|
|
#1 | ||||
![]() |
C2'imde kat problemi olduğu için iptal ettireceğim..
Muayene yakın olduğu için içini boşalttırmayacağım onun yerine test pipe denilen parçadan takmayı düşünüyorum.. Siz ne dersiniz? Afyonda pek bilenin olmayacağından ilk sizden öğreneyim dedim.. Bu test pipeyi hazır bulamam büyük ihtimal nasıl yaptırabilirim? Hangi malzemeyle yapılır? Saçma sorular sorduysam kusruma bakmayın, çok az bilgim var bu after market piyasasında.. Şimdiden teşekkür ederim __________________________________ Astra CDTi ![]()
|
||||
|
|
|
|
|
#2 |
![]() |
test pipe ile muayneden geçebileceğini sanmıyorum.
ama test pipe ı hazır almana gerek yok eksozcunda yağabilir. Üzerine oksijen sensörü (lambda) için yuva yapar tornacı o kadar. sen simdlik mevcut katınla muayneye gir sonra takarsın genelde paslanmaz çelikten olur.zorlanmaya dayanacak flansları ve contaları olur |
|
|
|
|
|
#3 | |
![]() |
Teşekkürler
Muayeneye bir yıldan biraz fazla var galiba.. Kat yüzünden sürekli ışık yakıyor, ışık yanıncada iyice saçmalıyor araba.. Değmez bir sene bu halde binmeye.. Orjinal katı o yüzden tutayım diyorum. Kat başlangıcına ve orta susturucuya kadar olan bir yere flanş bağlarım diye düşündüm. Kesilen kat'ın uçlarınada flanş kaynatırıp depoya koyarım; Muayeneye gireceğimde de flanşla TP'yi çıkarıp yerine katı bağlarım diye düşünmüştüm.. Sizce kabul edilir mi? __________________________________ Astra CDTi ![]()
Son Düzenleyen plekumat; 01-04-2010 00:13. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Polo 1.6 TDi
|
kat yerine yapacagin duz boruyla muayeneden kalirsin, kaldim
orada kat'a benzer bir seyin durmasi gerek..orijinal katini cikart dursun kenarda, muayene zamani yerine koyarsin |
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: 1.2 SloWMotion TDI, x16xel
|
aynen bende katılıyorum
__________________________________ 205 gti, 207 RC 1.2 SloWMotion TDI eski kullanıcı adım : 207rc emrah |
|
|
|
|
|
#6 | |
![]() |
Teşekkürler.
Kat'ı tutacağım zaten, o yüzden test pipe düşünüyorum.. Biraz araştırdığımda kat yerine düz boru takmanın alt devirleri öldüreceği söyleniyor Doğru mudur? Katımın arızalı olmasından dolayı iptal ettiriyorum, Yakışı arttırıyor.. Alt devirler ölürse benim için hiçbir değeri kalmaz; Zaten çoğu zaman alt devirlerde gidiyorum .. (Araçta herhangi bir mod yok) __________________________________ Astra CDTi ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: CZ4A
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: Vectra GT
|
biraz da istasyona bağlı, bende kat yok ve geçtim.
__________________________________ http://img21.imageshack.us/img21/8364/23897876.th.jpg BTCC Silverstone Finale Lap- 1992 |
|
|
|
|
|
#9 | |
![]() |
Kata benzer birşeyi görmeleri gerekliymiş öyle dediler.. Düz boru olursa geçirmiyorlarmış hatta içi boş katlı araçlar geçiyormuş
Şimdilerde emilsyonda pek önemli değil araba gitmeden bile veriyorlar ama benim korkum ilerde emilsyonda TUV'e geçerse sıkıntı çıkarırlar gibi.. Birde bu düz borunun boyutu ne olmalı?? (Kat sonrasındaki Orjinal boruyla aynı boyutta olur galiba) Boyut derken çapından(en) bahsediyorum __________________________________ Astra CDTi ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Z16LET
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: Peugeot 206 RC
|
Herhanbir bir araçta çıkma dandik bitik bir katın içinden isteidğin düz boruyu geçir öyle tak. Böylece bakınca kat var gibi durucak ama halbuki düz boru olucak. İçini boşaltmakta performansı etkiler gene bence. O yüzden içinden boru geçmeli.
__________________________________ Never drive faster than your guardian angel can fly |
|
|
|
|
|
#13 | |
![]() |
yoksa eğilip kontrol mu ediyorlar? |
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
|
benim ilk 3 yilim dolmadigindan emisyon puluna ihtiyacim yoktu girmedim o yuzden, arabayi alttan ustten incelerken kat'i goremeyince yok yaziyor, agir kusur'dan kaldim..
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: Z16LET
|
|
|
|
|
|
|
#16 | |
![]() |
katı söktük gersini de yapacaktık o zaman bekleyelim muayeneye kadar da 2 kere sök tak olmasın bari. |
|
|
|
|
|
|
#17 | |
![]() |
Schumi Abi'nin dediği çok akıllıca böyle yapmak lazım aslında
![]() Kat yerine Düz boru yapınca, düşük devirlerde güç kaybı söylenti mi?? __________________________________ Astra CDTi ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#18 | |
![]() |
__________________________________ Astra CDTi ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: Peugeot 206 RC
|
Atmosferik araçlarda alt devirlerde bir miktar güç kaybı söz konusu olabiliyor.
__________________________________ Never drive faster than your guardian angel can fly |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 16:32 ::::

They'r both GM

orada kat'a benzer bir seyin durmasi gerek..