Mesela kasnak ve yazılım desteği ile araç nekadar alır? Eksoz falan demiyorum, takılmaz artık bunadakilit olmaması çok ilginç. Peki ciddi yol tutuş kaybı veya yanlama sonrası toplama zorluğu yaşatıyormu
Mesela kasnak ve yazılım desteği ile araç nekadar alır? Eksoz falan demiyorum, takılmaz artık bunadakilit olmaması çok ilginç. Peki ciddi yol tutuş kaybı veya yanlama sonrası toplama zorluğu yaşatıyormu
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
Sertac bılmeden yazmayı bırakmıyacaksın...
Esp kapanıyor,tusdan degıl menuden,dyno mod a alıyorsunuz,ıstersenız abs bıle devre dısı kalır.
Kılıt takılabılır,cok daha pahalı degıl. Ben takmıstım,2-3 amg ye de getırmıstım.
Kat ıptalı-kasnak-pompa ve ıntake ıle rahat 600+ olur.
997tt yı uzersınız....
Murat Engin bilgiler müthiş sağolasın. Alper sende moralimi bozma 30 lt ney yau![]()
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
sor abi erdeme valla ben onun yalancısıyım![]()
IN BOOST WE TRUST
Yaklaşık 20km falan gazlayarak ve yanlayarak gezdik, ortlaması 34litre idi.Sahibi uzun yolda 100 sabit ank-istanbul arası tam 10litre yakıyor dedi bana, 20 yakar bence net.
7 aydır 2004 S55 AMG kullanıcısı olarak ufaktan benim de katkım olsun; sonuçta makine aynı, kasa 100kg daha ağır.
uzun yolda 100-120 cruise gidersen 11.5-12lt yakıyor, şehir içi 20-25lt arası rakamlar gerçekci. kısa mesafe devamlı dur-kalk olursa 30-35lt arası.
mutlaka headers ve kat iptali tavsiye ederim, standart manifolt berbat ötesi. s55'ler 500ps çıkarken e55ler daha da sıkışık egzos tasarımından 476 çıkıyor, manifolt ve kat iptali ile 40ps güç rahat alınabiliyor.
benim arabada kleenmann headers(iyi değil), spor kat, x-pipe ve orjinal orta ve son var, tüm sistemi iskender yaptı. standart manifoltları da iskender ustada bıraktım, müsait bir vaktinde long tube headers yapacak inşallah
aracın motor ve egzos sesi muhteşem. bende ortalar sonrası iskender usta elektrikli vanalar da var, açınca çıkan ses birçok spor aracı fena üzer
k&n kutu içi filtre, ngk buji, supercharger belt wrap kit ve tcu upgrade diğer yapılanlar. ayrıca yol tutuş için de quaife kilit taktım.
belt wrap kit yani kasnak gergi seti 450$ seviyesinde çok faydalı bir terfi, mbworld'de yazılana göre 1.5psi basınç arttırıyor ;
https://www.youtube.com/watch?v=lHSp0FcsYcs
tcu yani şanzıman yazılımının değişimini de şiddetle tavsiye ederim, aracın vites atmasındaki boşluklar gidiyor ve daha fazla devir çeviriyor. şanzıman beynini gönderip yükletmek gerekiyor. ben mbworld forumdaki birinden çıkma bir beyine yazılım yükletip getirttim. eurocharged beyni gönderirsen yazılım atıyor ;
http://www.eurocharged.com/products/...-tuning-detail
quaife diff takılalı 2 hafta oldu ama denemek için işlerden çok fırsatım olmadı. zaman içinde bu konuda da bilgi paylaşırım.
supercharger kasnağını küçültme veya krank kasnağını büyütme ile basınç ve ciddi güç artışları gelebiliyor. heat exchanger(aftercooler) büyütme, yakıt hattı takviye vb. birçok işlem de yapılabiliyor.
diğer arkadaşların yukarıda belirttiği weistec 3lt supercharger, büyük throttle ile 800ps gibi güçler alınabiliyor ki çok ciddi rakamlar.
E55'de airmatic, s55'de abc hidrolik sistem var. her ikisi de arızası masraflı sistemler. benim abc pompası arıza yaptı, 3000 tl masraf açtı.
4 disk ve balata değişimi markaya bağlı olarak kdv dahil 3500-4000 tl seviyesinde.
S55 143.500km'de, aracın km'sine ve m113k makinelerin doğası gereği ufaktan yağ tüketimi de oluyor.
ben iş-ev çok km yapmadığımdan günlük kullanıyorum. çok keyifli makinalar
mercedes problem yapmaz muhabbeti bu ligdeki araçlarda bence gerçekci değil. amerikan keyfini alman lüksü ile almak için değer mi dersen, bütçe müsaitse bence değer.
Garaj : G29 Z4 30i / E92 335i / E46 Compact M3 CSL / Alfa Romeo GT 3.2 / MX-5 ND 1.5 / A4 45 TFSI / G01 X3
Anılar : Alfa 156 / E34 535i / Fiat Uno / S55 AMG / Scirocco / Xsara VTS Ph1 Lynx S/C
Dyno mode her mercedeste yok mu ? Abs dahi of yapilabiliyo ztn dynomode a alinca eger kapanmiyosa ki buuk ihtimalle kapaniyodur oyle sacmalikmi olur.
- K -
________
Dr.Ecu
800 hp nedemek yahu. Mükemmel rakam. Dengeli bir kasa ve konforda üst düzey. Sanırım çok doğru seçim
Yeni modeller;
https://www.youtube.com/watch?v=oFwXR19Uzno
Eski modeller;
https://www.youtube.com/watch?v=JUedT5r_-rg
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)