User Tag List

6 sonuçtan 1 ile 6 arasý

Konu: 1.3 Multijet Turbo Kesiyor Açýyor

Senol Demiraðlý - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    29
    Þehir
    Ýzmir
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Exclamation 1.3 Multijet Turbo Kesiyor Açýyor

Herkese merhaba.1.3 Euro 4 Fiorino aracým var.Stage1 yazýlýmým mevcut.Geçen sene aracýmýn aðýr bakýmý yapýldý.Egzoz manifold contasýda deðiþecekti ve o kadar parça sökülmüþken turboyuda söktürüp bakýma verdik.Turbo da bir problem görünmüyordu geri takýldý.Fakat o günden sonra aracýmda tapagaz düz yolda 1bar basarken aracým 6 7 saniyede bir 0,7 0,6 barlara düþüyor 5 saniye sonra tekrardan 1 bara çýkýyor 10 saniye sonra tekrar ayný problem yaþanýyor.Turbocuyla tekrardan görüþtüðümde bir problem görünmediðini söyledi.Böyle bir sorun yaþayýp çözümünü bilen var mýdýr?Veya izmir içi turbocu önerisi olan?
    Konu Senol Demiraðlý tarafýndan (20-10-2024 Saat 13:05 ) deðiþtirilmiþtir. Sebep: Türkçe karakter harfler garip çýktý
    Benim hayatta yegane fahrim, servetim Türklükten baþka bir þey deðildir. M.Kemal ATATÜRK
    35 AF 3660 | 35 DA 9662 | 35 AFM 917

Yaþ
    47
    Þehir
    TÜRKÝYE/DATÇA
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý Senol Demiraðlý Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Herkese merhaba.1.3 Euro 4 Fiorino aracým var.Stage1 yazýlýmým mevcut.Geçen sene aracýmýn aðýr bakýmý yapýldý.Egzoz manifold contasýda deðiþecekti ve o kadar parça sökülmüþken turboyuda söktürüp bakýma verdik.Turbo da bir problem görünmüyordu geri takýldý.Fakat o günden sonra aracýmda tapagaz düz yolda 1bar basarken aracým 6 7 saniyede bir 0,7 0,6 barlara düþüyor 5 saniye sonra tekrardan 1 bara çýkýyor 10 saniye sonra tekrar ayný problem yaþanýyor.Turbocuyla tekrardan görüþtüðümde bir problem görünmediðini söyledi.Böyle bir sorun yaþayýp çözümünü bilen var mýdýr?Veya izmir içi turbocu önerisi olan?
    2013 500l var , 1.3 multijet. Arabalardan biraz anladýðým halde Marmaris Dynobil'de expertiz yaptýrýp aldýk. Her þey orijinal dendi. Beþ altý ay sonra kesmeye baþladý, arýza ýþýðý yakmýyor. Bilgisayarda EGR arýzasý göründü, söküp temizledim. Tapalanmýþ olduðunu gördüm. Tapayý çýkardýðým halde makinede ayný arýza görünüyor ama ýþýk yakmýyordu. EGR'yi orijinalle deðiþtirdim, yine ayný.Map deðiþtirdim, ayný numaralý MAF taktým yine ayný.Araba yolda 80-90 giderken birden kesiyor, üç beþ saniye sonra tekrar asýlýyor. DPF týkanmýþtýr diye bakýnca içinin boþaltýlmýþ olduðunu gördüm. Ýzmir'de bir ustaya daha götürdüm.Büyük ihtimalle EGR iptali, DPF boþaltma yapýlýp yazýlým atýlmýþ ama araba yazýlýmý unutmuþ, dedi.Çýkma DPF vs ile masraf 25-30 bin civarý orijinale döner , sonra çözüm üretiriz diyince öyle býraktým. MAF'ýn soketini söktüm, araba kesme yapmýyor artýk, sadece arýza ýþýðý yanýyor.
    Turbo ya da wg'de sorun yok, onu da kontrol ettim/ettirdim. Uzun lafýn kýsasý MAF sensörünün soketini söküp bir deneyin, býrakýn arýza ýþýðý yaksýn.

mira - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    41
    Þehir
    Eskiþehir
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    [QUOTE=Senol Demiraðlý;8799512]Herkese merhaba.1.3 Euro 4 Fiorino aracým var.Stage1 yazýlýmým mevcut.Geçen sene aracýmýn aðýr bakýmý yapýldý.Egzoz manifold contasýda deðiþecekti ve o kadar parça sökülmüþken turboyuda söktürüp bakýma verdik.Turbo da bir problem görünmüyordu geri takýldý.Fakat o günden sonra aracýmda tapagaz düz yolda 1bar basarken aracým 6 7 saniyede bir 0,7 0,6 barlara düþüyor 5 saniye sonra tekrardan 1 bara çýkýyor 10 saniye sonra tekrar ayný problem yaþanýyor.Turbocuyla tekrardan görüþtüðümde bir problem görünmediðini söyledi.Böyle bir sorun yaþayýp çözümünü bilen var mýdýr?Veya izmir içi turbocu önerisi olan?[/QUOTE

ýntercooler hortumlarýnda basýnç altýnda deðilken gözükmeyen bir patlaðýn var. yüke binince o delik açýlýyor ve basýnç kaçýrýyor. sonra sen ayaðýný gazdan çekince tekrar büzüþüp normale dönüyor.

TechTurkey Maxi - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    53
    Þehir
    istanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araç bir hata kodu veriyormu? test cihazýyla baktýnýzmý?
    Boost limite takýlýyorsa benim turbo emulator sorunu çözecektir,
    yüzlerce takýldý
    https://www.techturkey.com/forum/max..._emulator.html

Senol Demiraðlý - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    29
    Þehir
    Ýzmir
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý livaneli Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    2013 500l var , 1.3 multijet. Arabalardan biraz anladýðým halde Marmaris Dynobil'de expertiz yaptýrýp aldýk. Her þey orijinal dendi. Beþ altý ay sonra kesmeye baþladý, arýza ýþýðý yakmýyor. Bilgisayarda EGR arýzasý göründü, söküp temizledim. Tapalanmýþ olduðunu gördüm. Tapayý çýkardýðým halde makinede ayný arýza görünüyor ama ýþýk yakmýyordu. EGR'yi orijinalle deðiþtirdim, yine ayný.Map deðiþtirdim, ayný numaralý MAF taktým yine ayný.Araba yolda 80-90 giderken birden kesiyor, üç beþ saniye sonra tekrar asýlýyor. DPF týkanmýþtýr diye bakýnca içinin boþaltýlmýþ olduðunu gördüm. Ýzmir'de bir ustaya daha götürdüm.Büyük ihtimalle EGR iptali, DPF boþaltma yapýlýp yazýlým atýlmýþ ama araba yazýlýmý unutmuþ, dedi.Çýkma DPF vs ile masraf 25-30 bin civarý orijinale döner , sonra çözüm üretiriz diyince öyle býraktým. MAF'ýn soketini söktüm, araba kesme yapmýyor artýk, sadece arýza ýþýðý yanýyor.
    Turbo ya da wg'de sorun yok, onu da kontrol ettim/ettirdim. Uzun lafýn kýsasý MAF sensörünün soketini söküp bir deneyin, býrakýn arýza ýþýðý yaksýn.

Hocam teþekkür ederim.Sorun maf sensöründen çýktý.
    Benim hayatta yegane fahrim, servetim Türklükten baþka bir þey deðildir. M.Kemal ATATÜRK
    35 AF 3660 | 35 DA 9662 | 35 AFM 917

Yaþ
    47
    Þehir
    TÜRKÝYE/DATÇA
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam teþekkür ederim.Sorun maf sensöründen çýktý.
    Rica ederim. Deðiþtirdiniz mi MAF'ý , Yoksa soketi sökünce düzeldiði için arýzalý parçanýn MAF olduðu sonucuna mý vardýnýz?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler