Arkadaşlar merhaba. 3 silindir 1.2 70 hp polo aracım var. Aracı satıp 1.2 tsi polo alacak durumum yok. Bu sitede motor içine girmeden araç turbolayan, düşük basınçta sorunsuz yürüyen arkadaşları da görünce eldeki miktarla neler yapılabilir düşüncesine girdim.
Şimdi deniz kardeşimde k04 var, öncelikle 1.2 motor bunu doldurur mu? 3 silindire uyacak turbo nedir, maliyetleri ne civardadır?
Bu aracın beynine müdahale edilme şansı var mı?
3 silindiri turbolamak normal bir aracı turbolamaktan daha mı zordur? Motor içine girmeden pek maliyetli görünmüyor (satıp 1.2 tsi almayla karşılaştırılınca) ama evdeki hesabın dışında çarşıdaki hesap nedir onu merak ediyorum.
Wastegate, cooler, turbo, manifold dışında bir masrafım olur mu 0.3-0.4te yürümek için? 10.5 sıkıştırma orana sahip bu araca uygun basınç nedir?
Rasgele açılan bir konu değildir, en kötü yazılım yapıp bineceğim çünkü 1.2 araçtan 70 hp bana az gibi geldi ama araç 1.2 80 hp corsadan iyi yürüyor. Yani bana potansiyeli var gibi geldi. Devir çevirmesi (özellikle sesi) keyifli bir araç.
Not: 1.2 tsi 4 silindir benim araç 3 silindir. Yani olay düz 1.8 ile 1.8t gibi değil.