sizce hangisi daha performanslı ve araca zararı daha az
sizce hangisi daha performanslı ve araca zararı daha az
2 seçeneğiniz olsa hangisini taktırırdınız
zararı derken devir çevirme ve motor ömrü açısından hadi bakalım yorumlarınızı bekliyorum bu doğrultuda aracıma 2 sinden birini uyguliicambuyrun
bu konuyu açacak daha güzel bir yer olamazdı
öncelikle önlemini aldıktan sonra hiç birşey zararlı olmaz. Turboya göre piston yazılım v.b şeyler uygulandıktan sonra hiç bir sorun yaşamazsınız(nadirende olsa aksaklıklar çıkmaktadır tabi..)
400 e kadar SC sorasında TC affetmezz... Rollingte
tabi sadece sizin aracınız için konuşuyorum. SC nin lag yani ani gazlarda boşluk yaşatma durumu yoktur. Turbo ise ayak gazdan çekilmesiyle boşaldığı için tekrardan dolması için zamana ihtiyaç duyar. Bu nedenle çok kısa bir gaz tepkisizliği ve ardından gelen boostla araç yerinden ok gibi fırlar...
Bence TRde TC uygulatmak daha kolay ve daha az masraflı
supercharger bana sorarsan
her an her dakika her saniye ekstra güç
başka bişiye de gerek olmuyor eger kit olarak alırsan....
Gökhan ÇAPRAZ
34 BYC 099 civic sport plus
turbonun performansı daha yüksek diye biliyorum ama ?
Konuyu dogru baslik altina tasidim. Lutfen yeni konu acarken biraz daha dikkatli olalim.
bence ikisini de birarada takmak en güzeli
misal:
tabi bu biraz abartmış o ayrı2 turbo ve bir süpercharger
turbo kendine gelene kadarki kısmı sc dolduruo ölen alt devirleri kurtarıo sc öyle sistemlerde benim bidiğimminiks Nickli Üyeden Alıntı
ewet olemıs...
bu konuya glınce bence hazır kıt olarak aracına SC varsa dırekt al hıc dusunme bence. obur taraftan TC daha ıı olucaktır daha fazla guc alıcaksın ewet ama bır okadar malıyet ve de zahmet yasayacaksın.
aracıma SC olsa su dakka durmam. agzı yanan yogurdu ufleyerek yermıs![]()
iide twin turbo arac farkındaysan alt deviri toparlayan ufak bir turbo var zaten yani bir devirden sonra SC nin etkisinin kaldıgını sanmıorumcαn Nickli Üyeden Alıntı
peki Wortech gibi bi Sc takarsan neolucak 1 e1 turbo gibi tepkileri var
www.drecu.com
Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!
miniks Nickli Üyeden Alıntı
ehhe ben tek tc+tek sc gibi düşünmüştüm o resmi görmemişim![]()
miniğim seni yanlı$mı anladım bilmiyorum ama SC devir arttıkça basıncını arttırır (kayı$tan tahrik almasından ötürü)miniks Nickli Üyeden Alıntı
Vortech turba mantığı ile çalışsa da teknoloji olrak çok geride kaldı bence. Örneğin bir VTEC de 6000 devşrden sonra anca doldurmaya başlıyor kullanıcıların soeldiğine göre. Yeni GT serisi turbolarda sonra Vortech in pek bir şansı yok. Twin Screw superchargerlar olabilri ama onda da boost control yapılamıyor vs bir turba ile karşılaştırdığında örneğin 10psi de alınan güç daha düşük. Örneğin 10psi de turboda 300hp alıyosan, bu chargerda max 240-250 bence.
gRkm Nickli Üyeden Alıntı
yaww tamam tek başına eyvallaha ta çift turbo olan bir motorda hiç bir etkisi olmuyacagından bahsediorum ben
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)