User Tag List

15 sonuçtan 1 ile 15 arası

Konu: Golf 7 Gti Ea888 Gen3 Motor Tekleme Sorunu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question Golf 7 Gti Ea888 Gen3 Motor Tekleme Sorunu

Herkese Merhabalar
    Ea88 CHHB motor kodlu Golf 7 Gti full stock araç sahibi oldum ve sizlere danışmak istediğim bir kaç soru var.
    Aracın soğukken ilk çalışması vuruntulu ve çalıştıktan sonra belli bir sıcaklığa gelene kadar rölanti çok dalgalanıyor. Bujileri değiştirdim fakat sorun devam etmekte neleri kontrol etmeliyim ?
    Gazladığım zaman obd den takip ettiğimde egt iki-üç gazlamada 900 derecelere geliyor. Bunun nedenini genelde afr karışımının fakirde kalmasından kaynaklı olduğu söyleniyor. Bunun ile ilgili neleri kontrol ettirmeliyim ?
    Yakıt tüketimi şehir içi sakin kullanımda bile 12 litrelerin altına düşmüyor bunun sebebi ne olabilir ?

8.000rpm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    egt yükseliyor , tüketim yüksek , soğukta rölanti dalgalı
    peki gidiş nasıl? tıkanmış gibi mi gidiyor yoksa gidişi akıcı mı?
    Tesla Model Y Sr

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tıkanmış hissiyatı yok hızlanmaları da gayet iyi hatta fabrika 100-200 hızlanma verilerini yakalıyor. Obd den tarattığımda herhangi bir hata kodu da vermiyor.
    Konu 308gti tarafından (12-12-2024 Saat 10:31 ) değiştirilmiştir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aldığınız yakıt kalitesi ile alakalı olduğunu düşünüyorum, e10 civarı bir etanol karışımı ile denemenizi öneririm...
    ...

8.000rpm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    egt yükselirken hararet sabit mi?
    sadece egt ise egt'yi yükselten şey yakıt ve yakıtın yanma karakteridir + bir de çıkış yollarındaki olası yetersizliklerdir ama gidiş iyi diyorsun demek ki üflenen gazın gidiş yolunda bir sıkıntı yok gibi anlıyorum
    Tesla Model Y Sr

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Son iki depodur E10 ayarında ethanol de ekliyorum. Teşekkür ederim yanıtınız için.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hararet sabit. Katalizör tıkalı olsa uyarı verirdi diye düşünüyorum. Aklımda enjektör ve gaz kelebeği temizletme fikri var bunu yaparken oksijen sensörlerine de bakacağım. İlginiz için teşekkür ederim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araç kaç bin kmde? emme tarafında borescope ile emiş tarafı portlara ve valflere kurum varmı diye baktırmakta fayda olabilir sonuçta direkt enjeksiyon dahası yüklü bir motor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhaba araç 92 bin km de full stock binilmiş ve bakımları da düzenli yapılmış. Dediğiniz gibi kurum temizliği de aklımda bulunacak Kayseride iyi bir yer bulabilirsem yaptırayım.

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bobin bobin kablolarına baktırdınızmı ?
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

Omak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://www.techturkey.com/forum/gene...ek_lutfen.html

Sorunun yukaridaki konuda gecen sorun ile benziyor gibi geldi bana, bu sorunu benzin borularini degistirerek cozmuslerdi diye hatirliyorum. (Çözumu Bu konu olmasada ayni sorundan baska konuda okumus olabilirim)
    e60 535d & THE A45 AMG

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlginiz için teşekkür ederim. Haftasonu afr nin ve egt nin devir bantlarına göre log kaydını aldık inceledikten sonra gerçekten sorun varmı yokmu emin olup bilgilendirme yapacağım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne yazık ki hafta sonu tatsız bir olay yaşadım. Araba ile gazladıktan sonra 3-4 km sakin sürdüm sonra stop etmeden soğumasını bekliyordum ve bir anda rölanti bozuldu sonra araç bir daha çalışmadı. Buji ve bobinleri kontrol ettim obd den bağlanıp baktım herhangi bir hata kodu da yoktu. Mecbur sanayiye çekici ile götürmek zorunda kaldım ve 2. gözde kompresyonun olmadığı söylendi. Ne yazık ki herkes üst kapağın açılması gerektiğini söylemekte. Stok bir arabanın kendini koruyamadan bu hale gelebilmesi beni çok hayal kırıklığına uğrattı.

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı 308gti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ne yazık ki hafta sonu tatsız bir olay yaşadım. Araba ile gazladıktan sonra 3-4 km sakin sürdüm sonra stop etmeden soğumasını bekliyordum ve bir anda rölanti bozuldu sonra araç bir daha çalışmadı. Buji ve bobinleri kontrol ettim obd den bağlanıp baktım herhangi bir hata kodu da yoktu. Mecbur sanayiye çekici ile götürmek zorunda kaldım ve 2. gözde kompresyonun olmadığı söylendi. Ne yazık ki herkes üst kapağın açılması gerektiğini söylemekte. Stok bir arabanın kendini koruyamadan bu hale gelebilmesi beni çok hayal kırıklığına uğrattı.
    Geçmiş olsun,

Stock bir araba derken sizden önce stock muymuş hep , öyle ise veya değilse nasıl kullanılmış hangi istasyondan hangi yakıtlarla kullanılmış, bujiler düzenli değişmiş mi vs hiçbirine malesef hakim olamayız.

Ülkedeki yakıt kalitesizliği ile birlikte her benzinli arabada yaşanabilecek bir senaryo.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    75 yaşındaki ilk sahibinden aldım 10 yıldır araç bu abimizdeymiş ve hep servise götürmüş ve motor içinde önceden bir şeyler yapılıp söküldüğüne dair hiç şüphelenmedim fakat hiç birşeyden emin olunamıyor dediğiniz gibi aldığı yakıt kullanılan yağ vs.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler