bence daha saglıklı bir dynoda deger alın
Printable View
Ayrıca kol saati ile yaptıysan ölçümleri 7 sn hızlanma ölçümü de hatalı olabilir. Gösterge hatası olabilir, göz yanılması olabilir..... Fabrika 8 sn demiş ne de olsa........
Düzcede 3 dyno var 3üde ekspertiz
Videoya çektim kadranı videodan ölçtüm.
ekspertiz merkezindemi ölçtürdün :)
ben kendi deneyimimi yazayım sen pay biç:
opel vectra gt vardı, dereceli eksantrik takmadan önce ölçtüreyim sonrada ölçtürürüm dedim, yakında istoç var, orda ekspertiz merkezlerinden birine gittim, hem benzinde hem lpg de ölçermisin, cevap tamam ölçeriz.
ölçtüler sonuç:
benzin 120 hp
lpg 90 hp
arabanın fabrika değeri 136 hp bu arada, ölçenin yorumu, araba yaşlı benzin normal (araba 18 yaşında ama 140.000 km de sorunsuz bir motor), lpg dede zaten güç daha düşük çıkar :)
grafiklere bakıyorum
benzinde 5000 devire kadar basmış, lpg de 4000 devire kadar basmış. lpg ve benzinin 4000 devire kadar grafiği de hemen hemen aynı bu arada, devam etse aynı sonuç çıkacak hemen hemen..
ölçen gerizekalı operatör, kendi kafasına göre değerler belirlemiş küçük aklıyla, onları çıkarmak için gaza basmamış malovski.. neden basmadın dedim, böyle ölçülür diye teknik bir cevap verdi :)
olan 50 tl ye oldu, ertesi gün gazihana gittim, aynı araba 1 gün sonra 134 hp çıktı :)
senin ölçümün grafiği fln var mı? tork değerin motorun orjinal açıklanan değerine yakın, güç de yüksek çıkmalıydı, ölçümü düzgün yapmadılar diye düşünüyorum.
Grafik var ben dynoda kendim kullandım bana makina 5500 devire ayarlı dedi ben 7 bin devire kadar bastım ama dyno biraz sapıttı sanki değerleri geç ver di arabanın tekerler durdu zincirleri çözdü k anca sonrasında
Grafik var ben dynoda kendim kullandım bana makina 5500 devire ayarlı dedi ben 7 bin devire kadar bastım ama dyno biraz sapıttı sanki değerleri geç ver di arabanın tekerler durdu zincirleri çözdü k anca sonrasında .
157 bg 1400 kilo araba 20 snde 100-200 gecemez aldiris etmeyin dynoya
Evet sanırım yanlış ölçtü
daha önce bu yakıt ve fabrika verileri hakkında yabancı oto dergilerine konu olmuştu "biz mi doğru söylüyoruz fabrikalar mı?" diye..
orda bazı markalarda %200 yanlış yakıt verileri ya da 0-100 hatalı verileri ortaya konmuştu..
dynolar ise aynı şehirde bile fark ediyor..
aracın orijinal 0-100 ü 8 saniye iken yaptığınız değişiklikle 7 çıkması aracınızın gayet sağlıklı olduğunu gösterir..
Araç 500 kmlerdeyken 0-100 8 saniye veriyordu 1000 km yı devirdikten sonra ölçtüm 7 saniye tabi videoya çekerek ölçtüm en sağlıklı doğru bu sanırım :) 0-100 ü etkileyen faktörler çok tabi aracı kaldırdığımız devir asfalt lastik vs.
performanstan memnunsan gerisi teferrüat.
fabrikasyon 75hp aracımla.2 kat iptal,egr iptal dynamics e çıktım.gene 75.5hp çıktı.arkadaşımın full stock crdi si ile gazladıgımızda her viteste fark koyuyordum.bence rakamlar moralini bozmasın.bu arada dynoda fan açıp kapamak bile 5 hp ye mal oluyor :)
hoş dedigim gibi ölçümler dynodynamics te yapılmıştı.
sorun dynoda bence ekspertizcilerin dynosuna güven olmaz.
Kia Pro Ceed Gt aracım vardı , stock şekilde 1.6 turbo 204 hp , stock hakiyle dynoya çıktım 192 hp ölçmüştük satmadan önce
dynoya çok güvenme
susturucuları çıkarman seni bir miktar geri düşürür
100-200 20 sn koşamazsın 204 hp pro ceed gt o kadar koşamıyor zira (180 hp polo gti ve ibiza cupra 20-21 koşuyor 1190 kg ile)artı 100 kg yaklaşık 1 sn fark ediyor
değerlere çok güvenme kısaca
problem ekspertiz daynoda yanlis olcuyor ;)
Xds'de var :hehe: