Selamlar,
Aracım superchagerlı e36 m3. dta pro s100 standalone beyin var.
Sorunum ise şu şekilde, ayağımı gazdan geçtiğimde devir olması gerekenin altına düşüp tekrar geri yükseliyor. widebande baktığımda da rölantide 13 ile 15 arasında gezmekte. bu aralık oldukça fazla. dipgazda 11, 10.8 gibi yürüyorum. üstlerde problem yok gayet güvenli gibi. fakat bu rölanti canımı sıkıyor. soğuk marşta 11.5 lardan başlıyor afr ve yavaş yavaş yükseliyor. bu değer de biraz zengin gibi sanki. soğuk değerden çok sıcak değere takılmış durumdayım. afrnin 13-15 arasında gezmesi normal gelmiyor. hatta havalar sıcakken 13-13.9 arasında geziyordu. 14 üstünü yeni yeni görmeye başladım. yazın uzun yolda boşa attığımda 1 defa stop da etmişti..
Aracı bir süre filtresiz kullanmıştım. (2500 km kadar) bundan dolayı rolanti valfim kirlenmiş ve sorun yaratıyor olabilir mi bilemiyorum. daha önce hiç rolanti valfim bozulmadı. nasıl bir sempromu var afr üzerinde kestiremiyorum. yarın söküp bi temizlemeyi planlıyorum. bunun dışında vakum kaçağını da kontrol edecem. Sizlerin fikirleri nedir bu konuda ? nereden başlayıp nereye doğru gideyim ?