dua et turboda falan bişe olmasın yoksa unut arabayı baya bir süre,zafira opc tamponunu 2-3 ay bekleyen biliyorum:S
Printable View
dua et turboda falan bişe olmasın yoksa unut arabayı baya bir süre,zafira opc tamponunu 2-3 ay bekleyen biliyorum:S
2 3 ay nedir ya ? maximum 3 hafta bilemedin 5 hafta bekliyorsun. sizin sipariş verdiğiniz opel servislerinde var sanirim bir gariplik.
katalitiğin işe yaradığınıgördük :)
Geçmiş olsun Emre sen arabayı çok güzel yaptığın için göz değdi heralde.Umarım masrafsız ve çabuk şekilde halledersin..
Teşekkürler herkese :) servise verdim aracı,inceleme halindeymiş..ancak yine kem küm etmeye başladılar,yok duman atmıyormuş ,4 kere teste cıkmışlar,yağ yakma yokmuş,sadece yağ kaçırma varmış,turbodan mı,başka bağlantıdan mı incelenmesi gerekliymiş,efendim araç devirli ve güçlü oldugunudan dolayı biraz duman atması normalmiş...Turbo rektifiye edilebilir dediler bende sövdüm birazcık kendilerine,değişim istedim,tekrar arayacaklarını söylediler... :S
Çocuklara masallar akşam kuşağı.Devirliymiş de yağ kaçırması normalmiş fazla duman atarmış.Satarkende desenize bunları hahaha:)
merhabalar araç daha önce hararet gördü mü eğer gördüyse conta yakması olası bir durum , soğutma suyu kabı ve borularını, radyatörü iyice kontrol ettir kaçak var mı diye . Katalitiği iptal ettirdiysen aracını ilk çalıştırdığında bir miktar beyaz duman atması normal sağlıklı olduğunu gösterir bir süre sonra rölantide normale dönüyor mu? Aracı sıkıştırdığında bir miktar beyaz duman atması da normal bir durum fakat önemli olan normal kullanımda beyaz duman var mı?
Hararet görmedi hiç araç..İlk çalıştırdıgımda duman yok..Yolda giderken de yok görünürde,ancak araç içinde yağ kokusu var..Rölantide duman cok fazla.
-------------
Arkadaşlar sağolun tekrar..Dediğin gibi Schumi değiştirmemek için bin dereden su getirecekler,ancak bu defa bırakmam peşini :)
Bırakmam peşini diyorsun ama arıza veren parça sunroof tarzı bişey değil:)Turbo arızasına 10larca kullanıcı hatası bulup işin içinden çıkabilirler.Garanti kapsamına aldırman gerçekten zor kolay gelsin.
geçmiş olsun valla üzüldüm ya...
Gecmis olsun Emre..
Emre sen değilmiydin aracı ilk aldıgında ophellde hararetim 107lerde geziyo normalmi diyen? Nasıl hararet görmedi benimki 93ü geçmedi daha. Geçmiş olsun bu arada. Conta konusununda üstüne bi git derim Turbonun yağ sızdırmasından başka bi sorunda olabilir. Gerçi su eksiltmemiş diyosun ama yinede kontrol et düzenli olarak. Başına daha büyük bela almayasın.
o arabanın motor kapağı yetkili serviste açılırsa iflah olmaz o derece net söylüyorum :)
deneme aracı olur, servis ustaları toplanır 1.6 turbo makine böyle oluyormuş demek hımmm diye tecrübe kazanırlar silindirleri su kanallarını falan inceler sonrada 8 kilo 10 kilo muhabbetiyle sıkıp kapatırlar kapağı :D
size tavsiyem yağı kendi gözünüzle gördüğünüze göre lütfen turbo için zorlayın servisi. z16let makina gerçekten güzeldir üzerinde kafa yorulmuş hesap kitap yapılmış motordur standart halde kolay kolay hararet yapmaz hele conta yakmasına imkansız gözüyle bakıyorum kendi adıma :)
Gecmis olsun.
Servis cok önemli bu konularda, hic baska tanıdık opel servisi yok mu?
Benim normal garantiyi bırak uzatılmıs garantide turbom catladı, ben evden servise gitmeden adamlar direk kendi degistirdi garantiden...
Zorluk cıkartıyorlarsa direk arabayı buradan cıkartıyorum, valilikten bilirkisi ile baska servise gidip sizi de rezil kepaze edicem dersen kolaylık saglamaya baslarlar. ;)
Emre bir arkadaşın 207 GT si tam olarak bilmiyorum ama motor arızası yüzünden yeni araç veya komple motor olarak değişecek.Nasıl başardın dediğimde Peugeot un serviserle ilgili en üst kişisini bulup derdini sert bir tonla anlatmış ki haklı araç daha 18.000 km de..Şu an araç serviste kendine bir 407 vermişler geçici olarak..Bekliyor gelecek cevabı...
Aklında olsun...
Arkadaşlar birkaç gündür giremiyordum foruma,bugün yazma imkanım oldu :)
Turbo işini halletim,önce revizyon dediler,3 kere mail atıldı,4.de kabul ettiler değişimi.Yeni turbo pazartesi günü takılacak hayırlısı ile. Bu arada eski turboyu bana vermeleri lazım değil mi? yoksa servis alıyor mu onu? bilginiz var mı?
Turbo geldi de,bizim duman da kesildi nedense :) 1 haftadır kullanıyorum egzoz ile,artık duman falan atmıyor ancak olsun :)
opc nin turbo acaba 1.3 CDTi a uyar mı bu arada aklıma böyle birşey geldi :P
Valla bende GID ekran oldugu için Settings'e basılı tutuyorsun 10 saniye kadar,ondan sonra OA Temp. yazan bölüme gelene kadar BC tuşuna basıyorsun..Ancak normal ekranlı Corsa D 'mde aynı olay olmasına rağmen ekran 2 satır oldugu için sıcaklıgı göremedim..2 satır ekranda da Settingse basılı tuttutak sonra FM tusuna basıyorsun,bir sürü saçma sapan sayılar geliyor,ancak orda motor sıcaklıgı vs. yok sanırım,yalnızca dijital hız göstergesi var.
sevindim kardeşim, kazasız belasız binersin inşallah.
eski turbonu istersen vermek zorundalar.
cdti de maf sensörü varsa büyük turbo sorun yaratabilir.
ama sadece map varsa takılır bence. büyük cooler de lazım olabilir
Emre sevindim...
Cok iyi olmus...
Hadi hayırlısı abicim :)
garantiden değişiyorsa vermezler
yollarlar eski turboyu büyük ihtimal...
para verip aldıysan yenisini tabiki eskiyi de geri alırsın:)
geçmiş olsun bu arada
Hayırlı olsun emre. Sırada egt saati ve güzel bi yazılım var dimi :)
Hayırlısı olsun, dogru olanı yapmıslar.
Bu arada garantiden degisen turboyu servis alır.
Paranla bir parca aldıgında eskisi sana verilir.
Teşekkür ederm arkadaşlar :)
garantiden değişen parçanın alınması kötü ya,hiçbir şekilde alma imkanımız yok mu acaba? Ne yaparsak verirler yani :P
hayır geri alamazsın, üreticiye geri yollanır (kkk, garett vs vs)
Benim de şanzuman değişti, çok istedim vermediler eskisini. Getrag'a geri yollandı
Evet garantiden değişen parça onların malıdır vermezler :)
geçmiş olsun.
Bu arada yeni turbonu yeni yağ ile kullanmanı tavsiye ederim. değişim esnasında yağını ve filitreni değiştirmelerini iste.
hatta yaparlarmı bilmiyorum ama yağ geri dönüş hattından yağ geldiğini görsünler öyle bağlasınlar.
Neyse kısmet değlmiş CDTi turbolamak :D Ahmet tavsiyen için teşekkür ederim,söyleyeceğim bunu servise bağlanırken :)
Corsa D'de Narrowband Afr bile var. Temp. Rpm ve Speed hatta bilmediğim birçok şey görülebilir. Ortadaki ekranla alakası yok. Göstergedeki ekrandan gözüküyor bunlar. Ben görebiliyorsam sende görürsün Cdti corsanda, 4 kere basılıyor 4.de uzun olarak. youtube'ta videoları mevcut.
aracın km'si nedir oyle hemen turbo değiştirdiniz yaws ?
kilometreye bakan parça değil ki turbo :)
Arkadaşlar yeni turboma bugun kavuşmuş bulunuyorum :) eskisini aldılar dediğiniz gibi,ama sağlık olsun :) ben yenisi ile mutluyum :D
Emre hayırlı olsun..KAzasız belasız binersin inş...
http://www.youtube.com/watch?v=UngAnPKomz4
Dediğim gibi ortadaki tuşa 4 kere basılıyor. 4.de uzun basılıyor.
Video'da ki araç Corsa OPC ama herhangi bir Corsa D'de de oluyor. Bizimkilerde fark ortadaki yani göstergedeki tuşa bastıkça değişmesi. Km ve Rpm göstergesinden sonra kısa süre gözüken Narrowband Afr. Gerisine alt yazı geçmiş zaten kolay gelsin.:)
görüntüde 14.3 tü kaç la kaç arasında bilgi verebiliyor ?