neyse sonuçta verimli ve basarili bi sistem .önce toyota sonra hemen hemen tum markalar kullanmaya basladilar :)
Printable View
neyse sonuçta verimli ve basarili bi sistem .önce toyota sonra hemen hemen tum markalar kullanmaya basladilar :)
4 senedır kullanan subaru lu arkadaslarımız var :)
ALs yıllardır var eğerki bilincsiz Als yaparsan yani ayarını pistonlara hepsinden daha çok zarar verebilirsin ama genelde pallerin yanmayan benzinin turbonun içinde yanmasından dolayı erir
yalnız drag için als takılmaz. acıkcası cadde için als nin cok da gerekli olmadıgını soyleyebilirim :)
eline sağlık bişey daha orenmiş olduk sayende gorkem:D
cunku als frenleme anında motorun devrinin dusmesi yuzunden yasanan gecikmeyi engeller. yani als nin işe yaraması için belirgin bir biçimde yavaslama olması gerekiyor.
hızlanırken de dragda bir işe yaramıyor cok fazla. bu sistemin asıl amacı etaplardaki degişken kosullar ve yarıs pistleri için.
ama wrc de kalkıs yapılırken kalkıs kontrolunde otomatik olarak als kullanılır. motor belirli bir sure içinde devrini yukseltir ve turboyu hazırda tutmak için als yi devreye sokar boylece super bir kalkıs da yapılır. sistem otomatik işler ayrıca sesi ni de farkedersiniz devir yukselir patlamalar sıklasır ve start verilir.
ama biz wrc de falan yarısmıyoruz sonucta ve als de cok gerekli degil. belirgin bir avantajı yok zaten amacı da surekli hızlanma degil.
ama drag için als cok gerekli degil sadece dedigim gibi launch control ile kombine edilirse yararlı.
zaten turbo gecikmesine cozum ureten butun teknikler ve teknolojiler de rally den cıkar :) sol ayak freni als sanzımanlar gibi.
2 çeşit als var :)
1- Drag
2- Rally
1- Dragta kalkişta launch control ile beraber kullanılır 90 dan sonrta dewre dışa kalı (90 örnek bir KM) çünkü launch control yeterl ibasıncı basmaz
2- Rally de zaten yukarda bahsediyoruz
ALS yi caddede deneyen arkada$larımız var, deneyimlerini payla$ırlarsa seviniriz :D
çok sesli :) sölim ben :d
subaru bir arkadaşımız 4 senden beri kullanmakta kalkışta cok yararı oldugunu şöle söliyebilirim boost kalkar kalkmaz var vacumlarda dlanmıo arac :D
evet wrc deki gibi turboyu hazırda tutuyor kalkısta. ama hızlanırken bir yararı yok pek. rollingde falan hele işe yaramıyor.
Güzel bilgiler ellerinize sağlık.
grkm bilgileri paylastigin icin eline saglik, ama keske bu yaziyi yazanin sen olmadigini belirtip, orjinal yazarina gereken saygiyi da gostermis olsaydin. Bu tur alintilar yaptiginizda lutfen kaynagini da belirtin, ki ugrasip yazmis olan kisiye haksizlik olmasin.
Sana da bu yazi bir yerden gelmis olabilir, bilmiyor da olabilirsin, bu durumda sana orjinal linkini ben vermek isterim.
Selamlar.
http://www.verbalkint.com/2001/28_08_2001als.html
bende tam bu konuda bişeyler soracaktım.Benim asıl ilgilendiğim rally style olan.benim istediğim sürekli olarak 5 6 psi basınçtan ziyade sıfır basınç fakat hızlı spool.Bunu sağlamak mümkün oluyormu?Aem de tps retard limit tablosu ayarlarında TPS nin oranlarına göre ignition retard veriliyor fakat bu değerler %100 Tps oranında sıfıra düşürülmeliki ignition maplerimiz düzgün çalışsın.Benim istediğimdede %100 tps de hızlı spool.Bunu sağlamanın yollarını bilen varmı?
Bir diğer konuda şu.Bi çok ems de ignition retard switch var.Örneğin basıncımız 4000 de geliyor olsun.EMS mizin switch çıkışlarını kullanarak 3000rpm %100 tps de bu switch i aktive ettirip burdanda belli bir süre sonra yada daha mantıklı olarak basınca göre kapatarak daha hızlı spool almamız ne kadar mantıklı olur?