v almanız gereksiz diye düşünüyorum.
    Akrabam Jdm works'un sahibi,kendisi Motul satıcısı ki o bile bana 300v koyma 5-30 koy ama aşırı tüketim varsa 5-40 koy demişti.
    Ama ben en fazla 2.000 km'de yağ değiştiren birisiyim fazla titizim tabi oda var
    Ben Castrol kullanıyordum,Bostancı sanayi sitesinden 4 litreyi 75 tlye alıyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    her dakka gazlayan biri değilim okul ev ev okul haftasonları ve akşamları biri dürterse yapıyorum pendik - kadıköy kadıköy pendik sahilde daha çok basıyorum

benim koymayı isteme nedenim yağ tüketimiydi - ayrıca 110 derece falan görüyor yağ sıcaklığım arada bastığımda görüyorum k04 tsi 90 dereceyi geçmiyor.. bendemi terslik var anlamadım açıkcası

Cansın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bektas_talay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    her dakka gazlayan biri değilim okul ev ev okul haftasonları ve akşamları biri dürterse yapıyorum pendik - kadıköy kadıköy pendik sahilde daha çok basıyorum

benim koymayı isteme nedenim yağ tüketimiydi - ayrıca 110 derece falan görüyor yağ sıcaklığım arada bastığımda görüyorum k04 tsi 90 dereceyi geçmiyor.. bendemi terslik var anlamadım açıkcası
    Sende bir sıkıntı yok. Arabanın ısınma problemi var. K04 ile kıyaslama hatta 1.4 160lıkla bile kıyaslama
    Sonuç olarak yolda uslu giden birine benzemiyorsun
    Bak düzgün sağlıklı bir araban olsun istiyorsan ve yazılımsız 5-30 kullan.
    Yazılımlı 5-40 kullan kafan rahat olsun
    Deneme yanılma herşeyi öğrendim

SGTI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.4 tsi konusunda bunlar yazıyordu.Biraz gerilerden okumaya başlarsan çok güzel bilgiler var

Tavsiyem şu olur sana 4 büyük markanın hepsini denedim.En babası motul burası net.
    Bakım zamanı her türlü castrol koyduracaksın orası net,yani garantini yemek istemiyorsan bakımdan sonra motul koyarsın bi dahaki bakıma kadar motulla takılabilirsin.Ben motulla şu ana kadar 110 dereceyi hiç bir zaman görmedim.(Bir ihtimal pistte 110 u bulur oda hardcore gezildiği için fakat pistede hiç çıkmadım)

kıvancr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yakın zamanda yağ değişimi yapıcagım. Motul den sonra tavsiye edilen Mobil 5-30 Esp dıye bılıyorum.
    Doğrumudur? Kullanan arkadaşlar tavsiye edermi? Aracı genel olarak sakin kullanıyorum.
    inst. kozgaraj

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben motul 300v 10w40 kullanıyorum moturumda . Forged pistonun etek sesi yok denecek kadar az yağ ısınıncada ses tamamen kesiliyor. Bu da yağın çok çok kaliteli olduğuna işaret. Daha önce Castrol 10w60 vardı ses şakır şakır duyuluyordu..

Benimde roll drag gibi işlerle uzaktan yakından alakam yok. Ama en kaliteli uygun yağı kullanam nedenim aracın motorunu sağlıklı tutabilmek için..

Konu arabanın garanti dışı kalma konusu ise benım umrumda olmaz. Sonuçta ben daha kaliteli bir yağ kullanıyorum. ve bunu her şekilde ispat edebilirim arabamda sorun çıkars..Sonuçta Castol ve Motul arasında kalite olarak dağlar kadar fark var. Aracını Garanti dışına çıkaracak servisi her şekilde ekarte edebilirsin. Tüketici mahkemeleri, yağ analiz raporları var sonuçta.

Motul 300 v denilen yağ 5. sınıf jet motorlarının yağlamasında bile kullanılan bir yağ. O kadar kaliteli yani. Castol 3. sınıf O zaman bana Castolun yurdışında üretilen aynı yağ kalitesinde olduğunu ispatlasınlar. Malesef türkiyede satılan castrol ve shell yağları yurtdışındaki yağ kalitesiyle aynı değil. bunu almanyada yaşayan ve bire bir yaşayan shell firmasıyla görüşen arkadaşım şahit. Shell Almanya demişki; Türkiyede sadece isim hakkımız var. Üretilen yağ aynı kalitede değil. Ayrıca castol almanyada ucuz yağ sınıfındaymış.

Yağın kaliteli olması için Üzerinde Made in Turkey değil, EU veya üretilen avrupa birliğine üye ülke olmasına dikkat ediniz.

Nedenine gelince ; Türkiyede ***** ekonomik koşullar ve bizim çevreye karşı duyarsızlığımız..

Türkiyede yağlar yollara kanalizasyonlara dökülüyor. Almanyada ise Aracın altından 1 damla yağ akarsa bunu özel bir ekip gelip temizleyip gerekirse o bölgeyi kaldırıp imha ediyorlarmış.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://www.techturkey.com/forum/gene...akligi-17.html

Bu sayfada daha açıklayıcı bilgiler mevcut.

Alıntıdır;

GokhanRS´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
    ben performanslı araçların motul 300v kullanmasını tavsiye ediyorum
    aşağıda yağ grupları ve hangi yağlar hangi grupta olduğunu gösteren tablo var. şuan için türkiyede bulunan en iyi yağ motul gibi görünüyor. sıcaklık konusunda henüz çok detayıyla inceleyemedim ama daha önce daha dayanıklı olduğunun testlerini izlemiştim.

Grup I - mineral
    Grup II/II+ - hydrocrak (VI <120)
    Grup III - hydrocrack (VI >120, Mineral kökenli "Sözde Sentetik")
    Grup IV - polyalphaolefin (insan yapısı Sentetik)
    Grup V - Ester & benzeri tam sentetik maddeler (Ester veya Polyolester, super üstün seviye Sentetik, jet uçak motorları için).

Redline (Grup V Polyester)
    Motul 300V (Grup V)
    Motul 8100 E-Tech 0W40 (Grup IV/V Karışımı)
    Mobil 1 (Grup IV)
    Motul 8100 xcess 5w40 (Grup IV) ~$59 - (* O paraya alınabileceklerin en iyilerinden biri)
    Alman Castrol SynTec 0w30 (Grup IV)
    Amerikan Castrol SynTec 5w40 (grup III) (Bazı kaynaklara göre içinde Grup 4 de var)
    Castrol Edge Sport 5w30 veya 10w60 (Grup III)
    Motul 4100 Turbolight (Grup II?)

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)