Merhaba arkadaşlar.. uzun bir süredir aracıma tamamen kendi imkanlarımla SC takmaya çalışıyorum ve çalışmalarım son aşamaya geldi hemen herşey bitti sayılır.. önemli iki sorum var:
1) süpercharger da bypass valve (bilindiği gibi emişle çalışıyor) 'in çalışması için gerekli T nereden alınır?? emişle çalıştığı için muhtemelen SC hava girişinden alınacak ancak benim aklıma yatmayan emişle bypass ın kelebeği açılıyor bu da SC giriş ve çıkışı arasında yer alan bypassın açıldığında basınç kaybına yol açmaz mı?? yani çalışma sistemi emişle olduğu için Sc öncesinden almak doğru mudur yoksa ben kuruntu mu yapıyorum??
2) ilk defa montajı yapıp basınçlı havayı motora vermeden önce kaç bar bastığını görmek için bir boost saati aldık ve montajını yaptık ancak ordada şöyle bi sıkıntı var: biz nerdeki boost u ölçeçez?? mantık yine SC dan sonra diyor pek tabi boost orda oluşacağı için ancak burda soru şu: emme manifoldundan mı alalım yoksa emmeye girmeden mi?? zira emme de bir de vacum olayı var??
Not: şu an montaj yapıldı ancak henüz boos motora verilmedi ufak tefek son bir kaç iş kaldığı için. araç 3,18is SC: eaton m90
yardımlarınız için teşekkür ederim..