-
O zaman knock yerine bahsettigim direnclerden herhangi birini takarsan iyi olur :) sabit direnc bekliyor cunki beyin .
Sente ayari egzantrik kasnaklarinda kollatin uzerinde olan noktalari arka plakadaki cizgilere ayarliyorsun , krank dislisini de yine uzerindeki noktayi saat 5 civarina denk gelen karterin ezik yerine denk getiyorsun.
Benim soyledigim atesleme ayari. Rgzoz kasmagina takili olan egzantrik aci sensoru ateslemeyi ayarliyor. Avans tabancasiyla bakip ateslemeyi 15 e getirmen lazim kasnaktaki cizgilere bakarak .
Bu kisim cok onemli.
Edit: avansi ayarlamak icin aci sensoru(cas) i sola yada saga cevirip 15 e getirip civatalarini sikarsin
-
knock sensörün bağlantı fişi neresi onu bilmiyorum onunla ilgili mümkünse bi fotoğraf falan atabilirsen direnç bağlamayı bi şekilde halledebilirim. avans konusuna gelince cası daha önce üzerine bi çizik atarak bi yer belirlemişler aynı oraya taktım avans tabancam mevcut değil o yüzden o şekilde ayar yapabilmem mümkün değil, senteyi ise krank kasnağı üzerinden 10 dereceye ayarlıyacağım ama ilk toplarken 0 derece toplamıştım.
http://i573.photobucket.com/albums/s...m/PIC_1997.jpg
-
-
Arkadaslar bi sure aracla ilgilenememistim beynin vermis oldugu kodlardan tps ve su sicaklik sensorunu hallettikten sonra o arizalarin bugun itibari ile silinmis oldugunu gordum sadeccle knock sensor hatasi veriyor ve bu yattigi 1 haftanin sonunda arac calismaz olmus, ilk marsta sanki caliscakmis gibi yapip yani 1 saniyeligine calimis gibi yapip stop ediyo ve sadece knock hatasi veriyor. Knock sensoru yerinde yok fisi kesilmis bi sekilde kablosu tesisatta duruyor. Fakat bu araba knock sensorsuz kac yildir kullanilmaktaydi bilemiyorum simdi ne yapicam.
-
knock sensörün kablosuna 470k ohm luk direnci bağladık beyin 55 kodunu vermeye başladı. ama araç patır kütür çalışıyor fakat gazına basınca stop ediyor, gaz pedalını pompalayarak 3500 devirlere kadar devirleniyor fakat ara ara anlamsız vuruntular geliyor motor içinden o şekilde devir yükseltirsek.