orijinali turbolu olan araca manuel turbo boost controler takıp araç içinden basıncı kontrol edersek zararı- faydası ne olur, beyin sapıtırmı . tabii yazılım sınırları içinde basınç basılacak
orijinali turbolu olan araca manuel turbo boost controler takıp araç içinden basıncı kontrol edersek zararı- faydası ne olur, beyin sapıtırmı . tabii yazılım sınırları içinde basınç basılacak
full boost açımlarda dikkat edilirse bence bir şey olmaz
Evc ile daha sağlıklı olur
-34 BF 5098 06 S2000 (New)EKN GARAGE
-07 DDL 55 08 CZT(Old)
-35 CZT 03 06 CZT(Old)
Görkem YERLİ
Havayı arttırdın diyelim, yakıt?
Wideband ile kontrollü açman daha faydalı olur.....
Okumadan imzalamam.....
Beyin sapıtmaz ama çok açarsan bu sefer fakire kalıcak araba tehlikeli kontrollü biçimde yapman gerekir
207 RC > POLO GTİ > BUGEYE STİ > POLO GTİ > GOLF > HAWKEYE STİ
yazılım sınırları içinde demişsiniz, zaten yazılımla basınç arttırılmayacak mı ?
manuel veya dijital boost controllera neden ihtiyaç duydunuz ?
arkadaşlar araç yazılımlı zaten ve boost controlerle yazılım limitinin üstünde basınç basılmayacak, benim öğrenmek istediğim kendi boost controlerinin beyin ilişkisi. ben bunu devreden çıkarınca ne olur ? araç basıncı nasıl okur ? ne algılar? belki yazdıklarım tamamen mantıksız da olabilir, bilenlerden cevap bekliyorum,
ayrıca araç kardeşim kullanırken klima kompresörü patladı, evet resmen blokğu filan patladı, bi yere çarpma yok, klima açıkken gazlanmış ve ustanın demesi yüksek basınç buna neden olmuş, elimdeki boost controlerı kullanayım diyorum cevaplayan herkese teşekkürler
after market boost controller (tabiki kalitesine göre değişir)
aracın oem ecu kontrolünden daha stabil çalışabilir
yani sen 1.45 bar istersin o 1.45 bara çok yakın peak ayarlar.
fakat şöyle bir sıkıntı var
aracın ecusu motorda ters bir durum algılarsa, vuruntu falan gibi
motoru korumak için turbo basıncını kısar
örnek pıt diye 0.6 bara düşürür
sonradan takılan boost controllerda böyle bir kısıtlama olmaz 1.45 e devamm
aracımın yazılımı 1.4 bara kadar açık ve ben üst limit olarak bu basıncı ayarlayacağım, şimdi; eğer sıkıntı halinde beyin devreye girecekse bu iyi olur , bunda sorun olmaz. diğer türlü ben boost controlerden basınç açınca beyin bunu algılama sorunu yapıp sıkıntı yaparmı, sonuçta sonra taktığımızın elektronik bağlantısı yok, kendi boost unu tamamen devre dışımı bırakmam gerekir
ben elektronik boost takılacak sandım
manuel boost daha kolay ama genede araca göre değişir
bazı ecu lar sıkıntı çıkarmaz, bazıları basınç benim ayarladığımdan fazla diyerek arıza verebilir. Zaten problem durumunda basıncı istediği gibi kısamaz artık ecu.
Ben olsam takıp denerdim.
Konuyu görünce aklıma geldi wastegatein somununu 6 diş falan sıktım 2250 de basıorm 3500 e kdr cidden hissediliyo fark ama 3500 de arıza yakıyo gaza bassamda gtmiordeneme yanılma ile en sıkıntısız yeri yakalamaya çalşcam
![]()
External wg için konuşacak olursak boost controller'i wg nin alt girişine taktığınızda (üstteki boşta olacak) basıncı kısabilirsiniz fakat wg nin peak değerinin üzerinde açamazsınız. Yani basınç fazla olmasından korkuyorsanız bağlantı şu şekilde olmalı. Sadece basınç kısmak için.
![]()
Mevcut basinc kontrol valfine paralel olarak basinc hatti olusturmak gerekli boylece valfi bypass edip gerektiginde basinc dusurulebilir.. Ama genede en dusuk basinc wastegate in kendi basinci olacak daha fazla dusurulemez teknik olarak..
Ozetle basinci yazilim basinci ile wastegate basinci arasinda ayarlamak mumkun..
1.5 barın üzerine istesenizde çıkamaz maf 1.5 u okuduğu anda kelebeği kapatır arıza moduna geçer. O yüzden arabanızın basıncı 1.4 barsa kurcalamayın. Üzerinde yazılım var ve enjektörler açık demektir. Sen basıncı düşürüp içeriye daha az hava daha çok yakıt yollamayı düşünüyorsun. Sekmanlar zarar görebilir ve en önemlisi fazla yakıttan dolayı motor çk ısınacaktır. Su sıcaklığın belki artmaz ama motor kısmı ciddi anlamda ısınır. Kalibrasyonsuz büyük enjektör yüzünden bu sorunu yaşadım ve inan bütün cam silecek hortumları hamur gibi oldu.
IN BOOST WE TRUST
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)