User Tag List

7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: Turbo Saplama ve Somunu Gevşemesi Sorunu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question Turbo Saplama ve Somunu Gevşemesi Sorunu

Selamın aleyküm arkadaşlar

Opel Vectra C 2004 Model 2.0 Turbo (Z20NET) aracım var. Aracımda TD04 Turbo ve Gri Enjektörler (630 CC) Downpipe ve 1.1 barlık bir yazılım bulunmakta. Aracım sürekli olara egzoz manifoldu ile turbo birleşimi için kullanılan saplama ve somunlarını gevşetiyor. Loctite, Bakır kilitli somun vs kullandım. 2 tane somunu üst üste de sıktım ancak çare olmadı. Önereceğiniz başka bir yöntem var mıdır?

ikinci olarak da 2 tane REMUS son susturucum var. Bunlar aşırı derecede yüksek sesli. orjinalde orta susturucu yok arabamda. Önereceğiniz spor susturucu var mıdır ve ortalama olarak spor susturucu kaç cm olmalı Voortek markasının 40 cm lik susturucusu yeterli olur mu?

turboman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arasına koyduğunuz conta ne? Eğer kalın contaysa gevşetir,onun yerine tek yaprak çelik conta+bakır somun ile sıkın. Benim hondada 18g turbo vardı ağır olmasına rağmen bu yolu kullanarak gevşemeyi çözmüştüm.
    kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turboman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arasına koyduğunuz conta ne? Eğer kalın contaysa gevşetir,onun yerine tek yaprak çelik conta+bakır somun ile sıkın. Benim hondada 18g turbo vardı ağır olmasına rağmen bu yolu kullanarak gevşemeyi çözmüştüm.
    orjinal conta da denedim bakır conta da denedim. Bakır somun da denedim maalesef çözüm olmadı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı palaxdine Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    orjinal conta da denedim bakır conta da denedim. Bakır somun da denedim maalesef çözüm olmadı.
    Çözüm bulamadıysanız manifold ile turboyu kaynattırın bidaha gevşemez aradan kaçırmaz.
    kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turboman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çözüm bulamadıysanız manifold ile turboyu kaynattırın bidaha gevşemez aradan kaçırmaz.

döküm manifold kaynak dayanır mı ki? 900 derecelere yakın çıkıyor ısısı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı palaxdine Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    döküm manifold kaynak dayanır mı ki? 900 derecelere yakın çıkıyor ısısı
    Dayanır tabi orjinal manifoldun egzoz kısmını kesip turboyu kaynatmıştık yerine sığmadığı için, eğer her yolu denediyseniz kaynak çözüm olacaktır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Egzoz üzerinde spiral veya esneme payı olan bir yer var mı? Esnemiyorsa titreşimden gevşetebilir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler