Zaten bende ne kadar aptalca bir soru sorduğumu farkettim :)
Printable View
kalın conta iyi bişey değil 6-7 psi içinde gerekyok kesinlikle
AMa lşunu düşün amerikada b16 400 500 dolar bloğu işletme sorunu yok dert yasa yok senini 1 tane var ve işletmesi gerçekten 1~1.5 milyara gelir öyle bir riski alıyorlar çünkü sürüyle var senin öle bi riske gerek varmı ?
sen benden daha iyi bilioysun kac beygirlerde olduklarını bone-stock motorlar ile :D
neyse abi benim okdugum ve ogrendigim su guard ile ilgili, bizim bloklar bildiginiz hibrid alimunyum alasım olarak geciyor block guardlar ise 6061 aluminyum oluyor bunların genlesme oranları dolayısı ile birbirinden farklı, guard daha çok genisliyor ve yuksek basınc altında gomleklere cok fazla yuk bindirerek erkenden ovallesmeye vs.. ye neden oluyor
Şimdi sonuçta block guard ve kalın conta, görecelimi?
Stokoğlu stok bir b160a ;
Bone stock b16a2 112k miles on it.
MSD 750cc injectors.
Custom 3" exhaust
Hondata S300
Fullrace stg3 setup @ 10-11psi
(t3-t67 .63a/r)
Sadece enjektör takviyesi yapmış 10-11 psi ile kullanıyor?
Buda başka bir örnek;
Fully Stock B16A2
Ramhorn Mani
T3/T04E 57 Trim
2.5" I/C Piping
Tial 38MM
Tial 50MM
3" Exhaust
Walboro 255
EVO 3 510cc Injectors
169.9 FWKW @ 5.8 PSI
196.7 FWKW @ 9.1 PSI
Sadece enjektörden ötesi var Fullrace stg3 diğe adam belirtmiş Fullrace in sayfasından detaylarına bakabilirsin.
7 PSI 0,5Bar der ki bana göre herkese az gelsede stok bir motor için %50 daha fazla hava sokmak demek, CR artışına bağlı patlama basıncı logaritmik olduğundan onun için daha fazlası eder. Sonuçta orijinal kolların limit dayanım değerleri ve fatik testi sonuçları bilinmiyor, bu durumda piston ve kollara bincek stresi azaltmak için biraz torkdan feragat edip ben dekompresyon contası (kalın çelik conta) kullanırdım 0,5 Bar için. Bu arada o contanın hesabı kitabı vardır, hesaplanır. Düşmek istediğiniz CR için, kafaya göre hadi bir olsun yok bir tek sayı uğursuzluktur iki milimetre olsun diye kestirilmez.
Bana çap stroke ve sıkıştırma oranını söyle lütfen, şimdi burda formülleri yazması çok uzun iş.
81x77.4 10.2:1 cr
1,23mm conta ile 9:1 CR ye düşersin. 1,90mm conta ile 8,5:1 CR ye düşersin.
0.5 bar üstünde kol olmadan her türlü risk olabilir ayrıca yataklar sıfır olsa çok daha güzel olur.
Bir süre sonra kesmeyecek basınç açmak isteyeceksin mümkün olmayacak. En güzeli ki ben öyle yapacağım orjinal gömlek 81.5 mm 9:0.1 cr forget piston ( Muhtemelen CP marka ) Eagle kol veya farklı bir marka kol ve komple oem rektifiye edilmiş motor. Benim istediğim güç günlük 200 250 max 300 350 hp arası. Ona göre hedefimi belirleyip parça alıyorum.
Onu sana kimse söyleyemez. Ama 0,5 Bar mı basacaksın, 9 sıkırtırmaya basmak 10,2 sıkıştırmaya basmaya göre daha güvenlidir, kırılır kırılmaz ayrı mevzudur. Yada şöyle söyleyeyim 2m yüksekten yer atlamak, 5m yüksekten atlamaya göre daha güvenlidir ama 2m den düşünce ölmeyeceksin diye bir kural yok.
Evet üstad haklısın ama iş o zaman "olmuşken" moduna geliyor? Yapmışken egzantrik , yapmışken, krank + yapmışken, yapmışken.... Ürkünç rakamlar oluşuyor, beraberinde turboda da fark yok aynen o da öyle... İyisi olsun sağlıklı olsun iş bir onunlada bitmiyor diyelimki 500whp oldu araç, e bunun devamı var motoer tamamda, e bunun üzerinde taşındığı birde şasi var, aktarma organları var difransiyeli var , var oğlu var, öyle değilmi? Süspansiyonu var, rodu var.. eee ne oldu ha tamam yapılmaz değil bunların hepsi yapılır. Ama 15 liralık arabaya 45 lira harcamak var :) Ben bu yüzden mevcut motor şasi + aktarma organları + fren sistemini minumum yükseltme ve maksimum güvenlik olacak şekilde turbo ile yüklemek niyetindeyim. yani şu anki hedefim 200whp. Bunun için harcayabileceğim rakamda herşey dahil max 8000tl.