mutlaka enjeksiyona geçmen lazım
eğer lpg koku varsa kaçakta vardır, inanma yok diyene hayal görüyor
Printable View
mutlaka enjeksiyona geçmen lazım
eğer lpg koku varsa kaçakta vardır, inanma yok diyene hayal görüyor
Şuanda araç stabil şekilde çalışıyor 180kmh hızlara çıkıyor sorun yok lpg kokusunuda düzelttim meğer ayar vanalarından kaçırıyormuş basınçlı lpg gittiği için su tesisat bandı ile güzele sardım vidaları şuanda bi sorun yok.Allah'a şükür uğraşlarımın sonucunu aldım basınç 0.7 şuanda.Şuanda lpg kokusu yok denecek kadar az.En azından şimdilik karbüratörü çıkarıp yerine mpi manifold 3.28 gaz kelebeği düşünüyorum.
https://i.hizliresim.com/zB7qDB.jpg
Güncel, basınç 0.7, şuanda sadece hararet sorunum var onunda sebebi belli zaten egsozlar orj orta iptali manifolddan son susturucuya 61 düz boru ve son susturucuya güzel bi egsoz takınca oda gidecek inşallah.Hızlanma sorunum yakıt sorunum şuanda çok şükür yok.Egsoz sistemini dizip güncel atarım.
Nasıl yani orta susturucu yerine düğmeli egsozmu taktırayım? Ama öyle yapınca son susturucuyuda iptal etmek gerekiyor neden dersen orta düğmeliyi şehir içi kapalı tutarsam ve son susturucu iptal değilse yine çıkış rahat olmayacak.Ama son susturucuyu iptal edipte ortaya düğmeli koysam bu sefer orta kapalıykende az da olsa sesli çalışacak araç.Ben manifolddan sona kadar düz 61 boru son susturucuya vanalı egsoz düşünmüştüm.Gazlayacağım zaman egsoz açık olur normal şehir içi kapalı olur.
Güncel, Aracın egsoz sistemi orjinaldi orta susturucu ve son susturucu boru 48likti.Performans çok güzeldi hemen ibreyi dolduruyordu sadece gazlayınca hararet 100 105 lere çıkıyordu.Egsoz sistemini orta iptal son susturucuya kadar düz 60 boru yaptırdım son susturucu üzerinde fakat susturucunun girişine 2 santim kadar bi delik açtırdım sıkışmasın araç diye çıkış rahatladı ama performans düştü :) Nasıl iştir anlamadım performans öyle böyle değil baya bi düştü hararet düzeldi gibi bişey.
sıkıştırman çok düştü.Araç backpressure yapamayınca cortladı.Ortaya bi susturucu koyup dene bakalım
Son susturucuya vanali egsoz taktim egsoz kapaliyken arac hiic gitmiyor acikkende orjinal egsoz sistemindeki performans yok :) bisey anlamadm bu isten
60lık boru çok değil mi? Ondan da yapmış olabilir
Valla ben bi arkadaşın aklına uydum hararet yapar dedi orjinal egsoz sistemiyle 60 düz boru dizdir altına dedi son susturucuyada güzel bi egsoz koy dedi :) Az önce turbo garaj ile konuştum ali demir ile turbo veya atmosferik farketmez ikisindede geridönüş olmazsa güçten düşer araç dedi orta ve son susturucu taktır 60lık dedi.Öylemi yapmam gerekiyor acaba.Ve işin açıkçası 60lık boru koyunca hararet en fazla 5 derece düştü fazla değil.Egt saati alacağım yakın zamanda.Sübap ayarı ve avans ayarını tekrar yapacam sübaplar sıkmış olabilir.Birde araca antifiriz koyunca bu hararet 5-10 derece arttı antifirizsiz deneyecem birde.
sevgili kardeşim çabalarını takip ediyor seni de takdir ediyorum kendin uğraşıyor ve yapıyorsun... ancak her defasında 'tamam her şey düzledi ama.......!' diyorsun ya, işte o aslında her şeyin düzelmediğini her şeyin düzgün yapılmadığını gösteriyor yanlış yerlere odaklanıyorsun... egsoz ile EGT yükselir ama dediğin gibi araban hararet yapmaz hararetin belli seviyeye kadar belki yükselir ama aracına hararet yaptıracak kadar olmaz bu, 60 lık boru ile geçersen her yerden aracın elbette güç kaybeder motorun canı ne ki? benim tahminim aracında avans hatalı ve iat çok yüksek, sonuçlardan gitme sebebine bak önce...
Afr degerlerim dip gazda 12 sakinde 13 lerde rolantide 14.7.Yakit suanda normal 50 60 kurus hararet zaten belli biyere kadar cikiypr 110 u gecmiyor ama o bile fazla bence 95 i gecmemesi lazim ne bileyim soruyorum arac cok guzel yuruyor avans bozuk olsa 200 e hemencek cikarmi arac? Ben zaten sizden akil istiyorum kimse bisey demeyince bende arkadasin dedigini yaptim 60 lik duz boru dizdirdim hararet azda olsa dustu ama performans asiri dustu son 200 e pat diye cikan arac 200 e cikmaya calisirken cok yirtiniyor.Tamam ben yarin araca subap ayari yapayim emme egsoz 25 idealmidir? Avansada bakayim.Onlari yapinca hararet duzelirse egsoz sistemini ne sekilde yapalim.
sana onları yapınca hararet düşer demiyorum, IAT yüksek senin aracında ve bence avansta yanlışlık var... sen aracın yanındasın biz de klavyeden yorum yapmaya çalışıyoruz sana, 200 km ye çıkman yaptığın işlemlerin doğru olduğunu göstermez ki kıstasların yanlış... senin sıkıştırma kaç oldu toplarken ölçtün mü? IAT kaç baktın mı? turbodan fön makinası gibi hava geliyor belki de (bence öyle) bunun zararlarını ve sonuçlarını biliyor musun? ama sen 'her şey tamam çok iyi oldu sadece egsoz kaldı!' dersen insanlar sana ne yazsın ki? daha önceki konularında ya da postlarda zaten sana gerekli öneriler söylenmiş...
+ birde sende detaycılık yok
-çok iyi gidiyor
-güzel bir susturucu
-200 e hemen çıkmak?
-12 afr ? hangi 12, 12.1 mi 12.8 mi?
nedir bunlar? :D
aslında bu işlerin ne kadar titiz, detay ve ölçmeye bağlı şeyler olduğunu zaman içinde öğrendin
yoksa wideband afr bile takmazdınki belkide biz ısrar ettik diye aldın
ve gene söylüyoruz egt al, iat sıcaklığını gör ve başka bir takım şeyler
öyle kolay iş değil atmo aracı turbolamak, hemde doğan motoru hemde karbüratörlü!
aslında senin yapmaya çalıştığın şey gerçekten zor birşey
bakma sen sağda solda yazan "turbo taktık uçuyoruz" yazılarına, çoğu yalan, 2. gün yere konuyor onlar.
başka bir bilgi vereyim
çok kişi bilmez belki yada kullanmaz ama eksozunda backpressure basıncı ölçülür ve ona göre eksoz çalışması yapılır.
susturucu var susturucu var, içi perdeli tipler back pressure yaratır ama düz susturucular hiç etki etmez mesela.
Suanda ben ne yapayim ? Egt saati alayim tamam suanki 60 lik duz boru dursunmu? Son susturucu 51lik.Yoksa 60 boru kalsin ortaya stock susturucuyu gerimi takayim? Aracta orjinal egsoz borusu ve susturuculari ile performans benim istedigim seviyedeydi sadece hararet vardi bende egsoz sistemi diye dusunup egsozu degistim.
Dedikleriniz çok doğru ama arkadaşımın biraz maddi sıkıntıları var o yüzden bunlar kaynaklanıyor. her ay bi gösterge almaya çalışıyor. Kolay değil bu işler uğraşan herkez bilir. Benimde 93 tofaşım var antalya deli metin yapımı afr,egt,oil temp,water,temp,oil press,turbo bosst saatlerim hepsi var.ve arac 0.8 barda 141 hp güç verdi şuan 2 basıyor ne kadar güç verdiği belli değil, (yapan ustayı övmek gibi olmasın ama) aracımdan memnunum ne hararet ne yıgılma ne yüksek hızlara çıkamama sorunum falan yok sadece sürekli gaz ayarı istiyor oda zaten olmassa olmaz karbüratörlü araç lpg de ayarlı ben bu turbo işlerine 15.000 falan harcamısımdır eksoz sistemi falan hani anlatmak istediğim bu işleri ben tek başıma yapamazdım kesinlikle o yüzden maddi sıkıntım yok sorunsuz arabaya biniyorum ama arkadasım tek başına bişeyler yapmaya çalısıyor bunu göz ardı etmemek lazım. Şu konuda size katılıyorum afr ye göre yaptıgı ayarda yada avans ayarında bi sıkıntısı var onuda çözdümü sorunu kalmaz umarım.
ben de arkadaşımızı hem takdir ediyorum hem de istediği gibi olmasını istiyorum, birazcık bizi dinlese zaten ondan araca stand alone tak, komple krom egsoz yap, headers al vs demiyoruz ki, bazen yanlış yolda olduğu görülüyor dışarıdan, ama doğrusu nedir tam olarak klavyeden yazmak da zor... hani araba yoldan çıkar da 'yanlış gidiyorsun' denir ya, biz doğru yolu göremesek de yanlış yolda gittiğini anlayabiliyoruz, hararet olayının egsozla alakası olmadığı çok barizdi, egsozdan dolayı hararet hemen 110 a çıkmaz...
Yok zaten hararet subap ayarindanmis cok sıkıydı emme 25 egsoz 30 yaptim subaplari simdi zorlayinca 95e cikiyor hararet onuda cozerim heralde
eh tamam işte buları paylaş bizimle ki daha sağlıklı fikir verelim sana, hiç bir zaman 'tamam oldu sadece şu kaldı' deme... 60 lık boru çok büyük bu güçler için, ya içi dolu bir orta susturucu ile dene ne kadar back pressure olacak dene, olmadı boru çapını daralt ama orta susturucu kalsın bence...
Şuanda boru çapı 48 orta susturucu takılı son susturucunun dibinden kestim dün akşam ezme egsoz vardı sonda orjinal susturucu gibi gitmiyordu şuanda hem arabayı fazla sıkmayacak hemde güçten düşürmeyecek egsoz bakıyorum.Deneme yanılma yoluyla en güzel hangisi olursa onu takacam.
https://www.youtube.com/watch?v=Nmo_4lk7oMU
Videoda egsoz 48lik boru orta susturucu orjinal son susturucuyu sökük halde.Son susturucuyada orj egsozu koyunca üst hızları daha seri çeviriyor.
Şimdi ilk önce konya egsoz deneyecem ondada verim orjinal egsozdan kötüyse orjinali takacam tekrar.
güncel araç şuanda 30-50 krş arası yakıt yakıyor. Yakıt 3 tl.
Yakıtı kuruş olarak yazınca anlaşılmıyor, lıtre/100km olarak yazsanız daha anlaşılır olur
40 km yol yaptım 6.78lt yakıt tükettim sanırım yanlış hesaplamadıysam.
Tüm islam aleminin bayramı kutlu olsun.
,https://www.youtube.com/watch?v=Wl79CrV0_TE
Son durum.Aracın yakıtından performansından hararetinden felan her şeyinden memnunum şuanda 0.8 bar'da kullanıyorum.Frenleri biraz canlandırdım westinghouse felan değişip.Denge kolları slx.Hararet sorununu ise doblo fanı takınca düzeldi.
hangi aracın westinghouse'u takıldı fark var mı
Yine tofaşın westinghouse takıldı fren ayarı yaptım bide % 20 % 30 felan fark var bence.
Kendi aracımdan söktüğüm 51 giriş 51 çıkış susturucu var. Headers sonrası yaptırmıştım. Performans egzoz olarak geçiyor. Orjinalinden birazcık sesli.
Birebir Tofaş uyumlu. İstersen hesaplı olarak verebilirim
Fotoğraflarını atma şansın var mı? Kargo felan fazla tutar.Şuanlık egzoz düşünmüyorum aslında.Son susturucuyu kestim attım şuanda sadece orta susturucu var son susturucu deve boynundan sonra yok.
Hayır aynı westinghouse taktım slx takacaktım büyük tip ama şasede biyeri ezmem gerekiyomuş sığması için takmadım orjinal taktım yine bendix marka bide frenlerin boşluklarını aldım çok güzel oldu lastiklerim bitik sadece onları değişecem kızaklıyor araç.
Fati afyondan trabzona gelicem nasipse 5 ekimde ankaradan geçiyorum egzoz için bilgin olsun
Tamamdır kardesim özelden yazarsın
Aracın benzindeki durumu ne karbüratörde ne gibi değişiklik yapıldı.
Benzinde çalışıyor gidiyor fakat 2000 deviri geçmemek şartıyla :) Fakire doğru gidip yumuyor pompa regülatör takmadığım için sadece ayda 20 30 liralık benzinde şehir içi geceleri boş yolda sürüyorum az benzin görsün karbüratör sübaplar felan diye :) karbüratörde bi değişiklik yok sadece benzin jetleri büyütüldü.Lpgde sürdüğüm için karbüratör sadece gaz kelebeği görevi görüyor :)