|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: honda 1.6 ies
|
aracımda şöyle bir sorun var. çalıştırıyorum hareket ediyorum 5 dakika sonra felan 50-60 drecelere geliyor eğer sakin kullanmaya devam eder veya dur kalk trafikte kalırsam ısı yükselip 90 a kadar sorunsuzca geliyor sonra fan açıyor vs. ancak 100km veya daha hızlı seyrettiğimde ısı sürekli olarak 50-60 derece civarında kalıyor hiçbir zaman 90 a ulaşmıyor. birçok araçta görüyorum yavaşta gitsen hızlıda gitsen direk 90da sabitliyor. aracımda fan-radyatör ve termostat yeni değişti ancak değilmeden öncede aynı sorun vardı. olayın tam olarak nedir ve çözümü nedir? umarım anlatabildim.
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
|
Otomobil: Tegrahawk
|
bahsettiğin şey tamamen termostat olmadığı zaman yapar ama var demişsin entersan..aracında extra göstergemi var 60-90 arasını nasıl görüupsun..
__________________________________ 5.3 sec..
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: ..... 53DN637 ..... Renault Clio Williams
|
su 50lerde görünmesine rağmen gerçkete 50lerdemi hiç kapağı açıp bir kontrol ettiniz mi gerçek sıcaklığını(üç aşağı beş yukarı) Belkide su normal sıcaklığında ancak bunu siz göremiyorsunuz? Birde aklıma fan müşürü geldi.Biliyorsunuz ki radyatör üstündeki fan müşüründen görüyorsunuz suyun ne kadar sıcak olduğunu.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar... |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: gti
|
bu sıcaklarda olmuor ama kısın meselaben ekonomik giderken çatalcaya gidip geliordum motor hala souk ouordu e aşınma olcak fln içim cız ediodu termostat sorunu. hava orta ii olunca da 5 6 dkya ısınıodu ama yokusta fln boşa atınca tekrar soguyordusürekli sogutuyor motoru. termostatla iş halloldu
__________________________________ emlakçı, doğalgazcı... |
|
|
|
|
|
#5 |
![]() |
fan ın yetmiyo olabilir işlevini yitirmiş olabilir.
__________________________________ Drift Spec TenekE30 Swap M50B25 + Supercharger + Nos EcuFast 'Dr.Ecu Özgün Güleç PPR Motorsport 'Kaan Güvenir AlpineStar Garage 'Fatih Çelik Performans Debriyaj Ankara 'Şahin Binboğa |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: cierrr 206 GTİ ;)
|
termostat acıp kapamıyor olabılır
benım 106 aracımdada aynısı wardı hızlı gıdersem hararet 60ı gecmıyordu termostat hep acık kalıyormus ondanmıs sorun |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: pug 206
|
aynı sorunu bende yaşadım.arıza termostat arızası. termostatı değitirince halloldu.
__________________________________ pug 206 diesel power |
|
|
|
|
|
#8 |
![]() |
Termostatı kontrol ettirin bence.
__________________________________ Bedeli ödenmemiş tecrübe,tecrübe değildir. ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
|
termostat yeni değişmişti arkadaşlar sıfır hatta daha önce bozuk termostat varken de aynı olayı yaşıyordum
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Civic 1.4is
|
Aracı çalıştırıp rölantide su biraz ısınana kadar beklet. Göstergeden bakarak termostat açma sıcaklığına gelmeden su hortumlarını kontrol et. Eğer motordan radyatöre giden hortum ısınırsa termostat kaçırıyodur.
__________________________________ Four wheels move the body, two wheels move the soul.
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
|
onu kontrol ettim öyle bir sorun yok termostat açana kadar diğer hortumdaki su soğuk bence termostattan yana hiçbir problem yok
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: 2007 civic
|
bi arkadasın vectradada var aynı sorun sehir dısında gıderken hararet hep en dusukte sehir ıcınde dur kalkta normal seviyeye geliyor
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: Mitsubishi Galant VR4
|
Termostat'ın derecesi kaç ki?
Eğer termostatın derecesi 60-70 lerdeyse şehiriçinde fazla hızla gidilmediği zaman termostat açar ama su ısınmaya devam eder.90 civarında fan devreye girene kadarda yükselir. Ama şehir dışında radyatörün dışarıdan aldığı hava sayesinde soğutma suyu soğuduğu için termostat derecesinin üzerine hiç çıkmaz. |
|
|
|
|
|
#15 | |
![]() |
benim sattığım corsa'dada benzer şekildeydi şehir için 90 95 arası duruyordu uzun yola çıkınca eğer sakin git 0 a kadar düşüyordu
__________________________________ PSN: sametozeren
![]() |
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: Bravo
|
Termostat yeni değişti demişsin ama çok büyük bir ihtimalle yeni termostatın arızalı.
Termostatın açık kalmış. Sürekli devir daim yapıyor. Şehir içinde 1.-2.-3. viteslerde motor sıcaklığın 90'larda seyreder. Şehir dışında 4. ve 5. viteste aracı sıkıştırsan bile 90 dereceye varmaz motor sıcaklığın. |
|
|
|
|
|
#17 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
|
#18 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
|
#19 | |
![]()
Otomobil: Mitsubishi Galant VR4
|
Eğer termostat 70 derecelik ve fan muşürü 90 derecelikse : motor soğutma sıvısı 70 dereceye gelince termostat açılır.Soğutma sıvısını devirdaim ettirmeye başlar.Hava çok soğuksa sistemde dolaşan sıvı kendi kendine soğur ve araç 70 derecenin üstüne pek çıkmaz.Hava sıcaksa sisteme 70 derece ile dahil olan sıvı (şehiriçinde) radyatörü ısıtmaya başlar.Ama radyatör fanı açmadığı için 90 derece olana kadar ısınır.90 derece oluncada fan açılır ve sıvı soğur.Atıyorum 87 dereceye düşünce fan kapanır ve ısınmaya devam eder.Bu dediğim yüksek hızlara çıkılmaması durumunda olur. İşte şehir dışına çıktığımızda ise aracın ileri doğru yüksek hızdaki hareketi sayesinde radyatörden geçen hava sürekli fan açıkmış gibi olur ve sistem termostat derecesine düşer.Yani 70 te kalır.Zaten dikkat ettiyseniz şehirlerarası yolda fan hiç açılmaz. Uzun lafın kısası arkadaşım termostatının sağlam olduğundan eminsen sötürüp üzerinde kaç derece yazdığına bak ve aracın turbo değilse yüksek dereceliyle değiştir.Sorunun çözülecektir. |
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |