Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı
Anahtar kelime median.
Yani gerektigi yere gore gerken dizayni kullanabilmek. Konu tube and fin mi bar and plate mi degil yani. Gene Turk usulu tartisma cikmis pirelli mi michelin mi iyi lastik der gibi. Az detaya inin artik, yuzeysel yuzeysel nereye kadar.
Detayini merak edene Hz.Google bir tik kadar yakin, ben yazip geciyorum sonucu.
Bar&plate uretim olarak hem daha masrafli hemde daha guvenilir sonuc verir. Yuksek basinca dayinimi fazla, dis etkenlere karsi (tas toprak cakil bocek kus at esek dinazor vs) daha saglamdir ancak tube and fin'e gore neredeyse 2 kat daha agirdir. (neredeyse yaziyor, tam iki kati yazmiyor, atlamayin)
Tube&fin'in avantaji hafifligi ve gecirgen yapisidir.
Ancak bu demek degildir ki her durumda her sartta BP > TF. Basta da yazdim gene yaziyorum ki nasil dusunmek lazim anlasilsin diye, duruma gore kullanilacak araca gore ikisi de tercih edilebilir, mutlak bir ustunluk yok yani, artisi var eksisi var. Bu bircok parca icin boyle zaten ama anlamak istemiyorsunuz nedense boyle oldugunu, ille "X > Y" duymak istiyorsunuz, oyle degil bu isler, maalesef yani.
Bu arada soru soran arkadasin cevabini kimse veremez, deneyip goreceksin. Ha sahsi fikrimi sorarsan ucuz olani al ve hayatina devam et, bu kadar dusundugune deymez.