1.4 Tsi larda yanlıs anlasılmasın ama arabayı en cok sıkan sistem en başarısız reçete benim gözümde;
63lük DP Son orjinal (ortadan sonra 55lik) ve bol basınclı bir yazılım
Hem ses berbat hem kasma ve şişirme bakımından kötü hemde ilerde ölüyor
Printable View
1.4 Tsi larda yanlıs anlasılmasın ama arabayı en cok sıkan sistem en başarısız reçete benim gözümde;
63lük DP Son orjinal (ortadan sonra 55lik) ve bol basınclı bir yazılım
Hem ses berbat hem kasma ve şişirme bakımından kötü hemde ilerde ölüyor
Benim aracimda turbo back milltek ecufast yazilim var milltek den once 208 hp milltek den sonra 211 hp cikti powershopta olculdu motora giren hava sicakligi 70 derece iken bu veriler bazi yerlerde 5hp ye kadar vark vardi sonuclarda
Valla supersprint catback kullaniyorum roccomda
63'luk yapmis SS firmasi.pek anlamam bu islerden suan icin :)
Ancak standart yani orjinal roccarla deneme firsati bulduk gecen gece
3. Vitesde 1 1.5 boy kadar onune cikiyorum.3. Ve 4. Viteslerim asiri iilesti gozlemledigim budur.
İlerisi icin custom dp ve ecufast yazilim dusunuyorum ozaman nasil olucak bakalim :)
122 likler hakkkında hiç bir fikrim yok sadece yüklemeye müsait olmayan intercoolersiz bir sistemi oldugunu biliyorum...
Egsozt olayınıda söyle acıklayabilirim. Catback sistemde son cıkıs yani aracı en cok kasan yer genişletiliyor ve motordan gelen gaz katte hafif backpressure olusturarak sondan rahatca cıkıyor.
Ama tersi sistemde yani DP ve son orjinal olan sistem ilk cıkısı rahatlatıyorsunuz DP ile Sonrasında Ortadan itibaren kasılma tekrardan baslıyor.
Mantık olarak rahat olan cıkısı sonda tekrar kasıyorsunuz 55lik boru ile isterseniz 90mm lik DP yapın son 55 oldugu sürece hiçbir işe yaramaz bence...
Baya bı kafam karıştı şimdi :) benim Polo gti da çustom 70 lik dp çustom sona kadar 70 lik düz boru son susturucuda 76 lik varex , ve sanki aracımın gidişini etkiliyor kötü yonde :) yarın orta düz boruyu 60 lik yapıcam yani son halı 70 dp 60 76 susturucu :) bakalım güzel sonuc verirse haber vericim size :)
Ben de 70 lik cat back var milltek marka , dp da 70lik yapmam mi gerekiyor ? Orjinali gibi..
bende rocco sahibiyim inanın konuyu okuduktan sonra kafam karıstı kararsızlıga büründüm resmen aklım da olan işlemler revo yazılım filtre ve egzoz du lakin konuda da okudugum üzere egzoz sistemin de bir tutarsızlık var dogru çözüm nedir ? cat back ve dp konusunda çelişkilerim oldu resmen aracı kasmadan randuman alabilecegimiz istem nasıl olmalı ? son olarakta revo yazılım dogru bir tercih midir yoksa öneride bulunabileceginiz bir yazılım var mıdır? teşekkürler
Tekrar rocco alarak konuyu hortlatayım dedim :) deneyimlerinize istinaden 160lık manuel roccoda en verimli reçete nedir?
hala çözülmedimi bu rocco larda en verimli setup hangisi.
Yaptırdığınız yazılımın karakterine göre setup değişiyor.
Mesela ben , DP , orjinal 55 lik borular ve custom son susturucu kullanıyorum gayet memnunum hem ses hem gidiş , hem egt .
Bizdede 160 lık manuel white edition rocco var. Yazılım yaptırmak istedik fakat white editionların yazılımı henüz yapılamıyormuş ? Ek olarak dumpw. ve komple egzoz yaptırmamız gerektiği + filtre kiti söylendi fakat üzerindeki dw'nin kaçıracağını düşünmüyoruz yorumlarınızı eksik etmezseniz seviniriz ne yapmalıyız ?
benım merak ettıgım konu şu ;
sadece son iptalinin ne gibi bi zararı olabılır , devir kaybı vs olarak.
Arkadaşıma stock 160lık dsg aldık henuz deneme fırsatımız olmadı ama, orjınal egzosla cok cok daha ıyı yuruyor gıbıme gelıyor bana oranla. yoksa psıkolojık mı
Konuyu tekrar hortlatayım 160hp rocco aracımda spor orta susturucu ve son iptali mevcut sesi patırdaması oldukca hoş fakat yeni ceza yedim polisler pek rahat vermiyor varex takamyı düşünüyorum amacım performans değil istdiğim zaman sesli istediğim zaman sessiz olması bildiğim kadarıyla en ufak varex 63 mm aracın alt devirleri öldürmeden - katalizörü ellemeden en gür sesi nasıl elde ederiz ?