User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
50 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: cooper s intercooler ?

Cem.B - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

cooper s intercooler ?

arkadaşlar şimdi minide cooler işi hep bi sorun tmic olduğu sürece,GRS die bir cooler markası var ve anladğım kadarı ile en yararlısı bu gibi gözüküyor çoğu marka arasında almayıda düşünyorum bunu ama yinde son kez bir danışayım dedim bilmediğim şeyleri bilenler çıkar belki :9

birinci sorum bu grs deki elemanlar bi test yapmış dyno sonucu koymuş ama ben pek bişi anlayamadım bu dynodan birincisi onu koyayım ona bi bakın

ikincisi bir mini forumunda bikaç farklı coolerı test etmişler güzel bir test ama ben daha önce cooler filan almadım arabama çıkan değerlere göre alıp almama konusunda bi fikir belirtebilen olursa sevnirim testte oem coolerında testi var onuda es geçmeyelim

buda test:

http://www.northamericanmotoring.com...ing-tests.html

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu cooler eskisinden daha büyükse ve aracın tüm ayarlı aynı kalıcaksa bi anlamı olmaz hatta turbo geç dolar.
    Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bilalMW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu cooler eskisinden daha büyükse ve aracın tüm ayarlı aynı kalıcaksa bi anlamı olmaz hatta turbo geç dolar.
    bu arada araç sc,tc deil bide büyük tabi orj e göre

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı .CeM. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu arada araç sc,tc deil bide büyük tabi orj e göre
    oppss pardon sc vardı mcs'de unutmuşum üstad
    yine geç dolar kaatindeyim.Eğer arac stock ise tamamiyle sadece büyük intercooler takmanın bi getisi olmaz.Dikkat edersen verdiğin tabloda'daki araçta sadece intercooler upgrade yok.Eğer aracında mishal daha küçük kasnak,remap,egsoz.cai olsaydı getirisi olurdu tabi.Ama bu halde benim bildiğim sadece lag'ını attırır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ok onu bende biliyorum yukarıdaki dynoyu koymamın nedeni ordaki parçalara nazaran bende 15 deil 17 kasnak + oalrakta headers mevcut ama yazılım yok sadece

beyinde alacağım ztn bu şekilde değerlndirirseniz daha ii

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beyin alırsanız basıncıda açıcağınızı varsayıyorum.genel bir bakışla şöyle diyebiliriz.Aracınız çıtırdan basıncı arttırdınız diyelim stock cooler bunu soğutma yavaş kalıcak ve motor sıcak hava alıcak.Buda perf.düşürücek.Ama basınç attırdığınızda ve daha büyük cooler kullandığınızda motora daha fazla basınçlı ve soğuk hava gidicektir.perf.da artış yaşanıcak.Beyinde geldiğinizde basıncı arttırdığımızı varsayarsak almanız mantıklı bence.

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    R53lerde stock intercooler cogu aftermarket IC'den daha iyi diye biliyorum Cem, gerek yok benim simdiye kadar okudugum kadariyla

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    grs değilde forge nin cooleri baya farketmiş sıcaklık değerlerine bakınca gibi geldi bana.300 lerden 260 lara çekmiş.

alicancalis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en verimlisi JCW intercooler diye biliyorum.

ayrıca çok şart birşey değil.
    Ali Can Calis

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bilalMW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    beyin alırsanız basıncıda açıcağınızı varsayıyorum.genel bir bakışla şöyle diyebiliriz.Aracınız çıtırdan basıncı arttırdınız diyelim stock cooler bunu soğutma yavaş kalıcak ve motor sıcak hava alıcak.Buda perf.düşürücek.Ama basınç attırdığınızda ve daha büyük cooler kullandığınızda motora daha fazla basınçlı ve soğuk hava gidicektir.perf.da artış yaşanıcak.Beyinde geldiğinizde basıncı arttırdığımızı varsayarsak almanız mantıklı bence.
    yok sc de beyinle basınç filan açılmıyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı lewo_rolla Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    grs değilde forge nin cooleri baya farketmiş sıcaklık değerlerine bakınca gibi geldi bana.300 lerden 260 lara çekmiş.
    o teste görede en verimlisi grs,forge stock a yakın dierleri stocktan daha kötü olması lzm

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alicancalis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    en verimlisi JCW intercooler diye biliyorum.

ayrıca çok şart birşey değil.
    ben motor içine girmeyi çok düşünmediğimden hani böle 7-8 hp de olsa düşünüorum bu tip şeyleri ama 7-8 hp verirmi problem orda

YEY® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Coolera gelene kadar daha yapılacak bir çok şey var bence..Cai,header,egzost,egzantiriki,enjektörler,y azılım,kasnak,krank kasnağı(hafif %0lık mesela),hafif jant gibi..

Altanın coolerlarının pek bi işe yaramadığını ve jcw/gp coolerın en başarılı soğutucular arasında olduğunu biliyorum..

TechTurkey M_PROJECT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı YEY® Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Coolera gelene kadar daha yapılacak bir çok şey var bence..Cai,header,egzost,egzantiriki,enjektörler,y azılım,kasnak,krank kasnağı(hafif %0lık mesela),hafif jant gibi..

Altanın coolerlarının pek bi işe yaramadığını ve jcw/gp coolerın en başarılı soğutucular arasında olduğunu biliyorum..
    bu saydiklarindan once alinmasi gerekmez mi coolerin ? yani mantiken havayi sogutamadiktan sonra egzantrikden tam verim beklemek yanlis olmaz mi ?

bence cooler oncelikli olup dediklerinle devam etmek daha iyi olacaktir.
    Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!

kickboxer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bilgim kadarıyla cooper larda egt sorunu var ıntake temp ı bı nebzede olsa düşürmek yararlı olucaktır hemde dıger yapmak istediklerinizin önüne bi engel olarak cıkmaz ilerde cooler var zaten dersınız gecersınız en iyisini almakta fayda var bence sahsi görüşüm
    Olum nissan arabamı arabanın hası kralı subaru yıllardır biz yürüyomusuz

YEY® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M_PROJECT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu saydiklarindan once alinmasi gerekmez mi coolerin ? yani mantiken havayi sogutamadiktan sonra egzantrikden tam verim beklemek yanlis olmaz mi ?

bence cooler oncelikli olup dediklerinle devam etmek daha iyi olacaktir.
    Valla datalara bağlı olarak alta v2 coolerdan stock coolera dönen var türkiyede Üstte yazdıklarımın hepsi mevcut aracında ve amerikaya data logları göndererek (rmw tuning jan bilirsin belki) remote tune yaptıran çok bilinçli bir minicidir kendisi.Cooler işe yaramaz demek saçma.Ama minide dünya para verilen hiç bir cooler işe yaramıyor Herhalde stok cooler çok başarılı ya da aftermarket 8-9 cooler çok başarısız.. bknz: northamerican motoring forumları ki dünyaca ünlü mini forumudur orası,tüm mini tunerları ve mini sahipleri orada çeşitli coolerları denediler..Sadecejcw coolerdan çok memnun kaldılar ki o da orjinal coolerın aynı malzeme ve kalınlıktakinin 2 sıra daha fazla petekli halidir

He ayrıca en iyi yürüyen minilerden biri Yektanın aracındada cooler yok.Methanol kafidir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı YEY® Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla datalara bağlı olarak alta v2 coolerdan stock coolera dönen var türkiyede Üstte yazdıklarımın hepsi mevcut aracında ve amerikaya data logları göndererek (rmw tuning jan bilirsin belki) remote tune yaptıran çok bilinçli bir minicidir kendisi.Cooler işe yaramaz demek saçma.Ama minide dünya para verilen hiç bir cooler işe yaramıyor Herhalde stok cooler çok başarılı ya da aftermarket 8-9 cooler çok başarısız.. bknz: northamerican motoring forumları ki dünyaca ünlü mini forumudur orası,tüm mini tunerları ve mini sahipleri orada çeşitli coolerları denediler..Sadecejcw coolerdan çok memnun kaldılar ki o da orjinal coolerın aynı malzeme ve kalınlıktakinin 2 sıra daha fazla petekli halidir

He ayrıca en iyi yürüyen minilerden biri Yektanın aracındada cooler yok.Methanol kafidir
    peki methanol ne alaka cooler ne alaka aynı şeyler deilller zaten o iş başkada

bende zaten bütün yukarıda yazmışsın bütün parçalar var,ama ben şuan takmak istemiorum(bazıalrı takılı)methanol zaten alınacak benim demek istedğim ilk koyduğum dynoda eleman 7-8 hp almış giib gözüküyor ve o coolerın version die bir modelide var 26 pound daha pahalı ve onun +5 hp dahada ii olduğunu yazmış ben bunun merakındayım

pesimist206 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bnde jcw nın su ana kdr kullanılan en ıyı cooler oldugunu duymustum işi rıske atmayıp eger cooler degısecekse jcw den baskası olmasın dusuncesındeyım =)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    egt egt dedınız benı mınıden soguttunuz bu jcw coolerın servıs fıyatı kac bılen varmı

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)