Standart olarak 440cc olan enjektörleri degiştirip 750cc takınca bi fark olması normal bencede. Bende max 400km gider kanısındayım.
Printable View
yani 200 km lik bi fark olmaz isemeler daha dustu sonucta ona gore ayar yapildi ama 200 km fark olmasi imkansiz
enjektörlerin markası nedir bazı enjektörlerin fazla işemelerini engellemek cruise da rolantide cidden zorlaşıyor.Oem ecu o enjektörleri sürmekte zorlanıyor olabilir.Afr doğru gösterse bile fazla işiyor ve fazla yakıyorsundur.
enjektorlerin markasi d.works ama fazla isese beyinde gorulur en azindan ozgun gorurdu.
ben daha önce sidefeed p.e. enjektör kullanıyordum her nekadar işeme miktarını ms olarak azaltsamda aracım hep fazla yakıyordu. Oem enjektörlerle 50krs yakarken 75krs u gecmıstı sakin kullanım
İd1000 kullanıyorum şuan nerdeyse orjnale yakın bir yakıt tüketimim var sakin kullandımda rolantim çok güzel.Sorunun bu olabilir.
Aldığın enjektörlerde bence gayet güzel:D aklıma başka birşey gelmiyor.
Bazen 1 enjektörün az işemesinden dolayı motor kıran detonasyona maruz kalmıs tek pistonlar gördüm duydum.Afr vs normal iken.Dikkatini çekerim 4 silindiri ortalama hava yakıt karışımı normal kesin bir kanıya varmak için individual afr bağlaman gerekir 4 silindirede ozaman neler oluyor daha iyi anlarsın.Şuanda tahmin yürütüyoruz.
Alpin dediği gibi eski nesil enjektörlerle bu sorunu bende yaşadım.650cc lerle afr eskisinden dahada fakir iken :D cok daha fazla yakıyordum.
yani bakildiginda arabaya degismedik sensorde kalmadi o2 sensoruyle wideband sensorude bilgisayardan karsilastirildigindada ayni ama ne kimse boyle bir problemle karsilasmadigi icinde problemi cozemiyoruz ne yazikki en son ozgunle konustugumuzda aftermarket bir beyin takip deneyebiliriz demisti ama cevrede bugeye sti yada wrx beyin kullanan kimse olmadigi icin deneyemiyoruzda :(
Aracta benzin rayi varmi ??
oem benzin rayi
O mesajdan ben o anlami cikartamadadim sanki buyuk enjektor takarsan ne olursa olsun fazla yakarsin anlami cikti. O nedenle yazdim. Aracta enjektor buyuk ama yazilimda uygun oldugu anlasiliyor
Ve arkadas enjektoru yeni takmis, sence sifir enjektorun belirttigin gibi farkli isemesi olasiligi nedir bence dusuk.
İndividual afr yerine enjektorleri teste sokup iseme karsilastirma yapilabilir eger boyle bir suphe varsa, daha uygun maliyet olur..
Problem enjektor degisiminden sonra olduysa ya enjektorde sorun var yada yazilim geregi fazla yakiyor arac..
Dw enjektorler sifir degildir. Elden gecen islem goren enjektorlerdir.
Belki enjektor ile ilgili bir sikinti vardir. Bu yuzden enjektor de bosch ev14 almak istiyorum. Ancak oem beyinde ayar nasil yapacagim onu da kara kara dusunuyorum... elimde 565cc sti dark blue var ikinci el aldim pek guvenemiyorum... her seyi sifir aldik enjektoru de sifir almafikri bu aralar aklimi kurcaliyor...
bizde simdi yogunluk olarak enjektore yoneldik simdi standart enjektorleri takip bakicaz nedir durum ona gore buraya bilgilendirme yaparim
Enjektorler harici bilgi sahibi olan varmi
araç çalışırken benzın kutugunun oraya balata spreyi sıkın ve afr ye bakın afr de dalgalanma varsa enktorlerın orınglerınden yada kutugun deformasyonunda hava oluyor olabılır.
iki ihtimal daha var ya filitreniz çok kirli,yada bujilerin bitmesine az kalmış olabilir.
Orcun bu soylediklerin bi aracta 200 km az gitmesine sebeb olmaz
Bugun enjektorleri teste soktuk fakat tum degerler ayni hatta kapattiginda damlatmada yok baska fikri dusuncesi olan varmidir?
Performance ile ilgili herhangi bir sikayetimiz yok yakmasiyla ilgili problemimiz var sabit hizla giderken 2500-3000 devir arasi 14,5 afr araliginda dolasmasina ragmen yinede cok yakiyo